עבור לתוכן

בעיה בעת הדלקת המחשב, ככל הנראה לוח אם/כרטיס מסך

Featured Replies

פורסם

שלום,

אחרי סופ"ש אצל ההורים חזרתי הבית והדלקתי את המחשב.

כבר בהפעלה הראשונה שמתי לב לזה שהוא עולה מאוד לאט ושלא כל התוכנות שהיו אמורות לעלות בבוט עלו. התחלתי לעבוד ותוך שניה הוא נתקע לגמרי והמסך הפך כולו לקישקוש. לחצתי על ריסטר. המסך כבה וכלום לא קרה.

לחצתי לחיצה ארוכה על כפתור ההדלקה והוא נכבה. בהדלקה חדשה הוא נתקע על המסך הראשוני שעליו החלו להופיע נקודות ירוקות.

שוב לחיצה ארוכה על כפתור ההדלקה. בהתחלה ללא תוצאות - המחשב נדלק אבל המסך לא. ולבסוף הוא נדלק (לאחר שפתחתי את המארז) ועכשיו נראה כאילו הכל בסדר.

למישהו יש רעיונות ? לפני כמה ימים הרצתי סריקת ווירוסים והכל יצא תקין. הרצתי עכשיו speedfan וההרד דיסק נראה תקין.

רעיונות למישהו ?

אני רוצה לעשות גיבוי אבל מפחד שזה וירוס שישכפל את עצמו לקובץ הגיבוי ולכונן הנייד.

המחשב מריץ ווינדוס 7

AMD ATHLON X4

לוח אם ג'יגה בייט GA-MA78LM-S2H

נערך על-ידי gshani

פורסם

נשמע כמו כרטיס מסך גוסס.

איזה ספק יש לך (דגם+חברה)?

דגם כרטיס המסך?

טמפרטורות המחשב (בעיקר כרטיס המסך).

פורסם
  • מחבר

לוח האם שלי, Gigabyte GA-MA78LMT-US2H 760G+SB710 CHIPSET , מגיע עם כרטיס מסך בילט אין - ATI Radeon HD 3000.

ספק הכוח הוא SeaSonic SS-350ET 350Watt 80Plus Bronze

הטמפרטורות מאוד סבירות - 39 מעלות בלוח האם , 29 במעבד ו34 בהרד דיסק.

אם זה באמת הכרטיס מסך., אני משער שניתן לפתור את זה יחסית בקלות עם התקנה של כרטיס מסך ייעודי, לא ?

פורסם
  • מחבר

הכל נראה בסדר גמור על הלוח אם. אתמול שפתחתי אותו הייתה לי תחושה שאני מריח משהו מוזר (לכיוון השרוף) אבל לא הייתי בטוח וכאמור הכל נראה תקין.

פורסם

אם הרחת משהו שרוף זה ממש לא טוב - בצע עוד בדיקה - יותר מדוקדקת ובאור - נסה לרחרח דרך חריצי האוורור של הספק

מן הראוי לציין כי את כל הבדיקות לבצע כאשר הכל מנותק.

פורסם
  • מחבר

עשיתי זאת. ולא ראיתי או הרחתי כלום שרוף או חשוד.

מה שכן הבוקר המסך כבר לא נדלק. אפשר להניח שזה היה כרטיס המסך ולקנות חדש או שאפשר לנסות ולאבחן את הבעיה בצורה אחרת.

אם בכרטיס מדוסר. אשמח לעצות לגבי מה לקנות. משהו פשוט ובסיסי שיהיה ברמה של מה שהלך. אני לא משתמש במחשב למשחקים בכלל.

תודה

פורסם

לא הייתי מניח זאת.לדעתי יש סיכוי ממשי שזה הלוח.לא הייתי רוכש רכיבים חדשים בלי שום וודאות שזאת הבעייה.

נערך על-ידי sashaefi

פורסם
  • מחבר

עכשיו שהמסך לא נדלק. יש דרך לבדוק את זה ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים