עבור לתוכן

מחפש פתרון לבעיה מעצבנת

Featured Replies

פורסם

בוקר טוב לכולם,

שמי חיים, וברצוני לשתף אתכם בבעיה שמאוד מעצבנת אותי ואשמח לשמוע את דעתכם בענין אני כותב את האשכול הזה באיחור גדול, אבל עדיף מאוחר מאף פעם כי אני מתכוון לשדרג את המחשב למשחקים.

אני מודע לכך שהנושא קצת :huh: חורג מנושאים העיקריים של הפורום, אבל מיד תבינו למה.

אז ככה: בשנה האחרונה רכשתי למחשב מקלדת ועכבר לגיימרים מבית RAZAR (העכבר DEATH ADDER והמקלדת LYCOSSA) והבעיה היא שמאז אני כל הזמן חווה איתם נפילות מתח, כלומר פעם המקלדת ניכבית או מהבהבת (מקשים עם תאורה) ופעם העכבר מפסיק להגיב (כלומר מתנתק).

כאמור, פיתחתי רשימת חשודים לנפילות אשר מסודרים בסדר כרונולוגי כשהראשון הוא הכי חשוד והאחרון הכי פחות חשוד ואפרט למה:

1)חשוד עיקרי: ספק כח 450W מחברת IN WIN מחובר למגן ברקים, כמעט בטוח גנרי, רק אייבורי מייבאים אותו. הסיבה שהוא חשוד: חוסר יציבות וזה בגלל שהמחשב מחובר למפצל חשמל של שלוש שקעים, יחד עם צרכנים אקראיים שהם לא זוללים כשהחריג מבינהם הוא מאוורר עמוד, כשאיתו יש הכי הרבה נפילות, אך עדיין מדי פעם ישנה נפילת מתח אצל העכבר והמקלדת אמנם זה לא תמיד קורה, כי לפעמים הם נכבים מעצמם ועל כך פיתחתי את חשוד מס' 2.

2) מארז+חיבורי ה-USB שלו: מארז שגם הוא מבית IN WIN, מדגם EC021 נראה סבבה, פורטים של USB רופפים כרגיל למארז זול.

בנוסף, ע"פ ניסיון שלי עם המון מחשבים, תמיד קורה לפעמים שהחיבורי USB (לפחות אחד) מתנתקים מעצמם (רק RESTART מחזיר אותם לעבוד) והמשותף לכולם, כפי שציינתי קודם לכן - מארז זול!

3) הכי פחות חשוד: מפצל USB זול שרכשתי (אחד לארבע), עם חיבור למתח חיצוני , שעליו יושבים העכבר והמקלדת. הוא הכי פחות חשוד משום שגם לפניו חוויתי נפילות מתח כשהמקלדת והעכבר ישבו על מספר גדול יותר של פורטים במארז.

ולכן, אשמח מאוד לשמוע את דעתכם בעניין. ;) אם זה חשוב בשבילכם, אז לוח האם שלי הוא H61WW.

פורסם

את 2 ו 3 תוריד אם אלימינציה - תעיף את המפצל ותחבר את הכול לפורטים האחוריים, שנמצאים יש על הלוח. אם זאת במקרה הכללי ספק המתח של מפצל USB חיצוני יכול להיות החשוד העיקרי ביותר בתופעות כאלה

ספק ה IN WIN אוליי לא משהוא אבל אני לא יודע עד כמה ניתן לקפוץ למסקנות - ה USBים עובדים ממסילת ה 5VS שהעומס עליה קטן מאוד. תפתח את הספק (כשוהא לא בחשמל, ובלי לגעת בכלום בפנים כי יכול להיות עדיין מתח) ותצלם את המעגלמכמה כיוונים שונים. מה שאני רוצה לראות זה את הרכיבים שקשורים למסילת 5VS ואת רכיבי הסינון שיש בכניסה של הספק

אם יש נפילות מתח לפניי הספק זה כבר בעיית חשמל ולא בעיה בספק. את זה תבדוק על ידיי כמה בדיקות :

- האם הנפילות מתוזמנות אם עוד משהוא, למשל הדלקה של המדחס במקרר ? הדלקה של מזגן ? מכשירי חשמל כלשהם ? משהוא בחוץ (אוליי אצל השכנים ?) האם הן קורות רק בשעות מסוימות ?

- תחבר לאותו מפצל, אחריי המגן ברקים (כלומר בצד המוגן) מנורת ליבון של 40W ותשתמש איתה בתור המנורה של החדר. האם אתה יכול לראות עליות וירידות בבהירות של המנורה בו זמנית אם הנפילות של ה USB או בזמנים אחרים כלשהם ? האם יש בבית מנורה אחרת שיש לה תופעות כאלה ?

- תחבר את המחשב+מסך+ציוד של המחשב בלבד על ידיי כבל מאריך משקע בחדר אחר, האם הבעיה ממשיכה ?

- תדליק רדיו AM (רצוי שיהיה על AM ולא FM) ותכוון אותו לתחום שקט כלשהוא (שלא עושה רעש שמפריע), תבדוק אם כשאתה מדליק או מכבה אור וכו' שומעים רעש מהרדיו. האם בזמן נפילת ה USB יש גם כן רעש מהרדיו ?

פורסם
  • מחבר

לשקע מחובר מלבד רכיבי המחשב, מאוורר שרוב הזמן לא עובד ומזגן אחד ורבע כ"ס. כשאני מפעיל את המזגן לא קורה כלום, כשאני מפעיל מאוורר יש נפילת מתח בעכבר.

בלי שום קשר, קורה לי לפעמים שהמתח לעכבר או למקלדת נופלים באקראי, גם כשלא עובד כלום. כפי שציינתי היו נפילות עוד לנפי שקניתי את המפצל או המגן ברקים.

לגבי הספק אני מצרף תמונה כשהוא סגור ותסביר לי (בערך) בבקשה מאיפה אני פותח אותו.

דבר אחרון, השקע של המחשב יושב לבד על ממ"ט שלם

51cd56378e986.jpg

פורסם

תמשיך לבדוק - אם המנורה, הכבל המאריך, הרדיו וכדומה. תבדטוק למשל אם המאוורר יוצר רעש בולט שנשמע ברדיו

פירוק הספק : תנתק את הספק מכל החומרה במחשב, 4 ברגים בצד האחורי של המארז (מחוץ למחשב) שמחזיקים את הספק במארז, 4 ברגים שמחזיקים את המאוורר במכסה של הספק, 4 ברגים שמחזיקים את המכסה על הספק, ושולף את המכסה כלפיי מעלה

הרכבה מחדש : בסדר הפוך. יתכן שתרצה להכניס חלש את 1-2 מהברגים של המאוורר כבר מהתחלה כדיי שיהיה לך קל "לפגוע" אם האחרים. אם יש לוח פלסטיק שבולט מסביב לקצוות של המעגל של הספק, תשים לב שהוא יהיה בפנים (כלומר שהקצוות של המכסה לא "יעברו עליו") כשאתה סוגר את המכסה, ובכללי שהקצוות של המכסה ייכנסו לאיפה שצריך ולא יישארו בחוץ

ולנתק את המתח ולא לגעת באף רכיב בפנים גם כשהמתח מנותק

פורסם

אני מתייחס אל IN WIN כגנרי, ראיתי יותר מעשה כאלו שרופים (עם מערכות שצורכות חצי ממה שרשום על הספק), זה הספיק לי.

פורסם

השאלה היא מה בדיוק קורה שם. יש ספקים אם בעיות צפויות שונות, אם כל הבעיה איתו היא שהוא בסך הכול לא מחזיק את העומס המלא שכתוב עליו זה בכלל לא רלוונטי לשאלה כאן

פורסם

בדקת את האפשרות של חשמל סטטי? אפשרי לגרום לעכבר ומקלדת להפסיק לתפקד לכמה שניות עם חישמול חזק מספיק.

פורסם

הספקים היו שרופים ללא סיבה, הם היו על מערכות שצרכו לא יותר מחצי ממה שמוצהר ובכל זאת נשרפו אחרי כשנה.

פורסם

יש הרבה סיבות שונות למה ספקים גנריים נשרפים. חלק בגלל קבלים (כשגם זה יכול להיות בגלל עומס/טמפרטורה, או בגלל קבלים דפוקים שנהרסים פשוט מזה שהם מחוברים למתח), חלק בגלל הפסדים גבוהים בצורה מוגזמת במעגל ששורפים חלק מהמעגל (ראיתי כמה כאלה אצל cidev), חלק בגלל פריצה בצד מתח גבוה (התקלה הקלאסית שבגללה EZcool שורפים לוחות) ועוד ועוד. וכל אחד מהתהליכים יכול לגרום לתופעות לוואי שונות על הדרך

מצילום של הספק ניתן לראות : בכלליות מה המבנה שלו, גודל של רכיבים (האם ההספק לא נראה כמו קופסה ריקה), קיום של מסנן בכניסת המתח, מצב הקבלים וכן הלאה. נכון שאין מה להשוות את זה vs להחזיק את הספק בידיים ולבדוק את הנתונים של הרכיבים מה datasheet ובטח vs להריץ אותו בבנצ'מארק, אבל היי, גם זה נותן מידע ולא מעט....

ועכשו שיש תמונות של הספק, its betting time. חיבורי הUSB של המחשב עובדים ממסילת 5VS, לכן למשל ספק גנרי שקצת חלש על המסילות העיקריות לא צפוי לעשות בעיות אם ה USB. ספק שיש לו קבל מנופח לייד יציאת החוט הסגול הוא בסבירות גבוהה מקור הבעיה. ספק שחסרים בו מסננים בכניסת המתח יכול אוליי להעביר רעש מבחוץ (למרות שהמסננים אמורים להיות שם עיקר כדיי למנוע מרעש לצאת מהספק החוצה ולא להגן על הספק מרעש מבחוץ), ואז צריך לחפש את מקור הרעש שאוליי נמצא איפה שהוא בחשמל לא רחוק מהמחשב (וכאן יכול לעזור הרדיו) וכן הלאה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים