עבור לתוכן

עזרה סט אוזניות+כ.קול 1500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אהלן!

אז ככה, יש ברשותי אוזניות של corsair כמעט שנה כמדומני(hs1) עם כניסת usb. תתפלאו,אבל אלו האוזניות המקצועיות הראשונות שקניתי.(אני מניח שיש כאלו שיתחלחלו למקרוא מה שרשמתי על זה שהן "מקצועיות"). תכל'ס,הן אחלה,אתם יודעים איך זה,הכל יחסי בחיים וביחס לאוזניות הקודמות ההבדל מאוד מהותי וגם בגיימינג וגם במוזיקה וסרטים נהניתי מאוד איתן,ועודני.

אבל... אני רוצה להשתדרג,רוצה לטעום טעם מוזיקה משובחת באוזניי, כי כשאני בא הביתה אחרי יום עבודה אין כמו "לעוף באוויר" עם מוזיקה איכותית. אני שומע הרבה סגנונות: דאבסטפ(!),האוס,פרוגרסיב האוס,רוק(לא הרבה אבל מתכוון לשמוע יותר רוק גם), פסיכודלי,מוזיקה קלאסית-ראו הערה לגבי הרוק,אלה בעיקר.

וכאן אתם נכנסים לתמונה...אני מבקש את עזרתכם למצוא את השילוב הנכון של אוזניות hi fi+כ.קול טוב(בעיקר למוזיקה שרובה מורכבת מהז'אנרים למעלה ואם זה יהיה נחמד לגיימינג מה טוב,אבל מוזיקה איכותית זה שם המשחק פה). לאחר שכמובן עשיתי כמה בדיקות באינטרנט,הנה כמה שאלות שאשמח אם תענו לי עליהן בקצרה:

*קודם כל,תסלחו לי על הבורות,אבל מה ההבדל בין כרטיס קול ייעודי למוזיקה למשל של קריאטיב\אסוס למגבר אוזניות ומה עדיף לי בטווח מחירים של 1500-1800? כולל האוזניות כמובן.

*יש כרטיסי קול שבאים עם מפצל rca 8 ערוצים זה רלוונטי לאוזניות? לא נראה לי אבל סתם שאלה שעלתה...

*asus xonar dx vs d2x יש הבדל מהותי?

*בשביל כ.קול אחד מהשניים למעלה צריך dolby headphones או שכל האוזניות של סנהייזר shure וכדומה הן דולבי הדפונ?

*אוזניות פתוחות\סגורות- אני מאוד התלהבתי מהקונספט של אוזניות פתוחות השאלה כמה רעש הן מוציאות החוצה(אני בחדר סגור אבל לא ממד) וגם כמובן האם למרות שאינן אוטמות רעשים מבחוץ כאשר שומעים איתן על ווליום סביר אז לא כ"כ שומעים את הקולות החיצוניים(עוד אנשים בבית...)

אני יודע שחפרתי,ואני מאוד אבל מאוד אודה למי שירים את הכפפה ויתן יד. תודה תודה תודה!

פורסם

הממ חשבת על רמקולים? או שיש סיבה שאתה מעדיף אוזניות?

השימוש יהיה רק בבית מהמחשב?

בלי קשר לאיזה אוזניות תקנה, אני חושב שכדאי לקנות DAC במקום כרטיס קול.

פורסם

מועבר לפורום אודיו, בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה המהירה. ואני מעדיף אוזניות כי אני גר עם סבא וסבתא שלי,ואני מעדיף לשמוע מוסיקה משחקים וכו' בפרטיות. אם אתה יכול לפרט ולנמק אפילו בקצרה אני מאוד אודה לך...

פורסם

רק מהארץ? או שיש אפשרות להזמין מחול?

פורסם
  • מחבר

בעייתי משהו להזמין מחו"ל... אשמח אם תוכל להסביר לי גם בקצרה,למה לא כרטיס קול של asus(שד"א קראתי עליו-על שניהם למען האמת- די הרבה שבחים ככרטיסי קול לאודיו ברמה גבוהה). וגם...האם dac נקרא גם כרטיס קול חיצוני?או שזה שונה?אין לי באמת מושג בזה ואשמח אם מישהו יעשה לי כאן קצת סדר...

שוב תודה:)

פורסם

בתקציב שלך אפשר לארגן סטאפ התחלתי מכובד מאוד, כולל מגבר לאוזניות.

קודם כל, אם המטרה העיקרית היא מוזיקה בעיקרה פתרון של DAC+מגבר (או מכשיר משולב של שניהם) כנראה יהיה עדיף על כרטיס קול תקציבי. היתרון העיקרי שנוגע לאיכות סאונד הוא הוצאת מעגל ההמרה וההגברה מתוך מארז המחשב ששופע בהפרעות EMI לרוב. כמובן שכל מקרה לגופו (כלומר זה לא נתון שDAC>כץקול במכל מצב) אבל מנסיון שלי אפילו DAC צנוע בבנייה עצמית (AMB gamma1) נשמע יותר טוב מכרטיס קול חצי מקצועי (M-Audio Audiophile2496).

היתרון השני הוא בנוחות השימוש מבחינת בקרת עוצמה, במקרה שאתה משתמש במכשיר עם שליטה אנלוגית (חוגת ווליום) לעומת שליטה דרך המחשב.

לעניין תצורת האוזניות, אז אוזניות פתוחות ייתנו סאונד יותר פתוח, "מחוץ לראש", מאוזניות סגורות, בדר"כ. לכן אם יש לך חדר משלך לדעתי לך על פתוחות. לגבי הרעש שיוצא החוצה, זה משתנה בהתאם לכמה הן פתוחות (יש כאלה שפתוחות לגמרי, יש כאלה עם פתחים מסויימים) אבל בעיקרון בחדר סגור עם ווליום שלא גורם לך לצלצלים באוזניים אחרי שעה אין סיבה שתפריע או תופרע מהסביבה. אחרי הכל, מדובר על אלמנטים מיניאטוריים שישובים 1-2 ס"מ מהאוזן (קצת יותר במקרים נדירים), רמקולים של לפטופ ממוצע עושים הרבה יותר רעש.

Dolby Headphones זה פונקציה בממשק של כרטיסי קול או בווינדוס. לא קשור לדגמים ספציפיים של אוזניות. אם אתה רואה את הלוגו מופיע באיזה עמוד מידע של אוזניות זסה נטו שיווק למיטב ידיעתי.

המלצות ספציפיות לאוזניות שהולכות טוב עם הסגנונות שציינת מהמחבר בארץ: Beyerdynamic DT990PRO, Ultrasone HFI2400, AKG 271mk2. את כולן ניתן לבדוק בתצוגה אאל"ט, פשוט תעשה בגוגל חיפוש מקומי עם שם הדגם.

בתקציב שנשאר הייתי מחפש מגבר אוזניות יד שנייה ואם התקציב מאפשר מוסיף בהמשך מכשיר DAC.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על התשובה!

תראה עם האוכל בא התיאבון... מה שאומר שאני מגדיל את התקציב ל-2500 ש"ח חריגה של 200 ש"ח כמובן רק במידת הצורך. עסק מ-א-ו-ד יקר אבל אני בטוח ששווה את זה,מוזיקה איכותית זה משהו אדיר פשוט. בנוגע לאוזניות אני לא שומע בווליום מחריש אוזניים אמנם אבל גם לא חלש...בlevel סביר+ אפשר לומר. די שכנעת אותי בנוגע לפתוחות למרות שאני סבור שאלך לבדוק בכלי-זמר בלב-המפרץ חיפה(הבנתי שהם נותנים להאזין) את ההבדל בין פתוחות לסגורות ליתר בטחון.

קראתי את דעתך על כרטיס קול פנימי מול חיצוני ורציתי לשאול אותך- מאוד התלהבתי מהכרטיס של asus הדגם הוא xonar stx pci-e שהשמועות ברשת מהקצת שקראתי הן סופר-חיוביות.הוא בא עם מגבר built-in.

אשמח לשמוע את דעתך עליו,וגם אם תוכל להסביר לי ככה בקצרה מה זה dac (אני רק יודע שזה ממיר דיגיטאלי לאנלוגי) ומה הערך המוסף שלו מבחינת איכות שמע. יכול מאוד להיות שאקנה למשל מגבר אוזניות(לדוגמא זה הבא בנוי בתוך הכרטיס המוזכר למעלה של אסוס) ובהמשך אשתדרג ב dac אם זה תועלתי...

וכמובן לדובדבן שבקצפת.האוזניות! אני מעריך שהאוזניות שהבאת לי הן מעולות אבל במחיר הזה של 1400 פלוס מינוס,מה אתה אומר? איזה אוזניות יכולות להתאים לסגנון המוזיקה שאותו אני שומע(הערה חשובה-הדאבסטפ מאוד חשוב אצלי ככה שבסים איכותיים זה מאסט).

נ.ב- לא שולל שבהמשך אשחק משחקים כמו באטלפילד וכדומה והבנתי שהכרטיס של אסוס טוב בין היתר גם לזה. השאלה אם ב-1000 ש"ח שלו אני יכול להביא ציוד משמעותית יותר טוב לאוזניות או שמא האסוס יהיה מעולה גם עבור מוזיקה וגם עבור משחקים?...

אני יודע ששוב קצת חפרתי אבל אשמח אם תעשה לי כאן קצת סדר,מעריך את זה מאוד!

פורסם

אז כל הכבוד על המחוייבות להשקעה הראשונית, זה יפה שאתה מפתח תיאבון כל כך מהר אבל תיזהר כי זה מדרון חלקלק, אני יכול להעיד מנסיון... :)

בכנות, אני לא חושב שלמוזיקה שלך (עתירת הבאס הסינתטי) יש בארץ משהו שעדיף על הביירדינאמיק DT990, שניתן למצוא בכ1200ש"ח כרגע (שזה מחיר מצויין גם יחסית לחו"ל). אם אתה לא מחפש סאונד מאוד מעודן ומידריינג' טבעי (שלא תופסים במיוחד בדאב-סטפ עד כמה שאני מכיר לפחות) אלה אוזניות בהחלט מצויינות, עם יכולת דינאמית טובה (צליל אנרגטי), הרבה "אוויר" ובמה גדולה. יש גם את האולטרסון PRO2900 שצריכות להיות עם אופי דומה אבל מהכירות עם הדגם הסגור (PRO900) שחולק איתן את אותם הדרייברים (האלמנטים) אני חושב שה990 בעלות תמורה עדיפה יותר משמעותית.

כדי לעלות ברמה באמת שתי האוופציות הרציניות ביותר לאוזניות hi-fi םע באס שמח בתקציב של 300-400$ (שמתרגמים בערך ל-1500 ש"ח) אלה הPhilips Fidelio X1 והHifiMan HE-400. הן נבדלות ביניהן ברמה הטכנולוגית, הפיליפס בטכנולוגיה הקונבנציונלית של Electro-Dynamic וההייפיימן הן Planar-Magnetic/Orthodynamic. אני לא ארד פה לפרטים (אני אשאיר לך הכיף בללמוד לבד :)) אבל מספיק לומר שלHE-400, לפחות על הנייר, יש יתרון מסויים מבחינת פירוט ובאס יותר ריאליסטי. ממה שקראתי לגבי הפיליפס יש להן מידריינג' טבעי יותר וסאונד פתוח יותר, יש הרבה השוואות בינהן בhead-fi.org.

אאל"ט יש גם סקירות על שניהן בinnerfidelity.com, שאם אתה לא מכיר זה מקור פנטסטי למידע מבוסס ואמין על ציוד אוזניות, כולל מדידות אובייקטיביות.

לגבי האסוס, אזז מצטער אבל אין לי נסיון אישי איתו, אבל כאמור מהיותו כרטיס קול פנימי בתוך המארז הוא נמצא בנחיתות מול מכשיר חיוצני בכל הקשור ל הפרעות EMI (למרות שאסוס דאגו לכסות את האיזור של הממיר, אין לי מושג עד כמה זה יעיל) וגם בעובדה שאין לו ספק כוח משלו והוא נשען על הלוח-אם כדי לקבל מתח עבודה, שזה כמובן איזור עמוס מאוד. כמובן שאסוס לא התעלמו ואני מניח שיש על הכרטיס פילטרים טובים לסינון הסיגנל לפנ ישהוא מגיע לממיר אבל זה עדיין כרטיס קול והמקום שאפשר לדאוג לך ע"ג הכרטיס מוגבל אז אני מניח שפתרון ע"ג מכשיר חיצוני יהיה עדיף אם הוא מויישם כהלכה. שוב, ממש אין לי נסיון עם כרטיסים של אסוס ויכול מאוד להיות שכרטיס קול בשביל הצרכים שלך כרגע (מבחינת פונקציונלית למשחקים) בשכלול כולל עדיף. מכיוון שאני לא חושב שיש פה מישהו בפורום שיצא לו להשוות STX לDAC טוב אני חושש שתצטרך לנבור בהד-פיי גם בנשוא הזה, אני מבטיח לך שלא חסר שם מידע.

אגב האזנה, בצ'ק פוסט יש גם את מרום כלי נגינה שהם יבואנים של ביירדינאמיק. מציע לך להתקשר לבדוק אם יש את הDT990 לבדיקה.

פורסם
  • מחבר

שוב תודה על התשובה,אני בהחלט אנבור לי מעט באתרים האלו :)

ודבר אחרון מה אתה אומר על hd598 של סנהייזר? הבנתי שמבחינת באס הוא "רגוע" משהו,אבל באוברול הוא מעולה.(כי אני גם שומע עוד ז'אנרים ואע"פ שאני אוהב באס "מפוצץ" אני רוצה שגם בשאר התחומים האוזניה תהיה מעולה).

מעריך את ההתיחסות!

פורסם
  • מחבר

ועוד שאלה:

זה לוח האם שלי

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3808#ov

ממה שראיתי יש לי רק סלוט אחד שעובד על x16 ואני מניח שכרטיס המשך יושב עליו. מה שאומר שאין לי מקום לשים את ה-stx...?

אם כן,יש לי שני חריצי pci עבור ה-st שזה פחות או יותר אותו כרטיס עם טיפה יותר פיצ'רים אפילו...

השאלה היא במידה ואני אכן צריך לקנות במקרה של הלוח אם שלי את ה-st ולא ה-stx, האם לוחות אם עתידיים(שלוש-ארבע שנים) יתמכו בpci?

תודה!

פורסם

לא צריך PCI E X16, מספיק X1 (החיבורים הקצרים, יש לך הרבה כאלה).

פורסם

לא שמעתי את הHD598. אומרים שזאת גירסה מעט יותר "מלאה" של הHD595, עם מיד-באס יותר מורגש. הייתי בעלים של ה595 כמעט שנה (אוזניות hi-fi ראשונות). לא יכול לומר שאי-פעם ממש הערכתי אותן, וכאשר שידרגתי לDT880 זה היה a whole new ballgame כמו שאומרים. פשוט נוק-אאוט מכל בחינה שהיא, כולל נוחות. הDT990 צריכות להיות ברמה טכנית דומה כמובן (אותם דרייברים).

1400 ש"ח בשביל הHD598 זה שוד לאור יום לדעתי, פשוט כך.

פורסם

אאל"ט ה-DT990 PRO נחותות כמעט מכל בחינה בהשוואה ל-DT990 פרמיום (הגרסה הרגילה). כמובן שהן עולות יותר, אבל אני חושב שעדיף פה האולטרסון... או אם היה אפשר אז ה-DT990 הרגילות מחו"ל (גרסת 250 Ohm) + כרטיס קול עם הגברה כמו ה-STX.

אפרופו STX, המון head-fi'es מחזיקים בו כמקור יעודי (ורובם לו רק כמעבר דיגיטלי) ומספר גדול מהם מעדיף אותו על DAC של רמת כניסה. אני מניח שהסינון של אסוס על הכרטיס הזה עושה את שלו. מניסיון של כמה שנים כבר עם הכרטיס אני יכול להעיד שהצליל שהוא מוציא מאוד מאוד נקי (וכרטיסים בסדרה, לכאורה עם אותו שבב אבל ללא הסינון הוגדרו על ידי אלו שהשוו את השניים כנשמעים פחות טוב). כמובן שזה גם תלוי בחומרה - לוח אם טוב וספק כוח איכותי.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לשניכם על התשובות,עזרתם לי מאוד. רק שאלה לגבי הpcieX1: הבנתי שאם כרטיס מסך מחובר בpciX8 אז הוא לא מנוצל כולו. עכשיו נגיד והיתה לי האפשרות לחבר את הstx בpcieX16 לעומת pcieX1 אז הוא היה מנוצל יותר טוב כמו בכרטיסי מסך?

אני באמת לא ממש מבין בזה ואני מניח שמהשאלה אפשר להסיק זאת חח...

לפי שאני קונה את הכרטיס ומתקין אותו במארז, אשמח אם תסבירו לי מה ההבדל בין זה לכרטיס מסך... תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים