עבור לתוכן

עצה בנוגע לאופן הרכבת מחשב

Featured Replies

פורסם

שלום לכל חברי הפורום,

אני עומד לרכוש מחשב מKSP ורציתי להתייעץ איתכם האם כדאי להזמין רק את החלקים עצמם ללא הרכבה ולהזמין לאחר מכן טכנאי הביתה שיריכב את המחשב, או שמא אפשר לסמוך על KSP שירכיבו את המחשב בתשומת לב ובדייקנות.

חשוב לציין שהמפרט שאני מזמין כולל כמה חלקים יקרים מאוד ומסתכם בסך של סביבות ה10K ש"ח.

האם למישהו פה יש ניסיון עם KSP ויודע להגיד עד כמה הם אמינים ואכפתים בנושא הזה?

תודה מראש לכל המגיבים.

נ.ב

אם זה לא המקום לפרסם את ההודעה הזאת, לא ידעתי זה פשוט היה נראה לי הפורום המתאים ביותר.

פורסם

הייתי מציע לך להתייעץ פה לגבי מפרט המחשב, עם המלצה לחנות אמינה שגם תרכיב לך את המחשב ברמת חיווט גבוהה.

פורסם

בד"כ אני מעדיף להרכיב את המחשב בחנות (כמו ZIGZAG,IQPC,TMS,RSM,PLONTER וכ"ו) אך במקרה הזה זה תלוי בסניף הספציפי.

באופן כללי לא הייתי מרכיב אותו בKSP.אני קונה הרבה שנים רכיבים מסניף האשדודי שלהם אך לא הייתי מרכיב מחשב שלם אצלהם במעבדה.

פורסם
  • מחבר
הייתי מציע לך להתייעץ פה לגבי מפרט המחשב, עם המלצה לחנות אמינה שגם תרכיב לך את המחשב ברמת חיווט גבוהה.

הבעיה היא שאני סגור כבר על מפרט מסוים, ואני לא אשנה אותו עכשיו. ורק בKSP יש את כל החלקים שאני רוצה...

פורסם

:goodposting:

קח לך סופ"ש (או יום חופש :smile1:) ותרכיב בבית. יש די והותר מדריכי יוטיוב, וזה ממש כיף :xyxthumbs:

פורסם

לא צריך יום חופש - זה אולי שעה עבודה במקרה הרע...

פורסם

הרכבת מחשב בעבר?אם אין לי תידע הדרוש להרכבת המחשב אל תיתעסק עם זה..אלא אם כן תרכיב עם מישהו שמבין/תיתן לחנות לעשות זאת

פורסם
  • מחבר

הרכבתי חלקים בעבר והתעסקתי בזה באופן חלקי, אבל אף פעם לא הרכבתי מערכת שלמה מאפס.

אני לא רוצה להתעסק בזה.. אני מעדיף שמקצוען יעשה את זה.

אני לא יודע אבל כמה אפשר לסמוך על המעבדות של KSP..

פורסם

מה זה מערכת מאפס - בסה"כ להרכיב את הלוח ולהקפיד להשים לפני את הברגים שמגביהים אותו מעל המארז ועליו להרכיב את כל החלקים ,ולחבר את הספק כוח , באמת שזה ממש לא מסובך.

פורסם

אפשר לשמוע על איזה מפרט אתה סגור?

אולי החברה יתנו לך כמה נקודות למחשבה לגבי חלקים שתוכל לשפר?

עוד משהו שחשוב שתדע, מחשב שעולה בksp 10k תוכל להרכיב בtms ב-8.5k או ב10k להרכיב מפרט חזק יותר.

לא הייתי נותן לksp להרכיב לי צורב..

פורסם

"מה זה מערכת מאפס - בסה"כ להרכיב את הלוח ולהקפיד להשים לפני את הברגים שמגביהים אותו מעל המארז ועליו להרכיב את כל החלקים ,ולחבר את הספק כוח , באמת שזה ממש לא מסובך." (בשלב זה אני רוצה לרדת שורה אבל לא ממש מצליח.. אוף הפורום החדש מעצבן אותי.. ) בכל מקרה - להגיד שזה ממש לא מסובך זה לא מדויק בכלל!. בתור אחד שהרכיב מספר מחשבים יש המון דברים שכדאי לדעת ולא כל אחד יודע על ההרכבה הראשונה. כאשר מדובר במפרט יקר כל כך אז בכלל.. זה לא איזה מחשב ב - 1300 שקלים.. למשל - נושא הרכבת המעבד בתושבת, לוודא שלא מעקמים פינים ושכל הפינים הקיימים בלוח אם לא עקומים.. על כל תחושה קטנה של טעות אתה יכול לאכול סרטים שלא עשית משהו כמו שצריך ועכשיו לך תחזור לחנות ותגיד שהרכיב לא עובד לך.. ונניח וכן המעבד כבר מורכב. אז צריך לדעת לפעול לפי סדר - להרכיב אוורור/קירור.. שזה אומר למרוח משחה טרמית ולקוות שעשית עבודה טובה במשהו שמעולם לא עשית לפני.. ובמחיר של הבחור פה בטח בכלל מדובר בקירור מים, אז צריך בכלל להתחשב באופן ההרכבה במארז.. ונניח והוא רוצה לבדוק בשלבים שהכל תקין... אז הוא צריך לדעת לחבר את הספק באופן מינימלי ולהתחיל את המחשב באמצעות מברג וקיצור שני פינים בלוח אם.. אלה לא דברים פשוטים כל כך.. זה לא לגו. ובטח שלא הייתי ממליץ למרכיב מתחיל לעשות זאת ברכיבים בשווי 10K. בסופו של יום - החנות ממנה רכשת תדע להרכיב את המפרט. למען האמת - הם כנראה גם ידעו להרכיב עם רמת חיווט גבווהה וכו'.. זה רק עניין של להסב לתשומת לבם שזהו דגש חשוב עבורך. אתה לקוח שרוכש רכישה לא קטנה ואתה רוצה להתגאות גם במחשב עצמו וגם בחנות ממנה רכשת ככה שיש להם אינטרס לעשות עבודה טובה ותשחק מולם על הקייס הזה... הרכבה של מחשב היא באמת כייפית אבל לטעמי תשמור אותה למחשב לאחיינית ב - 1000 וקצת שקלים.. :)

פורסם

הדבר הכי קשה בהרכבת המחשב הוא לדעת לחבר את ה-power,reset וכאלה על הלוח..lol

פורסם

המעבדים של היום חלקים , ולא כמו המעבדים של "פעם" עם פינים בולטים , וצריך להיות גאון עם ידיים שמאליות ולהפיל את המעבד בשביל להרוס אותו.(וגם אז לא בטוח שהוא יהרס...). וגם המשחות הטרמיות של היום ברובם לא מתכתיות ולכן לא מעבירות חשמל , אז גם אם הוא ימרח על כל הלוח משחה הוא לא יעשה שום נזק...

פורסם

אני כבר רואה איך חנות מתנערת מאחריות על "התקנה לקויה" בגלל שלא הם הרכיבו את המחשב...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים