עבור לתוכן

[התייעצות] בשביל קרחת, יש צורך להשקיע במכונת תספורת כ-500 ש"ח?

Featured Replies

פורסם

עד עכשיו גילחתי את הראש עם מכונת תספורת פשוטה של בייביליס שעלתי לי 170 ש"ח בזמנו. השארתי אותה בלי מסרקים והייתי מגלח ישירות. הלהב הייתה יחסית צרה, מאוד עצבן, ועל כל נקודה הייתי צריך לחזור כמה פעמים כדי להסיר הכל.

היא התקלקלה השבוע, ואני בחיפושים אחרי מכונה חדשה.

לבנתיים אני מאוד סגור על חברת Moser, אבל יש להם לא מעט דגמים עם המלצות בזאפ ובפורמים שונים, מטווח מחירים של 100 ש"ח ועד כמה מאות שקלים.

אלה הדגמים, מהזול ליקר יותר:

Moser 1400

Moser 1873

Moser 1565

Moser 1854

Moser 1871

לפי הביקורות דרך גוגל, שתי האחרונות מומלצות, ובמיוחד ה-1871 שמהללים אותה בלי סוף.

השאלה היא, אם לגילוח הראש, פעמיים-שלוש בשבוע, אני צריך להשקיע כל כך הרבה במכונת תספורת? כי מביקורות שונות שקראתי, גם זו שעולה 100 שקלים- Moser 1400, עושה גילוח לראש בלי יותר מדי בעיות (במקלחת יש שקע חשמל ליד הקיור, אז לא מפריע שזה לא על סוללה, אולי אפילו יתרון מסויים כי לסוללה יש נטייה להיחלש כבר בחודשים הראשונים).

מה אתם אומרים? מאז שהתחלתי להתגלח, הנסיון שלי עם מכונות תספורת מסתכם בזולות ממותג מעפן שמוכרים בסופר. אני מאוד מתלבט כרגע לגבי Moser, אם לקנות את הדגם הזול, או להתפנק בדגם היקר ומה זה בעצם פינוק מהדגם הזה?

תודה :-).

דרך אגב, לא מעוניין בפנסוניק. פשוט לא מצאתי עליהם מספיק תגובות, ביחסית ל-Moser, זה אומר משהו.

• תגובות 69
  • צפיות 29.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא רואה סיבה לא להשקיע בזה, קודם כל, מכשיר איכותי יחזיק לך שנים בלי להראות סימנים של שחיקה,

בנוסף, ההבדל בין מכונה של 120 שקל למכונה של 500 שקל בהחלט מורגש.

לדעתי להשקיע 470 ש"ח בשביל מכונה שתחזיק שנים זו השקעה משתלמת מאוד ולטווח הארוך אתה חוסך כאן המון כסף.

מה עדיף, להשקיע פעם אחת ל-5 שנים 470 ש"ח או להשקיע 250 ש"ח פעם בשנה כשהמכונה שתקבל הרבה פחות איכותית?

אגב, אני גם כן מתכוון לרכוש בקרוב מכונה, כנראה שאלך על ה-1854

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

אם אני סגור מבחינת התקציב, עד 600 שקלים, אני עדיין נשאר עם דילמה מסויימת!

Moser 1871 עולה כ-470 שקלים, אבל מבחינת קצוץ היא מתחילה מ-0.7 מ"מ.

ל-Moser 1565, לעומת זאת, אני יכול לרכוש תוספת סכין של 0.1 מ"מ, כך שהיא תצא מעט ייקרה יותר סה"כ (כ-530 ש"ח), אבל מבחינת גילוח היא די יותר "גלח". כמובן שבכל זאת צריך לקחת בחשבון את העובדה שהיא גם דגם נחות יותר בסופו של דבר מה-1871, וכמעט ולא מצאתי עליה תגובות וביקורות (אני רק מסתמך על המותג שלה).

עד כמה זה משמעותי 0.7 מ"מ לעומת 0.1 מ"מ מבחינת גילוח הראש? והסיכון בלקנות על עיוור מכונה עם 0.1 בלי יותר מדי ביקורות שווה את זה?

פורסם

לא עדיף כבר לגלח את הראש? אם אתה מתחזק גאלח זה סהכ"ל עבודה של עשר דקות כל שלושה-ארבעה ימים ויש לי שיער ראש מלא.

אם אתה פשוט רוצה תספורת קצוצה ולא חשוב לך המראה המגולח למשעי אז לא תרגיש הבדל אמיתי בין 0.7 ל-0.1. זה שווה ערך ליומיים-שלושה של גדילה..

פורסם

יש לי את ה-1400 כבר כמה שנים טובות. סוס עבודה.

פורסם

שאלה: אתם מצליחים להתגלח לבד עם מכונה? היה לי נסיון אחד ונורא מר עם זה..

פורסם

אתה יכול לבדוק גם מכונות של פנסוניק, גם מצויינות ויש להם פלוס גדול ה-0 שלהם ממש קצוץ לעומת מכונות אחרות.

פורסם
  • מחבר
יש לי את ה-1400 כבר כמה שנים טובות. סוס עבודה.

שלחתי הודעה פרטית

לא עדיף כבר לגלח את הראש? אם אתה מתחזק גאלח זה סהכ"ל עבודה של עשר דקות כל שלושה-ארבעה ימים ויש לי שיער ראש מלא.

אם אתה פשוט רוצה תספורת קצוצה ולא חשוב לך המראה המגולח למשעי אז לא תרגיש הבדל אמיתי בין 0.7 ל-0.1. זה שווה ערך ליומיים-שלושה של גדילה..

בהתחלה הייתי מגלח, אפילו קניתי סכין גילוח ייעודית לעניין. אהבתי, אבל העור שלי מאוד רגיש, כך שזנחתי את העניין כבר אחרי חודש. עם מכונה אני מסיים תוך מקסימום 10 דקות, בלי גירויים בעור והתוצאה סבבה לי.

שאלה: אתם מצליחים להתגלח לבד עם מכונה? היה לי נסיון אחד ונורא מר עם זה..

איזה נסיון מר יש לך? כל מה שיש לעשות זה להעביר את המכונה על הראש כמו שהספר שלך היה עושה, ואם אתה מסתבך בחלק האחורי אז אפשר להשתמש במראה קטנה כדי לוודא שלא פספסת כלום. גלח לראש עם מכונה זו דווקא התספורת הכי קלה לביצוע בצורה עצמאית ולא צריך שום נסיון או ידע קודם, כל עוד אין לך שיתוק בידיים :).

עריכה:

נשארו "2" דגמים על הפרק, כבר סינון מסויים-

Moser 1400: עולה רק 100 ש"ח, פשוטה מאוד בלי גימיקים ובלי סוללה, אבל לפי ביקורות שונות סוס עבודה.

1871-1854 Moser: שני הדגמים טובים, כל אחד והפיצ'רים שלו, ה-1854עם שתי סוללות, ה-1871 תתאים לו בעתיד להב 0.1 אם ארצה. הבחירה ביניהם כבר אישית, ובגלל זה ציינתי שסיננתי כבר ל-2 דגמים ולא 3...

כרגע באמת נשארה ההתלבטות בין היקר לזול, כשעל שתי הקטגוריות יש ביקורות טובות. מחכה לתגובה מגיל, ואני אמשיך גם לחפור קצת באינטרנט. ואם למישהו יש תוספת, ספציפית על הדגמים האלה שציינתי, אני אשמח.

*מבטיח גם לעדכן כאן אחרי הקנייה, לטובת מי שיהיה לפני קנייה כזו בעתיד.

עריכה 2:

מצאתי סרטון ביוטיוב, ואני די בטוח שמדובר במכונה שהיא moser 1400:

אין מה לומר, נראית איכותית מבחינת עבודה. רק בעיה אחת- התוצאה בסרטון מבחינת גילוח באמת לא מספקת! אם זה באמת המצב, אני באמת כבר נוטה לרכישת דגם יקר עם תוספת סכין 0.1 (בין אם זה יהיה ה-Moser 1565 f כדי לחסוך בכסף או להתפרע ולקנות את ה-Moser 1871+סכין 0.1 ולהגיע כמעט ל-700 ש"ח על מכונת תספורת עם משלוח לבית).

כבר למדתי מהעבר שזול לא בהכרח נכון, אז אני אמתין עם הבחירה לעוד כמה ימים. אני אחפור קצת יותר בנושא ואגיע להחלטה נכונה.

פורסם

האמת שגם אני התעניינתי בתקופה האחרונה על שני הדגמים האלו. אני נוטה יותר לכיוון ה1854 כי יש לה זמן עבודה ארוך יחסית בפעולה אלחוטית. הדבר היחיד שמבאס אותי זה שהן יקרות. זכור לי שפעם הן היו בסביבות ה380 שח.

דבר שני, שים לב שברוב החנויות הן מגיעות עם שנה אחריות, וכדי להרחיב ל3 שנים תיאלץ להוסיף עוד כסף.

פורסם
  • מחבר

אולי אתה מבלבל עם דגמים אחרים, כי ה-1854/1871 אף פעם לא היו בטווח ה-400 ש"ח, להפך הם היו יקרות יותר ועלו כ-600-700 שקלים על המכונה לבד.

מבחינת זמן עבודה, בתור משתמש ביתי זה ממש לא אמור לשנות לך. תספורת גלח לוקח 5 דקות, ואם אתה מעוניין בתספורת קצת יותר מסובכת, אז בכל זאת אתה לא תשב שעה כדי להסתפר, וטעינה אחת תספיק לך בטוח לאותה תספורת בצורה מלאה (אם לא לכמה תספורות). מה שכן, בגלל שסוללות הן הדבר הראשון שמתחיל להישחק במכונות כאלה, אז להיות עם 2 זה באמת יתרון מהבחינה הזו ב-1854.

תראה, תוספת אחריות היא רק 39 ש"ח, לא באמת משמעותי, אבל מצד שני לא יודע עד כמה צריך את זה. היום יצרנים עושים לך טובה אם מכבדים את האחריות בשנה הראשונה, אז לך תדע מה יקרה בשנתיים תוספת. מה גם שלרוב תוספת אחריות כזו באה עם אותיות קטנות והגבלות שתכלס חבל על הכסף.

אם עוד שנה תקלקל המכונה אז אני אזרוק אותה לפח ואקנה אחרת, אני לא מצפה משהו שונה היום מכל מוצר חשמלי כלשהו ולא משנה אם קניתי בזול או קניתי בסכום כסף רציני (הכל היום נועד להתפרק בשלב מסויים כדי שתחזור ותקנה עוד פעם).

פורסם

אתן לך נקודה אחת למחשבה..

יש לי כבר כמעט 10 שנים מכונה מקצועית של פנסוניק שאני מרוצה ממנה עד הגג.

כיוון שיש לי עור רגיש בפנים, לא התגלחתי עם סכין מאז תקופת הצבא(כ-11 שנים).

אפילו בחתונה שלי דיללתי עם מכונת תספורת.

סכין פשוט מוציאה לי שיערות הפוכות אם מישהו מכיר.

כאשר הלכתי לחבר שיש לו מספרה כדי להסתפר, אמרתי אתגלח/אדלל על הדרך.

יש לו מכונה מקצועית של מאוזר ומכונה מקצועית של פנסוניק, כיוון שהפנסוניק היתה תפוסה השתמשתי במאוזר והיו בה שני דברים שלא אהבתי, היא לא מורידה קצוץ כמו פנסוניק וכאשר לא משתמשים במתאמי הפלסטיק, השפיצים של ראש המכונה מחודדים מדי ופשוט נתקעים בעור(כואב) מה שבפנסוניק יותר מעוגלים ומחליקים על העור.

תברר את זה כיוון שאתה הולך להשתמש בה לקרחת ועל העור.

פורסם

לפותח הדיון:

שמע, אני בעצמי מחפש היכן לייעל את העניין של גילוח ראש כי לפי חישובים שלי, זה בערך 300 -400 ש"ח לשנה עם סכיני גילוח. ניסיתי כמה פעמים לגלח את הראש עם ה-DE Razor שלי אבל זה לקח ממש הרבה זמן. כאשר השיער גדל לי יותר מדי, אני מביא לאבא/ חברה לגלח לי את הראש עם מכונה (בחיי שאני לא מסתדר לבד. זה ממש כואב לי ובקושי מוריד לי) ואני עדיין מסיים עם סכין. ה

פורסם

עידן, אני מאמין שהעניין של רמת הקיצוץ משתנה מדגמי מכונת תספורת אחת לאחרת. אתה יודע איזה דגם היא הייתה? דבר שני, צריך לדעת איך להחזיק את המכונה; השפיצים לא אמורים לבוא במגע ישיר עם העור. צריך להחזיק אותה בזווית נכונה.

פורסם

לפותח האשכול, מצאתי סרטון של בחור שעשה סיקור וגם מראה איך הוא מסתפר קרחת עם ה-Moser 1400,

האמת שמכל הדברים שראיתי, מכל הגימיקים והחרא המפואר שיש בשוק, המכונה הזו ב-120 שקל נראית לי טובה יותר מכולן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים