עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

DDR 3 1600 מול מהירים יותר, שווה?!

Featured Replies

פורסם

בהנחה שלא סתם רוצה לבזבז כסף

אם יכול להשיג 16 ג'גה של DDR3 של חברה רצינית כמו קרוסיל ב 500 שקל בערך, האם שווה להשקיע יותר ולקבל DDR3 של 1866 או אפילו 2400? האם בכלל רואים שיפור? או שזאת השקעה מיותרת? האם שווה להוציא נניח עוד 300 שקל או אפילו 500 כדי לקבל עוד כמה MHZ בזכרונות?

מדבר על שיפור במשחקים וכאלו.

פורסם

זה לא שווה עכשיו ולא היה שווה מעולם. התרומה של זכרונות מהירים יותר לביצועים היא זניחה ותמיד הייתה זניחה.

פורסם
זה לא שווה עכשיו ולא היה שווה מעולם. התרומה של זכרונות מהירים יותר לביצועים היא זניחה ותמיד הייתה זניחה.

מסכים לגבי עכשיו, אבל לא מסכים לגבי "פעם"

פעם בשביל להגיע ל-OC ע"י העלת מהירות ה-BUS ולשמור על העבודה סינכרונית עם זיכרונות היית חייב זיכרון מהיר, אבל זה עבר מאוד רחוק :s0403:

פורסם
  • מחבר

והיום?

אם עושה OC למעבד, אז? ויש לוחות אם שראיתי תומכים הרי אפילו ב DDR 3000 !

פורסם

כבר כמה דורות שהפלטפורמות ניתקו את הקשר בין הOC למעבד לתדר הזיכרון.

לכן אין טעם להשקיע בזכרונות מהירים זמן או כסף.

מה שכן הייתי משתדל לא לקנות זכרונות איטיים במיוחד(sub standard) כל עוד ההבדל במחיר זניח.

פורסם
פעם בשביל להגיע ל-OC ע"י העלת מהירות ה-BUS ולשמור על העבודה סינכרונית עם זיכרונות היית חייב זיכרון מהיר, אבל זה עבר מאוד רחוק

לא הוזכר OC, אז לא התייחסתי. הייתה שאלה כללית, נתתי תשובה כללית ופשוטה. אתה החלטת לסבך דברים כדי להראות את בקיאותך בנושא, ניחא. :)

עכשיו אם כבר התייחסנו לזה, ארחיב את הטיעון שלי:

צריך איזושהי מהירות מינימלית של זכרון כדי שהמחשב יעבוד. בדור הCore (שאליו אתה מתייחס כנראה כשאתה אומר "עבר מאוד רחוק") זה בד"כ אמר יחס 1:1 בין הFSB לDRAM, וכמובן כשאתה מעלה FSB למטרת OC, אתה צריך גם זכרון מהיר יותר בהתאמה.

עם זאת, החל מנקודה זו, העלאת מהירות הזכרון (הקטנת היחס FSB : DRAM בהתאם) מביאה שיפור ביצועים זניח ביותר.

אגב, הזקנים בחבורה, אלה שזוכרים את העבר ה"ממש רחוק" (תקופת Pentium 4!) יזכרו שבצ'יפסטים ההם אפשר היה גם להגדיר יחסי FSB : DRAM גדולים מ1, כלומר הזכרון היה יכול להיות אף יותר איטי מהבאס, מה שהקטין את התלות בזכרונות גם לOC. :)

פורסם
  • מחבר

רגע

אם יש מעבד כמו I7 4770K (לא נעול)

אז?

DDR 3 במהירות 1600 שזה הסטנדרט המהיר אפילו (לא מדבר על 1333), ועם תזמונים יפים של 9-9-9-24, יעשה את העבודה? או מה? ומה ההבדלים בינו לבין 2133 או 2400? (שיש להם כמובן תזמונים פחות הדוקים)

פורסם
לא הוזכר OC, אז לא התייחסתי. הייתה שאלה כללית, נתתי תשובה כללית ופשוטה. אתה החלטת לסבך דברים כדי להראות את בקיאותך בנושא, ניחא. :)

עכשיו אם כבר התייחסנו לזה, ארחיב את הטיעון שלי:

צריך איזושהי מהירות מינימלית של זכרון כדי שהמחשב יעבוד. בדור הCore (שאליו אתה מתייחס כנראה כשאתה אומר "עבר מאוד רחוק") זה בד"כ אמר יחס 1:1 בין הFSB לDRAM, וכמובן כשאתה מעלה FSB למטרת OC, אתה צריך גם זכרון מהיר יותר בהתאמה.

עם זאת, החל מנקודה זו, העלאת מהירות הזכרון (הקטנת היחס FSB : DRAM בהתאם) מביאה שיפור ביצועים זניח ביותר.

אגב, הזקנים בחבורה, אלה שזוכרים את העבר ה"ממש רחוק" (תקופת Pentium 4!) יזכרו שבצ'יפסטים ההם אפשר היה גם להגדיר יחסי FSB : DRAM גדולים מ1, כלומר הזכרון היה יכול להיות אף יותר איטי מהבאס, מה שהקטין את התלות בזכרונות גם לOC. :)

אני זוכר את הAMD64 3500 2.2 GHZשלי עם DFI SLI DR שהיה לי... כל כך פשוט היה לבצע OC. קניתי זיכרונות OCZ DDR 533 ואז העלתי הבאס, שיניתי מכפלות לציפסט ולמעבד וכמובן מכפלת באס/זיכרון. הגעתי על אוויר ל2.7GHZ נדמה לי באס 270. היה מטורף.

פורסם

כן DDR3 1600MHZ עם תזמונים יפים יעשה את העבודה היטב.

מעבר לזה להשקיע רק אם יש לך הרבה כסף לבזבז על תוספות זניחות.

כמובן שאם יש לך 4770K I7 יכול מאוד להיות שיש לך כסף לבזבז.

יש הרבה מקומות שעדיף לשים שם את הכסף במקום תוספת לתדר זיכרון.

קודם כל תראה אם אפשר לפמפם אותם לפני שאתה מגיע להשקעה בתדר זיכרון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.