עבור לתוכן

אוברקלוק ל i5-4670K

Featured Replies

פורסם

רק אחרי שקניתי את המעבד התחלתי לחשוב בכלל על אוברקלוקינג ולכן הקירור שיושב עליו הוא בסך הכל Hyper 212 Evo.

לפי מאמרים וכתבות הבנתי שמעבדי Haswell מגיעים עם טווח אוברקלוק מאוד גדול, חלק מהמעבדים מגיעים ל 4.8GHZ על קירור אוויר וחלק בקושי מגיעים ל 4.3GHZ.

השאלה שלי... האם הקירור שלי מספיק טוב לאוברקלוק?

פורסם

דווקא אני הבנתי שהם אוברקלוקרים בכלל לא טובים ולא לצפות ליותר מדי.

פורסם
  • מחבר

לא בדיוק. הטווח בין המעבדים גדול מאוד. 30% מהמעבדים יכולים להגיע ל 4.6GHZ על קירור אוויר. ~10% יכולים להגיע ל 4.8GHZ. הרוב הכללי של המעבדים יכול להגיע ל 4.3GHZ

פורסם
  • מחבר

אני שמח כי כנראה לי יצא מעבד לא רע. הגעתי ל 4.3 גיגהרץ עם מתח של 1.125 וולט על המעבד ומבחינת הקירור, אני יכול לסחוב עד 1.275 וולט. יש סיכוי להגיע ל 4.6-4.7 גיגהרץ אבל אני אסתפק במה שיש בנתיים. :)

פורסם

הבעיה היא שוב המשחה התרמית במעבדים האלו?

אם כן איך זה שחלק מגיעים ל4.8 וחלק לא? יש בהם משחה איכותית?

פורסם
  • מחבר

הרבה מידע (רשמי) בקופבץ המצורף בעמוד הבא:

http://forums.tweaktown.com/asus/52963-asus-haswell-i7-4770-near-final-overclocking-guide.html

במקרה עבדתי בעבר בחדר נקי בפס ייצור של כרטיסי זכרון ויכול להגיד לך מניסיון אישי שכל כרטיס זכרון מיוצר טיפה אחרת אחד מהשני... אני בטוח שזה אותו הסיפור עם מעבדים.

הרשה לי לצטט את Ferzerp מ http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2239867 :

The wafers can't be completely uniform, the manufacturing process can't be 100% uniform. You have to realize we're dealing with some of the smallest scale things in the world. 28nm is 28 *billionths* of a meter. The center to center distance of features of a processor have only around 56 silicon atoms of width between them at that point. (that's center to center, the space in between edge to edge would be fewer than 56 atoms). 22nm is only around 44 Si atoms.

Things are so small that an extra atom in the wrong place can produce different characteristics. It's amazing that we get things as consistent as we do.

המעבד החדש בארכיטקטורה של 22nm, יוצר הרבה מאוד חום על שטח פנים מאוד מאוד קטן. בגלל ההבדל בגודל בין מעבדים מדורות קודמים לדור החדש, נוצר קושי לפזר את החום. יש מעבד שירוץ על 4.6GHZ במתח של 1.2V ויש מעבד שירוץ באותו התדר על 1.4V

פורסם

אתה מוזמן לקרוא את הביקורות על ה4770 ולהסיק את המסקנות, בכל מקרה אתה מוזמן להתחיל בOC ולעדכן אותנו :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אני מרוצה מ 4.3GHZ ב 1.125V. אני לא מתכוון להמשיך הלאה מ 2 סיבות:

1) התדר הנ"ל מספיק לכל דבר שאני עושה, פרט לעריכת וידאו או לייב-סטרימינג

2) במהלך עריכת וידאו או לייב-סטרימינג, ה AVX Instructions של הקודק X264 גורמים למתח של המעבד לעלות ל 1.25V, ככה שזה בדיוק מתחת לגבול הטמפרטורה והמתח של המעבד והקצב מספיק מהיר כדי לשחק במשחקים באפשרויות גרפיקה מקסימליות ולקודד ב 1080P בו זמנית (עזוב אותך מ Crysis 3... :P ).

פורסם

גם עם תדר נמוך בהרבה, במצב שהמעבד סטוק זה היה מספיק למשחקים.

פורסם
  • מחבר

אבל לא מספיק לקידוד ב 1080P תוך כדי הרצת משחקים. בדקתי, זה לא סחב מעל 720P.

פורסם

אאאאה אז תגיד חיובי...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים