עבור לתוכן

מי מבין בסטייק

Featured Replies

פורסם

טוב אז כמה דברים

ראשית - אני ממליץ בחום על הקצב ממנו אני קונה את הבשר שלי (מיטב הבשרים פתח תקווה) - מביא בשר מעולה והסטייקים מיושנים וחתוכים יפה יפה במקום

שנית - להמנע (במיוחד בסטייקים) מלהקפיא את הבשר. הכי טוב בשר שלא עבר הקפאה בכלל (תסתכלו מדי פעם כתוב "בשר מיושן שמקורו בבשר קפוא" שזה רחוק מלהיות טוב)

שלישית - למי שלא יודע הליך היישון הוא הוא האחראי העיקרי לזה שהבשר רך. למי שלא יודע התהליך הוא בעצם עריכת ריקבון מבוקר על הבשר (כן מה שקראתם). יותר מדי אתה הורס את הבשר פחות מדי זה כמו ללעוס סוליה.

רביעית - חלק ממיישני הבשר משרים אותו גם בנוזלים (וביניהם גם חלב - מה שדי לא כשר).

אישית אני חושב שסטייק טוב לא צריך עזרה - טיפה מלח ואו פלפל - הכי הרבה רוטב צ'ימיצ'ורי בעת ההגשה. אבל ככלל אצבע בשר טוב מספיק טעים כדי שיאכלו אותו בלי כלום.

כמו כן אני נמנע מלהכין סטייק על המחבת אלא על הגריל (יש לי גריל גז - לא הוצאה מטורפת בימינו ושווה כל שקל)

בהצלחה - והרבה בתיאבון,

גבריאל

פורסם

אישית אני חושב שמיושן יותר טוב, שים לב שהסטייק שאתה קונה לא בצבע אדום נוטה לוורוד והשומן לא מבריק(אמור להיות מאט).

לחיצה על הסטייק תגיד לך מה איכות הבשר ואם יש בו עוד חומרים, אם אם כאשר אתה לוחץ עם האצבע הבשר קופצני וחוזר לצורה המקורית(לא טוב).

כדאי באמת להפשיר במקרר אחרת הוא מקבל צבע חום כהה הטריות נפגמת.

על גריל פחמים חשוב חשוב לעבוד לפי הכללים הבאים:

סטייקים עושים בסבלנות ועם אש נמוכה עד בינונית אחרת הסטייק נשרף מבחוץ והופך להיות סולייה.

ברגע שהסטייק מתחיל להוציא נוזלים זה הזמן להפוך.

הכי הכי חשוב חשוב: לא לשים על הסטייק כלום במהלך העשייה, המלח והפילפל מגירים ממנו את הנוזלים ומייבשים אותו.

רק לאחר ההורדה מהאש לשים מלח גס ופלפל גרוס לפי הטעם.

חוץ מזה יש בסטייק שני חלקים, החלק היבש והחלק העסיסי שבשוליו יש שומן(הכי טעים).

אישית אני מעדיף את הסטייק בין נא למדיום..

פורסם

^^^

הבעיה בנא ומדיום שמסוכן לאכול (תקרא קצת) - זה מאוד טעים אבל מסוכן (במיוחד אי קולי)

אני בד"כ אוכל מדיום או מדיום וול

נערך על-ידי gabriel6

פורסם

נראה לי שיותר בעייתית הכמות שומן שאכלתי בכל השנים..

פורסם

למי שממש הרפתקן - שיאכל פעם סטייק קובה (KOBE) יקר להחריד אבל חוויה מוטרפת

פורסם

כן כבר ראיתי ועדיין לא ניסיתי, הוא נראה כמו שיש יפה..

ממליץ על סטקיית הבוקרים בצפון ליד מרכז מת״מ חיפה.

פורסם

באמת שמעתי עליה דברים טובים - שהם נותנים כבוד לבשר וללקוחות

פורסם

יש להם קטע בסטקייה שכל יושבי המסעדה אוכלים בוטנים וזורקים את הקליפות על הרצפה .אני מדבר על הקליפה הגדולה(תרמיל שמכיל שני בוטנים).

ישנה עוד מסעדה עם שם טוב בכל הנוגע לסטייקים ״לימוזין״ ברמת ישי.

פורסם

הקטע עם הבוטנים זה לא חדש. גם מסעדת אוונגרד ברמת החייל עושה את זה. זה הובא לישראל מארה׳ב.

מה שכן שמעתי על המסעדה גם, אבל אני לא מבקר בצפון הרבה לצערי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים