עבור לתוכן

בעיה בתוכנת truecrypt שמשביתה את המערכת

Featured Replies

פורסם

יש לי את תוכנת truecrypt 7.1 שהיה מותקן על כל הדיסק הראשי והיחיד בזמנו. את הקוד היה צריך להכניס מיד אחרי הביוס. אתמול יצרתי מחיצה בדיסק והתקנתי עליו וינדוס 7 אולטימייט בדבל בוט (במקביל ל7 סטרטר שהיה לי), ומאז אין בעיה להיכנס למחיצה החדשה ולמערכת ההפעלה החדשה, אבל המחיצה הישנה והעיקרית עם מערכת ההפעלה הישנה לא נגישה, פשוט התוכנה לא נותנת את חלון הסיסמא בכלל וכשרוצים להיכנס לישן יש הודעה של וינדוס שאין קבצים בדיוק כמו שקורה אם לא מכניסים את הקוד.

התקנתי truecrypt במערכת החדשה, אבל הוא מסרב להכיר בקוד או בקבצי השחזור שלו. כמובן הגישה למחיצה העיקרית אינה קיימת ווינדוס מציע לפרמט אותה כשמנסים לפתוח אותה.

המחיצה החסומה מכילה חומר יקר ערך שלא יסולא, אז אם מישהו יכול לעזור אני ממש אודה לו. השאלה האם ניתן לשחזר את הדיסק שהיום מונחת עליו המערכת החדשה, למצב שהוא היה לפני זה בלי מחיצות כלל, או לחילופין להכריח את המחשב להשתמש רק במערכת ההפעלה הישנה ואולי הוא יחזור לטובו. או להכריח את truecrypt לעלות אחרי הביוס בשביל המערכת הישנה.

תודה מראש.

נערך על-ידי coperl

פורסם

שלום,

ראשית - ערוך את הכותרת כך שתתאים לחוקי הפורום (וגם תכאיב פחות בעיניים)

http://hwzone.co.il/community/threads/489130-%D7%97%D7%95%D7%A7%D7%99-%D7%94%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9D-%D7%97%D7%95%D7%91%D7%94-%D7%9C%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%90!

שנית - האם קיים לך גיבוי של "

חומר יקר ערך שלא יסולא" - עם חומר כל כך יקר ערך - היית צריך לדאוג לגיבוי טוב ואמין לפני (ולא, לא מדובר בתורה מסיני - פעולה פשוטה יחסית וזולה)

שלישית - האם אתה מצליח לראות את הקבצים ממערכת חיה כלשהי (כזאת שעולה ממדיה נתיקה)

בהצלחה,

גבריאל

פורסם

הוא לא יוכל לראות כלום כי המחיצה מוצפנת. כנראה שה-WINDOWS השתלט על ה-BOOT SECTOR והעיף משם את ה BOOT MGR של תוכנת ההצפנה.

החזרה שלו לשם כנראה לא תעזור כי הוא לא יכיר את הכונן המוצפן. כמו שמר קקדו אמר... עדיף שמשהו שמכיר טוב את התוכנה הזאת יעזור. הייתי מרחיב את החיפוש מחוץ לאתר הזה. התוכנות האלה מעולות לשוק הפרטי, אבל מפחידות אותי. ...

פורסם

המון זמן לא התעסקתי איתה. יש לך rescue disk?

פורסם
  • מחבר

יש רסקיו דיסק, לא כל כך יודע מה לעשות עם זה כש'צרבתי' על או קי והעלתי בבוט הוא כתב דפולט ודהוא מתחיל עוד 10 שניות, אבל כל 10 שניות הוא מתחיל ספירה מחדש.

ורואים את הדיסק אבל לא את הקבצים, והוא מופיע כמערכת RAW במקוםNTFS. והגויבוי הוא רק פעם בחודש, וחבל באמת שהייתי טיפש ולא גיביתי כל יום, אבל השאלה אם אפשר לעשות משהו עכשיו.

אי אפשר לגשת לדיסק בכלל, ולכן לא ניתן לשכפלו.

סליחה על הכותרת, אני חדש כאן. אם מישהו יכול להפנות אותי למקום נוסף אודה גם על זה.

פורסם

כעקרון הדיסר הזה אמור לאפשר לך לשחזר את הheader של ההרדדיסק. לפי מה שהבנתי מהתיאור שלך רק הוא נפגע ולא המידע.

פורסם
  • מחבר
כעקרון הדיסר הזה אמור לאפשר לך לשחזר את הheader של ההרדדיסק. לפי מה שהבנתי מהתיאור שלך רק הוא נפגע ולא המידע.

ואיך עושים את זה.

ככל הידוע לי המידע לא נפגע, המחיצה השניה עובדת מצויין.

נערך על-ידי coperl

פורסם

אני מקווה שאנגלית אתה יודע .

זה האתר שלהם :

http://www.truecrypt.org/ (יש מדריכים + שאלות נפוצות + פורום)

בהצלחה , ותחזור עם הפתרון , שנדע מה קרה בסוף.

פורסם

• If the TrueCrypt Boot Loader screen does not appear after you start your computer (or if Windows does not boot), the TrueCrypt Boot Loader may be damaged. The TrueCrypt Rescue Disk allows you restore it and thus to regain access to your encrypted system and data (however, note that you will still have to enter the correct password then). In the Rescue Disk screen, select Repair Options > Restore TrueCrypt Boot Loader. Then press 'Y' to confirm the action, remove the Rescue Disk from your CD/DVD drive and restart your computer.
  • If the TrueCrypt Boot Loader is frequently damaged (for example, by inappropriately designed activation software) or if you do not want the TrueCrypt boot loader to reside on the hard drive (for example, if you want to use an alternative boot loader/manager for other operating systems), you can boot directly from the TrueCrypt Rescue Disk (as it contains the TrueCrypt boot loader too) without restoring the boot loader to the hard drive. Just insert your Rescue Disk into your CD/DVD drive and then enter your password in the Rescue Disk screen.

פורסם
  • מחבר

אין לי במחשב זה כונן דיסקים. עשיתי את זה עם דיסק או קי ש'נצרב' ע"י דיסק ההצלה, אבל כאמור הוא הביא מסך שלא התקדם, בהמשך אביא תמונה.

פורסם

תקנה DVD חיצוני, עולה גרושים ונותן מענה לכל מני בעיות...

פורסם
  • מחבר

אני חושב שאי אפשר לעשות בוטינג כי התוכנה כלל לא עולה, זה מה שאני מקבל בבוטיניג [ATTACH=CONFIG]3048[/ATTACH]

פורסם
  • מחבר

מישהו? אין לאף אחד פיתרון?

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

שלום חברים, תודה לכל מי שניסה לעזור, רציתי להודיע שמצאתי את הפיתרון ואכתוב אותו פה למי שנתקל כמוני בבעיה.

הפתרון למידע הוא פשוט ואני לא יודע איך נעלם מעיני. פותחים את התוכנה ועומדים על אחד מהכוננים שהוא מציע, לוחצים על סיסטם - העלאה ללא פרה בוטינג, והוא יעלה את הדיסק המוצפן לאחר הכנסת הסיסמא בדיסק שנבחר.

הבעיה עדיין היא שהסיסמא עובדת שם אבל כשאני מנסה לגשת לדיסק האמיתי הוא כותב לי שהסיסמא לא נכונה. מה שמגביר את החשד שזה שיבוש בבוטינג. אז המידע ניצל, המערכת הפעלה הישנה ממש לא. אם יש למישהו פיתרון גם לזה אודה, למרות שזה כבר באמת לא דחוף.

פורסם

אחלה , איך מצאת את הפתרון?

רק תנסה לנסח את זה יותר בבהירות למען הדורות הבאים..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים