עבור לתוכן

מחפש נגן עם הרבה זיכרון שמסוגל לנגן flac

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מחפש נגן מוסיקה עם מינימום 80GB שמסוגל לנגן flac כמו שצריך.

חשבתי על iPod Classic 160GB אבל ממה שאני יודע הוא לא מקודד flac.

יש נגן דומה לו או אופציה שהוא יוכל לקודד flac?

תודה מראש

פורסם

יש לי אייפוד קלאסיק 160, והוא מנגן יפה מאוד alac, שזה הפורמט ללא איבוד איכות של אפל - מקביל לflac.

ישנן תוכנות מעולות להמרת flac ל alac, כגון dbPower amp, אבל הן לא חינמיות, עד כמה שידוע לי.

הקלאסיק הוא לדעתי הנגן הטוב ביותר שקיים, אבל עדיין קח בחשבון:

1. אין תמיכה בעברית בכלל.

2. אופי הסאונד יותר מדוייק, נשמע קצת יותר טרבל מנגנים אחרים.

3. נשרט בקלות, וכבר אין להשיג קייסים.

‏4. הוא יכול לנגן עד 36 שעות ‏mp3‏, ועם ‏alac‏ אני מניח שפחות.

מקווה שעזרתי.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה,

הנתונים שנתת דיי מרשימים.

1. הכוונה באין תמיכה בעברית היא שאירו ריבועים או שיהיה כתב הפוך? במקרה הכי גרוע אני פשוט ארשום את כל השמות של השירים העבריים בלועזית.

2. אני יודע שהוא נשמע ממש טוב יצא לי לשמוע בו קצת, איך הרמקול המובנה שלו?

3. אני מודע לכך שהוא שריט מאוד בגלל הגב המתכתי שלו (כמו באייפוד טאצ' וכו', אבל אני בטוח שיש מגנים בebay או amazon.

4. כמה מיליאמפייר הסוללה שלו?

לגבי ה alac, מה ההבדל בינו לבין flac? למה יש שני פורמטים כאלה כי ממה שהבנתי הם בדיוק אוטו הדבר למעט השם והתמיכה

פורסם

1. תמיכה עברית: תראה שורות ריקות. למרות שבאייטיונס תראה שמות בעברית, באייפוד תראה שורות ריקות, למעט סימני פיסוק.

אני כתבתי את התגיות של כל המוזיקה מחדש באנגלית...

2. אין רמקול מובנה. רק משמיע קליקים בגלילה (ניתן לביטול בהגדרות).

3. הבעיה היא גם מכות, לא רק שריטות, מה שמשמעותי בנגן מבוסס דיסק קשיח. בכל אופן, הרבה חברות כבר לא מיצרות נרתיקים רכים מגומי לקלאסיק, אלא רק קשים ומעצבנים מפלסטיק.

4. אפל לא מפרטת, לפי גוגל כנראה 850mAh. זה די נמוך אבל לא כל כך משמעותי, כי זה תלוי מאוד בצורה שבה הנגן ומע' ההפעלה שלו מנצלת את הסוללה. יותר משמעותי לכך שיש רק 36 שעות שמע היא שהנגן מבוסס דיסק קשיח.

5. פורמט ALAC vs FLAC: שניהם Lossless, ללא איבוד נתונים, כך שהתוצאה תישמע אותו הדבר. פלאק הוא פורמט קוד פתוח וalac קנייני של אפל.

ההבדל שהמידע נשמר בצורה שונה, ונראה לי גם שבפלאק ניתן לדחוס יותר, כלומר אותו המידע דחוס יותר חזק, כך שתופס פחות מקום (אך נדרש יותר כח עיבוד לפענוח).

את הבעיות של: הכנסת שירים רק דרך אייטיונס (יש גישה לhdd‏, אבל רק אחסון), עברית, סוללה ונזק מנפילות, השמעת ‏flac‏, הטענה רק דרך מטען תואם, ועוד,

ניתן לפתור ע"י החלפת מע' ההפעלה ל ‏RockBox‏, שיש לה המון מעלות וקצת חסרונות, אבל די משמעותיים.

פורסם

תבדוק מוצרים של COWON

פורסם

אפשר להחליף מערכת הפעלה לiPod Classic??

עכשיו עניינת אותי. איך זה עובד?

פורסם
אפשר להחליף מערכת הפעלה לiPod Classic??

עכשיו עניינת אותי. איך זה עובד?

זה נושא שלם (אולי אם יהיה ביקוש, ולי יהיה כוח, אני אכתוב מדריך), תפרט יותר על איזה "זה עובד" אתה מעוניין לדעת. (איך מחליפים / מה זה נותן וכו')‏‎

פורסם

איך מחליפים בעצם.

זה כולל סוג של jailbreak?

פורסם

בנוגע ל cowon, כל הנגנים שלהם מבוססי flash, ולכן אף אחד לא עובר את ה 64 ג'יגה (חלקם ניתנים להרחבה עם כרטיס), למעט הx7 המפלצתי, שהוא בגודל 4.3 אינץ'.

החסרון העיקרי שלהם הוא שהתפעול שלהם נחות לעומת הממשק המעולה של האייפוד, ובנוסף הם בעלי מסך מגע ולא כפתורי חומרה ואין ממשק ניהול לספריה אלא כמו נגן רגיל, מה שמאוד מציק כשמגיעים לעשרות אלפי שירים.

מה שכן, הx7 משאיר אבק לקלאסיק בתחום הבטריה, 103 שעות ניגון שמע!!! אבל זה עולה בגודל ובמשקל.

- - - תגובה אוחדה: - - -

איך מחליפים בעצם.

זה כולל סוג של jailbreak?

לא בדיוק. Jailbreak משאיר אותך עם אותה המערכת, רק משחרר אותך מההגבלות. כאן מחליפים לגמרי את המערכת. (אייטיונס לא מזהה לאחמ"כ)

מה שעושים משתנה מעט בין הדורות השונים של האייפוד, אני אתייחס לדור האחרון (6, 6.5, 7). (בישנים היה ניתן להשאר עם המערכת הרגילה באתחול כפול.)

לאייפוד יש זיכרון פלאש rom ששם מאוחסנת מע' ההפעלה שלו, ו hdd נוסף לאחסון. מה שעושים זה פריצה ומחיקה של הרום והחלפת הליבה בemcore, שמאפשרת אתחול מע' הפעלה מהhdd - מה שמאפשר גישה מלאה לקבצי המערכת, מעתיקים את הקבצים של רוקבוקס לhdd, ומשם השמים הם הגבול.

בקצרה:

1. שליטה מ ל א ה בכל ההגדרות + אקולייזר מלא.

לדוגמה קיצור הזמן כיבוי של ה hdd, שאגב חוסך בבטריה ומפחית נזקי נפילה, מכיוון שבתחילת הניגון מתבצעת קריאה מהדיסק, ובאמצעו אם הhdd נח ראשי הקריאה חונים בצד, ולא יזיקו לדיסקה בנפילה.

2. שליטה מלאה על מראה המערכת, כולל ערכות נושא (יש איזה 500), ואפשרות להכנסת כל פונט שקיים במחשב. אפי' עובי פס הגלילה.

3. ניהול קבצים ישיר באמצעות מנהל קבצים, הכנסת שירים ישירות לדיסק, + ניווט לפי אמן, אלבום וכו'.

‏4. הוספת תמיכה בעברית, ובהמון פורמטים של אודיו כולל ‏flac. ‎

ועוד.

חסרונות:

‏1. באגים, קריסות. (המע' לא רשמית).

‏2. לא יפה, גם אחרי ערכות נושא. הפונטים לא מוחלקים, ההנפשות על הפנים. מה לעשות, אפל מומחים בזה.

‏3. אין תמיכה בוידאו, למעט ‏mpeg2‏. וחבל, כי מהקופסה האייפוד תומך ב ‏mp4 h.264‎‏ עד פרופיל ‏baseline‏ 3.

אבל מי רואה וידאו ב2.4 אינץ'.

‏4. לא נוח כמו הממשק של אפל. גם ביטול האפשרות לניהול באייטיונס מציק. אבל מדיה מונקי יכולה להיות תחליף טוב.

חשוב להדגיש

התהליך כרוך במחיקה של האייפוד.

התהליך הפיך, כלומר ניתן לחזור למע' של אפל.‏‎ ‎

פורסם

והHDD הופך להיות USB Storage לאחר מכן?

זה ממש מגניב הקטע הזה. תודה על ההסבר!

פורסם

בשונה ממוצרי ‏ios‏, אייפון ודומיו, בקלאסיק הhdd‏ תמיד זמין לאחסון, אבל לא תראה את השירים מתוך האייפוד עצמו ולא תוכל לנגן אותם עד שתכניס אותם דרך אייטונס.

Rocbox ‎מבטלת את הצורך הזה, כל קובץ שעל הhdd ‎ניתן לקריאה מתוך האייפוד, כמו נגן. ‏

עדיין יש אפשרות לבנות בסיס נתונים על סמך התגיות, כך שאפשר לנווט מתוך האייפוד לפי שם אמן / אלבום, ולא רק סיור בתיקיות.

פורסם
  • מחבר

alac זה בעצם m4a נכון?

הורדתי את ה dbPowerapm בגרסת ניסיון וזה הפורמט הכי קרוב לזה.

את המיליאמפייר רציתי לדעת בגלל סוללה שיש לי (zagg sparq 2.0).

לא ממש הבנתי מה הבעיה בקייסים מפלסטיק ולא מסיליקון אני רק יודע שנפילה עלולה להרוס את הHDD ושכל נפילה קריטית.

אגב עדיין יש קייסים וגם בארץ ובמחירים מצחיקים.

http://ksp.co.il/?uin=9763

איך המגבר הפנימי שלו? בחיבור אוזניות ישמעו יותר טוב מנגן פשוט ב300 ש"ח או שדרוש מגבר כמו FiiO E6? (אני אשתמש ב JVC S500).

kdani אני מכיר את הנגנים של cowon והם מצוינים רק שהם לא מתאימים לי.

לגבי הפריצה, יש אפשרות ל dualboot והתקנת תוכנות של הגברה, אקיולייזר וכו'?

זה שווה לעשות את התהליך הזה?

לא נראה לי שתהיה לי בעיה להמיר את המוסיקה שלי ל alac ואת השירים העבריים לאנגלית.

פורסם
alac זה בעצם m4a נכון?

הורדתי את ה dbPowerapm בגרסת ניסיון וזה הפורמט הכי קרוב לזה.

על רגל אחת, יש הבדל בין שיטת הכימוס למיכל. כלומר, m4a זה קונטיינר של שמע mp4, שיכול להכיל מידע מסוגים שונים, בדיוק כמו שוידאו mp4 יכול להכיל וידאו בכל מיני קידודים (ffmpeg, h.264) כך m4a.

השימושים הנפוצים הם שמע aac, שמקובל לומר שזהו התחליף הטוב ביותר לmp3 בתור דחיסה עם איבוד מידע, וalac, שזו דחיסה ללא איבוד, מקביל לflac.

נראה לי שdbPoweramp זה נקרא apple lossless, יכול להיות שצריך להוריד מהאתר שלהם חבי' קודקים.

את המיליאמפייר רציתי לדעת בגלל סוללה שיש לי (zagg sparq 2.0)

לא הבנתי. לפי גוגל זו סוללת גיבוי והטענה. השאלה היא אם זה מתאים? זה מטען ‏usb‏ 5 וולט, שאמור להתאים, איך זה קשור למיליאמפר?

בלי קשר צריך לקלאסיק מטען תואם כמו לאייפון (לא רק חיבור שונה), אבל אני לא יודע בהקשר לשלך. ‏‎

לא ממש הבנתי מה הבעיה בקייסים מפלסטיק

‏1. אני לא מהנדס, אבל נראה לי שהם מרככים את החבטה פחות מסיליקון, וכמו שאמרת בhdd‏ זה משמעותי.

‏2. עניין של אסתטיקה. מכוער לטעמי, נראה רע אחרי זמן של שימוש ומוסיף הרבה לעובי.

אגב, לא עלה בדעתי שיש בארץ, תודה...

בנוגע למגבר, המגבר של האייפוד חזק, יותר מנגנים אחרים. יש כאלו שמחברים מגבר, אין לי מושג אם זה חיוני לאוזניות שלך.

תחפש חבר שיש לו אייפוד ותשמע קצת עם האוזניות שלך.

אם תקנה מגבר תגגל קודם איך הוא עם האייפוד, מבחינת צליל וכו'.

בנוגע לrockbox‏.

אין אפשרות לdualboot‏, רק באייפודים הישנים.

יש המון אפשרויות לשלוט בהגברה ובסאונד. אם אתה מקצוען אפשר להגיע לתוצאות יותר טובות בהרבה ממה שהאייפוד נשמע עם המערכת של אפל.

תראה כאן

‏download.rockbox.org/daily/manual/rockbox-ipodvideo/rockbox-buildch6.html‎

התוכנה מגיעה עם כל מיני הרחבות, משחקים, כלים וכו'.

יש גם פאצ'ים, אבל זה עסק למקצוענים.

בנוגע לrockbox‏.

אין אפשרות לdualboot‏, רק באייפודים הישנים.

יש המון אפשרויות לשלוט בהגברה ובסאונד. אם אתה מקצוען אפשר להגיע לתוצאות יותר טובות בהרבה ממה שהאייפוד נשמע עם המערכת של אפל.

תראה כאן (לאייפוד וידאו, אבל אני מניח שהרוב מקביל בקלאסיק)

‏download.rockbox.org/daily/manual/rockbox-ipodvideo/rockbox-buildch6.html‎

התוכנה מגיעה עם כל מיני הרחבות, משחקים, כלים וכו'.

יש גם פאצ'ים, אבל זה עסק למקצוענים.

פורסם

הוא רצה לדעת כמה הטענות תוכל לספק הסוללה החיצונית שלו.

מגבר יוכל לעזור בעיקר אם תחבר אותו לשקע ה30pin ולא ל3.5מ"מ, (אני לא אומר מניסיון, אלא ממה שקראתי בעבר)

כמו למשל כבל שמגיע עם המגברים של Fiio (או שקונים אותו בנוסף).

http://img.mobimega.com/catalog/product/cache/1/image/69c99d9b54a95a1ed9d7e942e80c3014/f/i/fiio-l1-dock-for-ipod-iphone-3.5mm-stereo-plg_01_1.jpg

היציאה הזאת מספקת סאונד איכותי יותר מה3.5 מ"מ,

זה לפחות מה שזכור לי שהמליצו לגבי אייפודים ואייפונים חדשים יותר.

לא יודע אם זה תקף גם לגבי הקלאסיק (אני מניח שכן אבל..)

פורסם
  • מחבר

קוראים לפורמט apple lossless אבל שהמרתי שיר (ניסיון) אז הוא היה בפורמט m4a פשוט רציתי לוודא שזה אכן הפורמט.

הסוללה שלי בנפח 6000mah רציתי לדעת כמה זמן הוא יוכל להחזיק בגלל זה הייתי צריך לדעת את נפח הסוללה.

לגבי הקייסים אני מניח שאתה צודק וסיליקון יגן יותר טוב על המכשיר.

rockbox לפחות כרגע לא ממש נראה לי נחוץ לפחות לא לצרכים שלי, אני מכיר ויודע איך להשתמש באייטונס בצורה יעילה והצליל מספיק טוב לי (שמעתי דרך אייפודים לא פעם והאיכות טובה יחסית לנגנים פשוטים יותר, לא ברמה של cowon אבל 160GB ב 250$ מי אני שאתלונן).

הקישורים שלך לא עבדו כנראה חסר חלק או משהו.

ToMeRv32 אני יודע את זה כבר זה לא יהיה האייפוד הראשון שלי ולא סתם FiiO מביאים את הכבל הזה.

תודה רבה לכם.

עדיף לקנות את המכשיר מחו"ל נכון? ראיתי שהמחיר ב idigital עומד על 1411 ש"ח ובארה"ב הוא עומד על 250$ (דולר היום בערך 3.6 ש"ח, יוצא 900 ש"ח (אני קונה את המכשיר בחו"ל פיזית לא מזמין לארץ).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים