עבור לתוכן

מחפש דרכים לשיפור הקירור של המחשב

Featured Replies

פורסם

יש פה ממש קהילה של בעלי מערכים..

• תגובות 33
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר
אם בבדיקת מאמץ המעבד מגיע ל65 אז המשחה כנראה לא הבעיה :)

בכל אופן, מה שהצעתי יותר פשוט לבדוק יותר מכל דבר אחר אז הייתי מציע להתחיל עם זה, פשוט לשים משהו על הכרטיס , משהו יותר רחב מהכרטיס באיזה ס"מ 1-2, ובמקרה הקופסא של הדיסקים מתאימה בול.

הקופסא לא יכולה לגרום לנזק לכרטיס (חשמל סטטי) ?

יש פה ממש קהילה של בעלי מערכים..

כן. בדיעבד אולי הייתי קונה כרטיס יחיד מכיוון שיש הרבה משחקים שלא מנצלים כראוי מערך SLI. אבל במשחקים שכן מנצלים אני ממש מרוצה מהביצועים... עד שזה מגיע לכך שהמשחק קרס כי המעבד הגיע ל 90 מעלות :P

פורסם

תגיד תודה עם ה-sli שיותר משחקים מנוצלים, כמעט כולם..

בקרוספייר יש רק כמה בודדים שעובדים כמו שצריך.

פורסם

אולי תוכל להרכיב מאוורר ממש באמצע המארז, בין הכלוב של הקשיחים לבין הכרטיסים, שישאב אוויר קר מאזור הקשיחים ויפזר את האוויר החם של הכרטיסים לכיוון אחורי המארז, שם האוויר החם כבר ישאב החוצה ע"י שני המאווררים הקיימים.

לא יודע כמה זא אסתטי שיש מאוורר באמצע המארז, אבל זה בטוח יועיל לפיזור החום.

פורסם

דוד משה זה כמו במארז שלי תראה בתמונה השניה שהעלתי, עושים אחלה עבודה.

פורסם
  • מחבר

אוקי לגבי הקירור, פירקתי אותו ואז גיליתי שבעצם באמת אי אפשר לסובב אותו ב 90 מעלות... אלא רק ב 180 מעלות. עם אינטל דווקא כן אפשר לסובב את הקירור הזה איך שרוצים.

דוד משה, אני לא ממש הבנתי למה אתה מתכוון. אם המאוורר יהיה בין כלובי ה3.5" לכרטיסים, אז הוא רק יעיף אוויר קר על הכרטיסים שאחר כך לאיפה הוא ייצא? כי המאווררים האחוריים נמצאים למעלה.ואם הוא יעלה למעלה הוא כבר יעבור דרך הקירור של המעבד על הדרך.

פורסם

לא משנה אבל תהיה לך סירקולציה במארז והאוויר החם לא יתקע בין הכרטיסים..

פורסם
  • מחבר

אז זה כרגע קצת פחות מפריע לי, הכרטיסים ב75 מעלות בזמן שהמעבד ב 90 מעלות, אני לא ממש רוצה לקרר עוד יותר את הכרטיסים על חשבון המעבד. אלא לפתור קודם את הבעיה של המעבד.

פורסם

אתה בטוח שאין שום דרך להעביר את המאוורר מקום? (לא בהכרח לסובב את הקירור)

זה ממש דפוק ככה.

ואל תשכח שאחרי שאתה מסיר את הקירור מומלץ למרוח משחה תרמית חדשה.

פורסם
  • מחבר

לא, בשונה מקירורים גדולים, בקירור הזה המקום היחיד בו אפשר לשים את המאוורר הוא אותו צד שיכול לפנות רק כלפי מטה\מעלה.

וכן מרחתי משחה טרמית חדשה, אבל זה לא ממש הוריד את הטמפרטורה כי מרחתי פעם קודמת לפני כחודשיים.

פורסם

יש מצב שטמפרטורת המעבד מושפעת מהטמפרטורה הכללית במארז שמושפעת בעיקר מהכרטיסים, 75 זה לא כזה קריר, מבחינתי במשחקים זה יחסית חמים לכרטיסי nvidia שאמורים להיות קרירים יותר, סבורני שהם(הכרטיסים) אחראים ישירות לטמפ׳ המעבד.

מה קורה עם מארז פתוח?

פורסם
  • מחבר

כן, טמפרטורת המעבד בהחלט מושפעת מהטמפרטורה של הכרטיסים.

אז אם אני אשים עוד מאווררים שידחפו אוויר מהכרטיסים לכיוון המאווררים למעלה ואחורה, אני בעצם אגדיל את הטמפרטורה באזור המעבד.

לעומת זאת אם יהיה לי מאוורר בדלת המארז שמוציא אוויר החוצה, אני אוציא את האוויר החם הזה ישירות החוצה במקום שילך למעלה למעבד. השאלה היא אם זה פתרון טוב.

פורסם

עם איזו תוכנה אתה בודק את הטמפרטורות?

פורסם
  • מחבר

core temp.

פורסם

הבעיה שראיתי אצלך שאין לך מספיק מאווררים שמכניסים אוויר קר וטרי למארז, יש לך 1 מקדימה, תוסיף עוד אחד..

אתה לא תגדיל את הטמפ באיזור המעבד כיוון שתהיה לך סירקולציה, כרגע יש לך יותר לחץ שלילי, כמעט ואין לך מאווררים שמכניסים למארז אוויר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים