עבור לתוכן

מחפש דרכים לשיפור הקירור של המחשב

Featured Replies

פורסם

היי.

יש לי מחשב בעל המפרט הבא :

AMD x4 955 @4.0GHz

2x SLI GTX 560

מארז : Thermaltake Armor A60

מאווררים: מאוורר קידמי 120mm מכניס אוויר, מאוורר אחורי 120mm מוציא אוויר, מאוורר עילי 200mm מוציא אוויר.

קירור למעבד: Freezer 7 Pro + משחה טרמית Gelid GC2.

שמתי לב לאחרונה, במיוחד כשהתחיל הקיץ, שבזמן משחק המחשב מתחמם בצורה קיצונית. בבדיקת מאמץ למעבד בלבד הוא מגיע ל65 מעלות, אבל בזמן משחק, החום מכרטיסי המסך במאמץ עולה וכנראה גם פוגע בקירור המעבד, ובמשחקים כבדים המעבד יכול להגיע גם ל 90 מעלות.

כרטיסי המסך דווקא פחות מתחממים, בסביבות ה 75 מעלות.

אשמח להמלצות לשיפור מערך הקירור שלי. לצערי אני לא יכול להשתמש במארז full tower בגלל שיקולי מקום.

מה שחשבתי עד עכשיו :

1. לשים מאוורר בצד שיוציא אוויר חם מהכרטיסים

2. להחליף את הקירור של המעבד לקירור מים פשוט (מאלו שעולים כ- 300-400 ש"ח) וכך החום שנפלט מהכרטיסים לא ישפיע על המעבד (?)

אני יודע שלהוריד את ה OC למעבד תהיה האפשרות הכדאית כרגע, אבל לטווח הרחוק הייתי רוצה להשאיר אותו.

תודה.

נערך על-ידי House M.D.

• תגובות 33
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מאוורר צד עדיף שיכניס אוויר קר לכיוון הכרטיס מסך

תקנו אותי אם אני טועה , נראה לי שקירור כמו http://ksp.co.il/?uin=10604 יהיה יותר אפקטיבי מקירור מים פשוט

פורסם
  • מחבר

קירור כזה ענקי פשוט לא ייכנס לי במארז (זה mid tower בכל זאת...)

לגבי מאוורר צד שמכניס אוויר : תקן אותי אם אני טועה, אבל זה רק יחמיר את הבעיה לא כך?

הוא פשוט יעודד את יציאת האוויר החם מהכרטיסים, שיעלה למעלה (ואז ייכנס בקירור המעבד וטמפרטורת המעבד תעלה)

לעומת זאת אם המאוורר יוצאי אויר, אז האוויר החם הזה ייצא החוצה במקום לעלות למעלה.

אני מצרף תמונה של המחשב שלי, להמחשה. האוויר החם נשאב מהכרטיסים לתוך קירור המעבד, ואז יוצא משם לכיוון המאוורר העילי והאחורי. לאחר שהוא הספיק לחמם את המעבד.

פורסם

לפי מה שאני רואה בתמונה הקירור לא יושב נכון המאוורר של המעבד שואב את האוויר החם מהכרטיס מסך

במקום לשאוב את האוויר הקר מהמאוורר הקדמי צריך לסובב את הקירור

כך גם המאוורר האחורי ישאב את האוויר החם מהקירור של המעבד וגם העליון ישאב את החום החוצה

פורסם

בגלל זה אני למשל העדפתי קירור מים, פחות צפיפות במארז ויותר מעבר אוויר.

לי יש שני מאווררים שמכניסים אוויר בקדמת המארז, שניים שממש עוזרים ולוקחים את האוויר הקר מאיזור ההרדיסקים זורקים על הכרטיסים, שניים בחלון המארז יורים על הכרטיסים, שניים על קירור המים אחד מושך אחד דוחף על הרדיאטור ועוד אחד 200 למעלה.

אגב כמעט קניתי את המארז שלך וברגע האחרון שיניתי לזה שיש לי עכשיו

הנה כמה תמונות:[ATTACH]2957[/ATTACH]

[ATTACH]2958[/ATTACH]

פורסם

^גם וגם להוסיף עוד מאוורר מקדימה ואם יש אופציה להוסיף מאווררים שיזרקו ישירות על הכרטיסים מהצד, יש שם חום נוראי ביניהם.

פורסם

הוא אמר שהכרטיסים לא עוברים את ה-70 מעלות. GTX560 לא כרטיס כזה חם.

פורסם
  • מחבר
לפי מה שאני רואה בתמונה הקירור לא יושב נכון המאוורר של המעבד שואב את האוויר החם מהכרטיס מסך

במקום לשאוב את האוויר הקר מהמאוורר הקדמי צריך לסובב את הקירור

כך גם המאוורר האחורי ישאב את האוויר החם מהקירור של המעבד וגם העליון ישאב את החום החוצה

תסובב את הקירור של המעבד

רעיון טוב, אבל האם הכוונה לסובב אותו ב 90 מעלות? כי אם אני לא טועה החיבור של הקירור הזה בסוקט AMD מאפשר רק חיבור כמו שאני עשיתי או שהמאוורר יפנה כלפי מעלה (ואז הוא שואב אוויר לכיוון אחד והמאוורר העילי ישאב אוויר לקירור הנגדי, נראה לי שזה יהווה בעיה)

בגלל זה אני למשל העדפתי קירור מים, פחות צפיפות במארז ויותר מעבר אוויר.

לי יש שני מאווררים שמכניסים אוויר בקדמת המארז, שניים שממש עוזרים ולוקחים את האוויר הקר מאיזור ההרדיסקים זורקים על הכרטיסים, שניים בחלון המארז יורים על הכרטיסים, שניים על קירור המים אחד מושך אחד דוחף על הרדיאטור ועוד אחד 200 למעלה.

אגב כמעט קניתי את המארז שלך וברגע האחרון שיניתי לזה שיש לי עכשיו

הנה כמה תמונות:[ATTACH]2957[/ATTACH]

[ATTACH]2958[/ATTACH]

רעיון טוב, האם קירור מים (מכיוון שזו מערכת סגורה) פחות מושפע מהחום הכללי במארז?

פורסם

לחילופין לשים משהו על הכרטיס מסך העליון בשביל שלא יעלה אוויר חם ישירות למאוורר של המעבד.

אני למשל שמתי בין שני כרטיסי מסך שלי קופסא דקה של דיסקים של פעם.. וככה הכרטיס העליון לא חוטף את כל החום של התחתון, יש מצב שזה יעבוד גם אצלך.

פורסם

מישה אני חשבתי על זה אבל זה אומר שהחום שלו עצמו נשאר בסביבתו(הכרטיס התחתון) ומחמם אותו.

גיל.. אפילו שהם לא כרטיסים חמים נלכד שם חום באמצע, זה שהם מתמודדים עם זה יפה זה משהוא אחר, בשבילי 70 מעלות זה הרבה לכרטיס.

וכן לסובב את קירור המעבד ב-90 מעלות.

הקירור מים עדין מושפע מהחום במארז אך פחות, יש לו מאוורר מקדימה ומאחורה, הוא(הרדיאטור) רחוק יחסית מהכרטיסים לעומת שלך.

נערך על-ידי idanmal

פורסם

של העליון אתה מתכוון אולי ? כי הכרטיסי התחתון לא יסבול מכלום, במיוחד שהספק כוח שלו שואב אויר מהמארז החוצה.

פורסם

לא שמתי לב שהספק שואב מתוך המארז, לא כזה בריא לספק ומוריד מהנצילות שלו.

פורסם
  • מחבר

עכשיו נזכרתי שדווקא כן אפשר לסובב ב 90 מעלות אם אני גם אסובב את תושבת הפלסטיק שבאה עם הלוח ועליה מורכב הקירור. אני אנסה את זה ואעדכן פה.

מה שהציע מישה גם אפשר לנסות, אבל במקרה כזה אצתרך לדאוג לקירור ראוי לכרטיסי המסך כי אז בעצם החום שלהם ייכלא ביניהם לבין קופסת הדיסקים או משהו אחר שאשים שם.

לגבי זה שהספק כוח שואב מתוך המארז, יכול להיות שזה לא בריא אבל עם זה אני לא יכול לעשות כלום, זו הדרך היחידה להרכיב אותו (או שהמאוורר שלו יהיה חסום לגמרי אם ארכיב אותו כלפי מטה).

ואם כבר אני מפרק את הקירור, האם המשחה הטרמית שיש לי Gelid GC2 מספיק טובה? יש טעם להחליף לאחרת? (כי יש לי כמות דיי גדולה שלה שנשארה בבקבוק).

פורסם

אם בבדיקת מאמץ המעבד מגיע ל65 אז המשחה כנראה לא הבעיה :)

בכל אופן, מה שהצעתי יותר פשוט לבדוק יותר מכל דבר אחר אז הייתי מציע להתחיל עם זה, פשוט לשים משהו על הכרטיס , משהו יותר רחב מהכרטיס באיזה ס"מ 1-2, ובמקרה הקופסא של הדיסקים מתאימה בול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים