עבור לתוכן

ת'רד הצעות חוק הזויות

Featured Replies

פורסם
Live free or die

חוק "לא תעמוד על דם רעך" אינו מסכים איתך.

מן הסתם אחריותו של האפוטרופוס גדולה יותר והעבירות קשות יותר

אבל זה לא פוטר את ה"זר"

קצת מזכיר את חוק השומרוני הטוב.

בעוד שהחוק מבוסס על עקרונות מוסריים, הישום שלו ועצם קיומו מעלה גיחוך, ועלול אפילו לפגוע באנשים על לא עוול בכפם.

צריך גם חץ מהצד הזה, כי חץ מצד אחד לא מספיק------------------------------------------------->v>v>v

• תגובות 170
  • צפיות 12.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא מזכיר - זה בדיוק אותו דבר

אבל כשנתנו את השם לחוק "לא תעמוד על דם רעך" מהתנ"ך, אוטומטית יש הצבעה של X מנדטים של החרדים והדתיים בעד

פורסם
הכנסת החדשה מככבת בהצעות חוק מוזרות ותלושות מהמציאות. במקום לפתוח ת'רד על כל אחת ואחת חשבתי לרכז אותן במקום אחד בצורה נוחה. אתם מוזמנים להוסיף כרצונכם.

אני אתחיל:

http://news.walla.co.il/?w=/18/2649795

לא רואה כאן שום דבר הזוי...

למה להכריח אותי לאכול בשר?

טבעונות זאת לא דיאטה.

פורסם

מי מכריח אותך לאכול בשר?

מספיק עם הדמגוגיה.

פורסם

מקום עבודה אשר מגיש מנות בחדר אוכל שהן רק בשריות זה להכריח את העובד לאכול בשר.

ולא, הפתרון זה לא לאכול סלט במקום.

פורסם

ברור שלא, הפיתרון זה להביא אוכל מהבית, או כל דבר אחר שהיית עושה אם מקום העבודה שלך לא היה מספק ארוחות בכלל.

פורסם
ברור שלא, הפיתרון זה להביא אוכל מהבית, או כל דבר אחר שהיית עושה אם מקום העבודה שלך לא היה מספק ארוחות בכלל.

אבל הוא מספק.

אז למה א' אוכל ונהנה וב' לא ?

פורסם

כי א' רוצה לאכול את מה שהוא מספק, וב' לא, מאיזו סיבה שלא תהיה. גם אם תביא 3 סוגי מנות, יכול להיות שבכולם יהיה משהו שג' לא אוהב. מה תעשה? אי אפשר לרצות את כולם.

פורסם
כי א' רוצה לאכול את מה שהוא מספק, וב' לא, מאיזו סיבה שלא תהיה. גם אם תביא 3 סוגי מנות, יכול להיות שבכולם יהיה משהו שג' לא אוהב. מה תעשה? אי אפשר לרצות את כולם.

זאת הטעות שרוצים לתקן בחוק הזה...

טבעונות זאת לא דיאטה חולפת, זאת דרך חיים.

כמו לחייב אותך לבוא ברכב כאשר אתה גר מרחק הליכה מהעבודה

פורסם

מי שטבעונות היא דרך חיים בשבילו, יודע שברגע שבחר אותה, זה מגיע עם מגבלות מסויימות ומקבל אותן על עצמו. אף אחד לא מחייב אותו לאכול ממה שנותנים בעבודה, אם הוא בוחר לאכול שם במקום להביא אוכל משלו ואז להתלונן ש"מכריחים אותו", כנראה שבשבילו זה באמת דיאטה חולפת ולא דרך חיים.

באותה מידה גם להיות חרדי זה דרך חיים, ולכן אם מישהו בחר להקפיד על הכשר מסויים, לא תראה אותו אוכל ואז מתלונן "מכריחים אותי לאכול לא כשר", הוא פשוט לא יאכל שם. דרך חיים זה דבר מחייב, אתה יודע.

הדוגמה של הרכב לא נכונה, כי אף אחד לא מאלץ אותך לעשות שום דבר. זה לא כאילו הצמידו לך אקדח לרקה. אתה בסך הכל בוחר להתנהג אחרת מאחרים, ואז להתלונן שאתה לא מקבל יחס זהה. דוגמה מתאימה יותר תהיה אם אתה גר רחוק מהעבודה, אבל בוחר להגיע באופניים במקום ברכב או אוטובוס, ואז מתלונן שלא משלמים לך דמי נסיעות.

פורסם

מזמן אמרתי שטבעונות זה סוג של דת. אמונה בהתאם, רמת טיעונים בהתאם, הטפות מוסר בהתאם, ועכשיו הם גם דורשים "זכויות" בהתאם... בינתיים בקטנה, כלומר, רק שימציאו פתרון המותאם להעדפותיהם, ולא שיכינו את האוכל המיועד להם במטבח נפרד עם כלים נפרדים ושימונה "משגיח טבעונות" שיוודא שכך הדבר, וגם לא שיהפכו לבסוף את כל הקייטרינג המוסדי לטבעוני ("הרי כולם יכולים לאכול טבעוני, ואילו אנחנו לא יכולים לאכול לא טבעוני"), אבל גם דרישות אלו יבואו גם יבואו.

טבעונים (לא) יקרים, תפנימו: בחרתם לקבל על עצמכם הגבלות כלשהם, שאינן נחלת הכלל או אפילו של חלק ניכר מהכלל בינתיים? זה עניינכם הפרטי, ואיש לא חייב לכם דבר בשל כך. אני גם בטוח שרובכם המוחלט חילונים, ואומרים את אותם הדברים שאני אומר כאן בדיוק נמרץ בהקשר של דת, הדתיים ודרישותיהם, אבל לא רואים שאתם מתנהגים בדיוק באותו האופן (טוב, בינתיים רק כמעט בדיוק).

פורסם
  • מחבר
מזמן אמרתי שטבעונות זה סוג של כת.
פורסם

אני לא מכיר הבדל כלשהו בין שני המושגים, למעט היקף התופעות אליהן הם מתייחסים.

פורסם

כת זה מושג קצת שונה מדת. אתה יכול להיות צמחוני ויהודי למשל.

פורסם

יופי, ועכשיו תגדיר מה מאלו היא הדת ומה הכת. בעולם, כנראה, יש יותר טבעונים מאשר יהודים (דתיים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים