עבור לתוכן

בעייה, אין מתח למאוורר של המעבד.

Featured Replies

פורסם

החלפתי את ההיטסינק של המעבד p4 - 2.4 ל sp94 . בשביל זה הייתי צריך לפרק את הלוח.

יש לי לוח- GIGABYTE GA-8IK1100 - 875P

לאחר שהרכבתי את הכול בחזרה, המחשב נדלק אבל ישר התכבה.

המאוור של המעבד מקבל מתח, ולפי דעתי הלוח מכבה את המחשב כאמצעי הגנה.

בדקתי שזו לא בעייה במאוורר - הוא עובד. וגם חיבורים אחרים של מאווררים על הלוח עובדים ויש בהם מתח.

האם למשהו יש מושג מה יכולה להיות הבעייה?

פורסם

איזה מאורר זה?

מאוררים חזקים אסור לחבר ללוח אם כי הם פשוט שורפים את היציאה של המאורר על הלוח אם ויכולים אפילו לשרוף את כל הלוח. היציאה הזאת פשוט לא בנויה להספקים גבוהים.

חבר את המאורר ישירות לספק עם מתאם.

פורסם

ומצד שני אם מחברים מאוררים שמסתובבים לאט מדי, הלוח אם

יכבה את המחשב כאמצעי הגנה...

פורסם
  • מחבר

המאוורר הוא מאוורר וואנטק טורנדו 80 מ"מ, אבל זה לא משנה כי גם שחיברתי את המאוורר ישירות לספק המחשב ישר נכבה.

וגם ניסיתי לחבר מאוורר חלש יותר והוא לא פעל.

הבעייה היא שאין מתח ביציאה שעל הלוח.

פורסם

היה מצב שבו כל ה-3 חוטים של הוונטק היו מחוברים ישירות ללוח אם?! (אסור!)

הוא הגיע אולי עם איזה מתאם?

פורסם

שלום אני חדש בפורום הזה :-\

רציתי רק לציין שלפי הסימפטומים שאתה מתאר כנראה שנהרס לך הלוח אם

יכול להיות שמכיוון שהוצאת והרכבת מחדש את הלוח קרה אחד או שילוב של הדברים הבאים

1. נשרף רכיב עדין בלוח כתוצאה מחשמל סטטי, לדעתי לא סביר כי למרות שהסכנה קיימת אני לא נתקלתי בא מעולם כאשר הרכבתי חומרה והיא נפוצה בדרך כלל באקלים מאוד יבש שארצנו בדרך כלל לא ניחנת בו.

2.הופעל על הלוח אם לחץ אולי בזמן הרכבת המאוורר, יכול להיות שהיה בורג מתחת ללוח בזמן שהפעלת עליו כוח ותוצאה מכך הוא ניזוק וכו.

3.ישנו קצר ב PCB יכול להיות שנגרם ממה מה שתואר בסעיף 2 או מכיוון שנפל לך המברג או שריטה בלוח.

4.נגרם קצר בלוח אם כתוצאה ממאוורר "גדול" מידי.

אם יש באפשרותך להשיג POST code display ולראות באיזה נקודה נעצר הלוח יהיה אפשר לאתר את התקלה יותר בקלות.

אם אתה עדיין מאמין שהלוח בסדר והבעיה היא של מתח אני מציע לרסט את הביוס, להרכיב מחדש ולבדוק את כל החוטים ובסוף אם עדיין לא עובד לנסות במחשב אחר עם ספק אחר.

אם כל זה לא עובד כנראה שהלך הלוח, אני הייתי מנסה לקבל לוח חדש מטעם האחריות אם עדיין יש עליו, לי קרה דבר דומה והחליפו לי לוח של גיגה בייט בלי בעיה.

בכל מקרה אם הנזק מגרם מהאוורור סביר להניח שהסיכוי הכי טוב שלך הוא לנסות להחליף את הלוח בטענה שהוא פשוט הפסיק לעבוד. ::)

פורסם

יש לוחות שהתושבת בהם בנויה ככה ש 4 הפינים שפלסטיים (לבנים בד"כ) שמחזיקים אותה בפינות גבוהים יותר מהמעבד ואם ההיטסינק לא מתוכנן להתמודד עם זה הוא לא בא במגע עם המעבד.

תפרק את ההיטסינק ותשים דיסקט 1.44 באלכסון בין הפינים האלו ותראה אם הוא נעצר בפינים (לא טוב) או במעבד (טוב).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים