עבור לתוכן

בעיות עם מחשב חדש לחלוטין!

Featured Replies

פורסם

ככה, זה סיפור ארוך אז תנסו להישאר איתי.

אני טכנאי מחשבים, יש לי ניסיון די גדול בנושא ובנוסף אני גיימר.

אני מבקש שתיתייחסו אליי כאל בוק שלא מבין כלום כי אני כאן בגלל הסיבה שאין לי מושג מה הבעיה.

קניתי מחשב חדש לפני 3 חודשים, את המפרט הבאתי בעצמי וגם הרכבתי בעצמי.

בהתחלה המחשב לא עלה בכלל אבל לאחר שהתקנתי את הגירסא האחרונה של הביוס (שהיא גרסאת בטא אגב) המחשב עלה, כנראה הכרטיס מסך לא זוהה ע"י הלוח אם.

לאחר שבוע, קמתי בבוקר והזזתי את העכבר כדי שהתצוגה במסך תידלק (המחשב לא במצב שינה ולכן עובד כל הלילה) אבל לא קרה כלום. כשניסיתי ללחוץ בעכבר או על המקלדת התצוגה לא הופיעה כלל וכשניסיתי ללחוץ על מקשים שמדליקים נורות במקלדת כגון CAPS LOCK וכולי, לא נדלקו האורות.

הנחתי שהמחשב נתקע (פריז) אז עשיתי לו ריסט. אבל הבעיה המשיכה, בתדירות של פעם יום יומיים.

בעיה נוספת שקורת לי היא בעיה עם הכרטיס מסך. הכרטיס מסך פשוט מפסיק לעבוד לכמה שניות וחוזר לפעולה ולאחר מכן וינדוס מראה לי הודעה ליד השעון על כך. באוונט ויואר (Event viewer) זה נראה כך:

"Display driver amdkmdap stopped responding and has successfully recovered."

לגבי הפריזים אני מקבל שגיאה קריטית באוונט ויואר שאומרת:

"The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly."

לפעמים כשאני גולש באתרי אינטרנט (לא משנה באיזה אתר\דפדפן) פתאום יש "באגים" מוזרים בתצוגה, פיקסלים גדולים שחורים, כל הדפדפן הופך לשחור חוץ מחלק קטן וכולי. אבל בעיקר בעיית פיקסלים.

שוב גם תקלה זו חוזרת פעם בכמה ימים.

אלה הם התקלות שיש לי כרגע וכשקניתי את המחשב, כלומר מיום 0.

כמובן, שלחתי את המחשב למעבדה של החברה שאצלה קניתי את המחשב אבל הם לא מצאו שום דבר. הם שאלו אם אפשר לפרמט ועניתי שכן אבל זה לא עזר אז הם הציעו לי להביא חלקים אחרים שאני מחבר אל המחשב כגון עכבר, מקלדת, רמקולים. עשיתי מה שהם ביקשו בתקווה לעלות על התקלה. הבאתי כל דבר שאני מחבר למחשב. אבל הם עדיין לא מצאו את התקלה.

כשהמחשב היה במעבדה שלהם הם אמרו לי שהוא נמצא תחת "בדיקת עומס". תוכנה שמאמצת את המעבד. אם יש בעיה אז התוכנה תעצור והם יוכלו לצמצם אפשרויות. אבל כמו שאמרתי, הם לא מצאו שום תקלה.

במהלך כל הזמן הזה (כ3 שבועות) קיבלתי מהם ביקורת קשה. מהקטן לגדול. אני לא יגיד שהם מאשימים אותי בכל הבעיה אבל הם אמרו לי דברים כמו: "אם היית נותן לנו להרכיב את המחשב היינו יכולים לבדוק אם המערכת עובדת כראוי", "אתה בחרת את הרכיבים, אף אחד לא הכריח אותך". למרות שאין שום בעיה עם הרכיבים (לפחות מבחינתם). זאת חברה שסמכתי עליה אבל היא נקנתה ע"י חברה אחרת ואחרי כל מה שעברתי איתם עד היום אני כבר לא רוצה להסתכל עליהם.

הם החזירו לי את המחשב, ובמשך חודש לא היה שום סימן של בעיה מהתופעות שציינתי. הכל היה בסדר.

לפני יומיים שוב ראיתי בעיות של פיקסלים והכרטיס מסך שוב נכבה ונדלק בעצמו. אתמול המחשב שלי נתקע שוב בפריז ונאלצתי לעשות לו ריסט והיום, עבדתי שעות על תוכנה מסויימת על פרוייקט ארוך שלקחתי על עצמי וממש לקראת סיום מחשב נתקע בפריז.

אתם רק יכולים לתאר באיזה עצבים אני נמצא עכשיו.

מרוב שהיחסים ביני לבינם גרועים אני אפילו צילמתי סרטון באורך 4 דקות שמראה את הבעיה שהכרטיס מסך עושה כדי שתוכיח להם שיש בעיה ושאם הם לא מצאו אותה אז הם לא חיפשו מספיק טוב.

למה אני פה? אני פה כי אני דיברתי עכשיו עם מנהל החברה והוא אמר לי את אותם הדברים שהטכנאים שלו אמרו לי.

"תביא את המחשב לפה, אם נראה שיש בעיה נטפל בה" כששאלתי מה יקרה אם שוב הם לא יראו בעיה אז הוא אמר לי "אם לא נראה את הבעיה אז אין בעיה" אז שאלתי אותו "אז אני סתם מביא לכם את המחשב? מבזבז את הזמן?" הוא ענה "לא, אולי יש בעיה תוכנתית, שאחת התוכנות לא יכולה לעבוד עם תוכנה אחרת או חלק חומרה אחר, אני לא יודע, אני לא טכנאי."

הרבה "ואם?" שאלתי אותו כי ממש לא בא לי לסחוב את ה10-15 קילו הזה שוב. וכי כבר הייתי שם והתלוננתי על אותם הבעיות והם לא מצאו שום דבר. וגם עם ה"הוכחה" שלי אני בטוח שהם ימצאו דרך לתרץ לי דברים. אז מה אני אמור לעשות? לשלוח שוב? אני חושב שזה בזבוז זמן, מצד שני, מה כבר אני יכול לעשות? איך אני יכול לדעת מאיפה נובעת הבעיה?

נערך על-ידי Coldmetal

פורסם

נשמע כמו הבעיה שהיית לי, במקרה שלי זה התחיל מקריסות של המחשב ושגיאות כאלו במציג האירועים (מספר 41).

והדרדר למצב שהמחשב מתחיל לצפצף (צפצופים שמעידים על בעיית כרטיס מסך) כל חמש דקות או לא נדלק.

מתברר שכרטיס המסך היה בעייתי (תקול).

פורסם
  • מחבר
נשמע כמו הבעיה שהיית לי, במקרה שלי זה התחיל מקריסות של המחשב ושגיאות כאלו במציג האירועים (מספר 41).

והדרדר למצב שהמחשב מתחיל לצפצף (צפצופים שמעידים על בעיית כרטיס מסך) כל חמש דקות או לא נדלק.

מתברר שכרטיס המסך היה בעייתי (תקול).

הם שלחו את הכרטיס מסך לבדיקה אצל היבואן, היבואן בעצמו בדק את זה ואמר שהכרטיס מסך תקין. בין אם הוא לא עובד עם הלוח אם שלי או משהו כזה לא נאמרה מילה.

פורסם

במקרה שלי היית בעיה בחיבור ה-24PIN על הלוח (לפי מה שהבנתי), תבדוק אם שלך במקום.

פורסם
לפעמים כשאני גולש באתרי אינטרנט (לא משנה באיזה אתר\דפדפן) פתאום יש "באגים" מוזרים בתצוגה, פיקסלים גדולים שחורים, כל הדפדפן הופך לשחור חוץ מחלק קטן וכולי. אבל בעיקר בעיית פיקסלים.

שוב גם תקלה זו חוזרת פעם בכמה ימים.

הייתה לי אותה תופעה

תחת מערכת הפעלה WINDOWS 8 64bit + EI10 32bit

יכול שזה קורה גם אם דפדפנים אחרים

מה שפתר לי זה ביטול האצת חומרה: אפשרויות אינטרנט>מתקדם> use software rendering

אם יש לך כרטיס מסך מומהר מהמפעל תחזיר את ההגדרות להגדרות סטוק של AMD

תכנס לצריך חשמל ותבטל את כל אפשרויות של חיסכון במחשב כמו מצב שינה וכיבוי צג

דבר נוסף שאפשר לעשות להסיר את הדריברים ולהתקין מחדש

AMD Catalyst Un-install Utility

http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx

^^^פתר לי את הבעיה לחלוטין...שווה לנסות...

פורסם

פותח הדיון, תביא את המפרט המלא, קצת קשה לעזור בלי זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים