עבור לתוכן

Asus Z87 מה מומלץ?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני רוצה לרכוש (אחרי 5 שנים) מחשב חדש.

הדבר האחרון שנשאר לי לבחור (ואולי המורכב ביותר) הוא הלוח אם.

ללא שום ספק אני מעוניין בלוח אם של Asus, אבל די קשה להחליט איזה.

נתונים כללים:

מחיר בסביבות 700-1200 שקל

OC לא מעניין אותי

אני לא מתכוון להשתמש ביותר מכרטיס מסך אחד בו זמנית (באופן כללי אני קונה רק Nvidia)

מטרת המחשב: Gaming

אשמח לשמוע דעות :)

- - - תגובה אוחדה: - - -

טוב, נראה לי שצמצמתי את הבחירה ל

Delux vs Sabertooth

פורסם

באותה סירה כמו שלך, גם אני מחכה לשדרג ממחשב בן 6 שנים.

רק שאני כן מתכנן OC ושני כרטיסי מסך.

הבעייה בבקשה שלך שהחנויות בארץ עדיין לא משווקים ASUS בתצורת Z87.

GIGABYTE אצל כל חנות. MSI יגיע ל-TMS בשבועיים הקרובים לפי ידיעתי. ו-IQPC מחזיקים גם כמה דגמים של לוחות-אם ASROCK ו-INTEL בתצורת Z87.

אז קצת קשה לענות לך כרגע על-פי הדרישה והתקציב, אבל המתנה של שבוע שבועיים ואני מאמין שגם ASUS ייכנסו לשוק בארץ.

פורסם

אם אני לא טועה אינטל הפסיקו לייצר לוחות אם והחליטו להתמקד בתחומים האחרים שהיא עוסקת בה. בiqpc אכן רשום אינטל, אבל הקטגוריה ריקה.

ויש סיבה שאתה רוצה בהכרח רק asus?

פורסם

אכן ריקה, אתה צודק. אז הצטמצם ל-GIGABYTE ו-ASROCK אצל IQPC.

את האמת גם אני לא מבין את העניין עם ASUS. אני אישית מחכה לסדרת הגיימינג של MSI, אם בכלל אחליט על HANSWELL ולא IVY :huh:

פורסם

אין ספק שיש פה דילמה רצינית, והכתבה החדשה של ליאור רק מגבירה את הדילמה. :surmene:

פורסם

לא מזמן קניתי את ה ASUS SABERTOOTH Z77. גם אני התלבטתי בין הדלוקס לסייבר במסגרת התקציב, בגדול ממה שאני הבנתי שהסייבר נותן לך יותר אמינות(5 שנים אחריות ובנוסף עם כל העניין של ה THERMAL ARMOR והכיסוי), עיצוב מהמם ואסטתיקה, ואילו הדלוקס יותר מתמקד בביצועים עם פיצ'רים כאלו אחרים. (הסייבר קצת פחות מפוצ'ר ממנו). אז אני הלכתי על הסייבר כי האסטתיקה, העיצוב, האמינות היו יותר חשובים לי מביצועים מטורפים וכל מיני פיצ'רים למינים ממלא אני לא הולך להשתמש בהם. אני יכול לומר לך שבשבועיים שימוש עד כה אני מאוד מאוד מרוצה מהסייבר, העיצוב שלו פשוט מהמם, במיוחד כשיש לי את הקולר מאסטר STORM STRYKER עם חלון גדול והוספתי לו גם שני סטיקים של CORSAIR DOMINATOR PLATINUM עם תאורת לדים, ובכלל שזה לא שהוא נופל בביצועים מלוחות אחרים, גם מביקורות שראיתי וגם מהניסיון האישי המועט שלי איתו. מקווה שזה עזר לך קצת להחליט בהצלחה ! :)

פורסם

השאלה הנשאלת היא למה צריך לוח בעלות של 700~1200 שקלים וערכת שבבים Z87 ללא OC וללא מערך כרטיסים שאפשר למצוא לוח

דור חדש מפוצ'ר, אמין וגם שנראה לא רע בכלל בסביבות ה-500 שקלים.

ובכלל מכוון שגם ככה פתחת את השירשור בפורום מפרטי מחשב, שווה לפרט את שאר רכיבי המערכת שנבחרו כי על פניו לפי התקציב

המוגזם והמיותר ללוח בקשר לשימושים זו הולכת כנראה להיות מערכת מבוזבזת למדי ויתכן שיהיה אפשר לחסוך כסף רב ללא פגיעה בביצועים כלל.

פורסם
  • מחבר

לגבי המפרט, מה שאני משדרג זה:

CPU: 4670 i5

Memory Corsair Vengeance DDR3 8Gb Kit (2x4096Mb) 1600Mhz

ולוח אם (?)

מה שיש לי כתוב בסוף ההודעה.

לגבי למה דווקא Asus, כי פשוט יש לי ולאנשים אני מכיר ניסיון טוב איתם במגוון דורות ועל מגוון מערכות הפעלה.

בניגוד ל Gigabyte שלא הוכיח את עצמו כאמין ואיכותי (לא מדבר בכלל על ביצועים) בסביבה שלי (פגשתי בבעיות שונות ומשונות עם הלוחות אם שלהם.)

לגבי החברות האחרות, אני באמת לא מכיר ולא יודע, אבל באופן כללי אני נוהג לדבוק במה שכבר הוכיח את עצמו מבחינתי.

Computer:

Operating System Windows 8 Pro Professional

OS Service Pack -

DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)

Motherboard:

CPU Type 2x , 2400 MHz

Motherboard Name Unknown

Motherboard Chipset Unknown

System Memory 4096 MB

BIOS Type Unknown

Display:

Video Adapter GeForce GTX 460

Video Adapter GeForce GTX 460

Monitor SyncMaster T220P,SyncMaster Magic T220P(Digital) [NoDB] (HVCQB09415)

Storage:

Disk Drive SanDisk SDSSDX120GG25 ATA Device (111 GB, IDE)

Disk Drive WDC WD1002FAEX-00Z3A0 ATA Device (931 GB, IDE)

Disk Drive WD My Book IEEE 1394 SBP2 Device (931 GB)

Optical Drive ATAPI iHAS524 B ATA Device

Optical Drive TSSTcorp CDDVDW SH-S223F ATA Device

SMART Hard Disks Status OK

Input:

Keyboard Logitech G105 Keyboard

Mouse HID-compliant mouse

Mouse Logitech HID-compliant G9 Laser Mouse

Network:

Network Adapter Marvell Yukon 88E8056 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (192.168.1.109)

--------[ Overclock ]---------------------------------------------------------------------------------------------------

CPU Properties:

CPU Type 2x

CPUID CPU Name Intel® Core2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz

CPUID Revision 000006FBh

CPU Speed:

CPU Clock 2402.79 MHz (original: 2400 MHz)

CPU Cache:

L1 Code Cache 32 KB

L1 Data Cache 32 KB

L2 Cache 4 MB (On-Die, ATC, Full-Speed)

BIOS Properties:

System BIOS Date Unknown

Video BIOS Date Unknown

--------[ Sensor ]------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sensor Properties:

Sensor Type HDD

Temperatures:

WDC WD1002FAEX-00Z3A0 37 °C (99 °F)

פורסם

תוכל לספר לי אילו בעיות? אני סקרן לדעת.

לי יש כמה לוחות של ג'יגבייט, הם עדיין עובדים.

פורסם

סבבה אתה מעדיף אסוס, חברה מעולה, למרות שאין שום בעית אמינות אמיתית בלוחות מקבילים מצד GB\MSI\ASROCK וכ'

ולרוב התקעשות נובעת מבורות בתחום ואפקט העדר, ואני מדבר פה לרוב על המשתמש הממוצע ולא על אוברקלוקרים שמחפשים

לסחוט את המיץ מהמערכת עד הטיפה האחרונה ורודפי ביצועים בעלי מערכי כרטיסים שמוכנים לשלם לא מעט בשביל לקבל חומרה מתאימה.

אבל נגיד ואתה מעוניין להוסיף את האקסטרה שקלים בשביל שם המותג,

זה עדיין לא מסביר את הבחירה בלוח יקר שבכלל לא תואם את הדרישות והשימושים שציינת. כל העסק עדיין בחיתולים, חכה טיפה

להרחבת היצע הלוחות וקנה לוח אסוס בערכת שבבים זולה יותר כמו H87 או B85 אפילו בתצורת מיקרו ATX שיתנו לך את כל מה שאתה צריך.

כל שקל נוסף שיקרב אותך לתקציב המירבי של הלוח יהיה שווה לזריקת כסף לפח, תשקיע אותו בכרטיס מסך, כונן SSD טוב, מארז

וספק איכותיים, כל דבר שיתן לך תמורה אמיתית לכסף.

.

פורסם
לא מזמן קניתי את ה ASUS SABERTOOTH Z77. גם אני התלבטתי בין הדלוקס לסייבר במסגרת התקציב, בגדול ממה שאני הבנתי שהסייבר נותן לך יותר אמינות(5 שנים אחריות ובנוסף עם כל העניין של ה THERMAL ARMOR והכיסוי), עיצוב מהמם ואסטתיקה, ואילו הדלוקס יותר מתמקד בביצועים עם פיצ'רים כאלו אחרים. (הסייבר קצת פחות מפוצ'ר ממנו). אז אני הלכתי על הסייבר כי האסטתיקה, העיצוב, האמינות היו יותר חשובים לי מביצועים מטורפים וכל מיני פיצ'רים למינים ממלא אני לא הולך להשתמש בהם. אני יכול לומר לך שבשבועיים שימוש עד כה אני מאוד מאוד מרוצה מהסייבר, העיצוב שלו פשוט מהמם, במיוחד כשיש לי את הקולר מאסטר STORM STRYKER עם חלון גדול והוספתי לו גם שני סטיקים של CORSAIR DOMINATOR PLATINUM עם תאורת לדים, ובכלל שזה לא שהוא נופל בביצועים מלוחות אחרים, גם מביקורות שראיתי וגם מהניסיון האישי המועט שלי איתו. מקווה שזה עזר לך קצת להחליט בהצלחה ! :)
תגיד איך המארז הזה מבחינת השקט? (אני חושב לקנות אותו).
פורסם
  • מחבר

אני מסכים אין זה שאין סיבה "סתם" להוציא כסף על לוח אם יקר, בנוגע לערכת שבבים, אני מעוניין ב Z87 ולו רק בגלל ה Exta USB3 Ports.

אז לגבי ערכת השבבים והמותג ASUS (העדפה אישית שלי המבוססת אך ורק על ניסיון אישי ולא דגימה סטטיסטית של תלונות) אני סגור.

נשאר לי רק להחליט על הדגם המדוייק שבנתיים נראה שה Delux מוביל, אולי אם ה Sabertooth לא יהיה יקר הרבה, אני אלך עליו כי הוא אמור להיות אמין יותר (לפחות הבנתי שיכול להיות שתנתן עליו אחריות ארוכה יותר, שזה גם שווה כסף).

בכל מקרה תודה רבה, לשמוע את הדעות השונות עזרו לי לקבל החלטה.

פורסם

יש בלוחות H87 באיזור השישה יציאות USB3, שאל את עצמך אם באמת ישנו הצורך ביותר מזה

כיום וגם בעתיד. אני אישית בספק גדול.

שמע, בשורה התחתונה זה הכסף שלך ואתה בוחר איך ועל מה להוציא אותו וישאר לומר בסופו של דבר רק שתתחדש

ותיהנה מהמערכת, רק קח בחשבון שלקחת לוח עוצמתי ויקר להחריד שבנוי למשתמשי האקסטרים שבינינו

בשביל עוד איזה שניים שלושה יציאות USB3 ולא לנצל את התכונות שהוא מספק ושלוח בחצי המחיר יכול לספק בגאווה

זה פשוט חבל.

בנוגע לאמינות, אני לא יודע כמה מערכות עברו לך בידיים אבל אני יכול לומר שלי עברו לא מעט, היה לי מקרה פעם אחת ויחידה שבא

הלך לי לוח אחרי לא מעט שנים של שימוש, וכנראה מכוון שספק לא איכותי שהיה משולב בחלק מהזמן במערכת וקיצר את חייו משמעותית.

תעיף מבט בביקורות הקונים ב-NEWEGG וכ' ותראה שגם ללוחות האקסטרים של אסוס יש מקרי DOA ותקלות שונות בלוחות חדשים.

אם כי הסבירות שלוח אם תקין ילך בתקופת הזמן של רלוונטיות המערכת שגם לא רחוקה מאוד מתקופת האחריות למערכות גיימינג וכ'

היא נמוכה מאוד, וזה לא משנה מי היצרן של הלוח.

פורסם

נתפס שלוחות של אסוס לא נתקלים בבעיות וההסבר הוא כזה לדעתי:

בעבר אסוס היו מעל כולם גם מבחינת מחיר, אדם שהיה לוקח לוח אם יקר של אסוס, ב99% גם היה לוקח איתו ספק כח איכותי, הרי זה אחד שיש לו כסף ורוצה להשקיע, בעוד שאחרים חיפשו לחסוך וקנו למשל מחשבים מאייבורי שהייתה היבואנית של msi, מכרה לוחות msi במחשבים תקציביים עם ספקים ג׳נריים שהתפגרו ולקחו איתם גם את הלוח, אותו דבר לגבר לוחות גיגהייט זולים.

כל זה היה בעבר, היום הלוחות של גיגהבייט וmsi כל כך טובים ואמינים שאתה מקבל תמורה הרבה יותר טובה למחיר מאשר באסוס.

פורסם
  • מחבר

אהבתי את ההסבר ההתנהגותי של

idanmal , יכול מאוד להיות שיש בזה משהו,

בכל מקרה כרגע אני מתלבט בין

Maximus VI Hero לבי ה Z87-PRO

בגדול הם די דומים, ל Maximus יש את ROG ועל פי הכתוב באתר של Asus רכיבים איכותיים יותר

לאומת זאת ל Z87-PRO יש יתרון של מחיר, Bluetooth ו Wifi.

מה דעתכם? התכונות Primum ו- For Gmaers של ה Maximus שוות יותר מ Bluetooth ו Wifi?

יתרון נוסף ל Hero הוא שיש לו 4 USB3 מאחור לאומת 2 חיבורים שיש ב PRO

נערך על-ידי Moshe Alvoer

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים