עבור לתוכן

מה יהיה בעצם ההבדל בין HTC One ל-THL W100

Featured Replies

פורסם

אני לא יודע באיזה עולם אתה חי, אבל וואטסאפ ו-SMS זה בדיוק אותו דבר.

זה לא ש-SMS זה "דחוף ורישמי" ו-וואטסאפ זה "משעמם לי בוא נבלבל את השכל". להסתכל על זה ככה זה פשוט לא נכון.

וואטסאפ זה לא איך שאתה מציג את זה כ"תוכנת IM" (סטייל מסנג'ר במחשב) - זה SMS לכל דבר ועניין.

אם כבר אז להיפך - הרבה פעמים כשיש לי משהו חשוב אני שולח אותו דווקא בוואטסאפ או בפייסבוק ולא ב-SMS רגיל - כי איתם יש לי אישור קריאה (כולל זמן הקריאה בשעה מדוייקת) שזה משהו שאני לא יכול לקבל ב-SMS רגיל - שם יש רק אישור קבלה, שלא ממש נחשב כי הוא בפועל מתקבל תמיד מיידית אלא אם למנוי פשוט אין קליטה.. אבל זה לא אומר שהוא פתח את הטלפון וקרא את ההודעה.

• תגובות 285
  • צפיות 21.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אנשים משתמשים בWhatsApp הרבה יותר בקלילות כיוון שזה חינם,

לעומת SMSים שעולים כסף (היום כבר לא בחבילות הלא מוגבלות, אבל זה משהו שהתרגלו אליו).

למרות שמה שאתה אומר נכון, זה עדיין מרגיש שSMS זה יותר חשוב,

וקצת קשה להסביר את זה.

מנקודת מבט אישית שלי זה ככה, כיוון שההורים שלי עוד נוטים לשלוח SMS כשזה "חשוב מבחינתם",

ובWhatsApp יש לי כל מיני קבוצות שיש בהן מלא חפירות מיותרות..

פורסם
  • מחבר

על זה אני מדבר..

תודה תומר :)

אומנם אני מבין את היתרונות ש-Milford אמר(כמו אישור קבלת ההודעה),

אבל עדיין..

תוכנות IM זה קטסטרופה מבחינת ריכוז.

ותוכנות IM בטלפון סלולרי זה עוד יותר גרוע אפילו.

לכן אני מעדיף שהן יהיו סגורות ב-default,

ולפתוח בזמן מסוים כשאני יכול, לרוב אחרי שנגמרו שעות הריכוז שלי, והמוח שלי ממילא לא היה יכול לעשות משהו פרודקטיבי :)

פורסם
אנשים משתמשים בWhatsApp הרבה יותר בקלילות כיוון שזה חינם,

לעומת SMSים שעולים כסף (היום כבר לא בחבילות הלא מוגבלות, אבל זה משהו שהתרגלו אליו).

סלח לי אבל זה שטויות במיץ עגבניות... SMSים לא עולים כסף (מי שזה עולה להם כסף - כלומר כאלה עם חבילה מאוד בסיסית - משלמים/מוגבלים מאוד גם ב-DATA.....) והטיעון הזה לא מחזיק מים ולא מבוסס על כלום.

אנשים משתמשים בוואטסאפ כי זה נוח יותר - כי יש היסטוריה כמו שצריך, כי יש אפשרות נוחה לשיחות ועידה, כי יש פיצ'רים נוספים כמו שיתוף תמונות בקלות (פי מיליון יותר טוב ונוח משליחת MMS) וכמו אייקונים נחמדים, וגם כי אפשר לראות מי מחובר ואפשר לנהל שיחה "חיה" בצורה הרבה יותר טובה (אתה רואה שהצד השני מחובר, אתה רואה כשהוא כותב, אתה קורא מתי הוא קרא את ההודעה שלך, וכו').

וואטסאפ הוא פשוט הרבה יותר טוב טכנית מ-SMS רגיל שהוא פיצ'ר מאוד בסיסי ומוגבל. וזאת הסיבה היחידה שאנשים מעדיפים אותו... אין קשר לכסף.

פורסם
  • מחבר
SMSים לא עולים כסף (מי שזה עולה להם כסף - כלומר כאלה עם חבילה מאוד בסיסית - משלמים/מוגבלים מאוד גם ב-DATA.....)

לא מדויק.

בן אדם יכול להיות עם חבילה מוגבלת,

אבל להיות בבית/עבודה, כלומר יש שם Wi-Fi.

אז הוא לא מוגבל בכלל ב-Data..

פורסם
לא מדויק.

בן אדם יכול להיות עם חבילה מוגבלת,

אבל להיות בבית/עבודה, כלומר יש שם Wi-Fi.

אז הוא לא מוגבל בכלל ב-Data..

לא רלוונטי ולא מהותי לדיון, אתה מתעסק בתפל ולא בעיקר.

אני חוזר שוב:

אנשים משתמשים בוואטסאפ כי זה נוח יותר - כי יש היסטוריה כמו שצריך, כי יש אפשרות נוחה לשיחות ועידה, כי יש פיצ'רים נוספים כמו שיתוף תמונות בקלות (פי מיליון יותר טוב ונוח משליחת MMS) וכמו אייקונים נחמדים, וגם כי אפשר לראות מי מחובר ואפשר לנהל שיחה "חיה" בצורה הרבה יותר טובה (אתה רואה שהצד השני מחובר, אתה רואה כשהוא כותב, אתה קורא מתי הוא קרא את ההודעה שלך, וכו').

וואטסאפ הוא פשוט הרבה יותר טוב טכנית מ-SMS רגיל שהוא פיצ'ר מאוד בסיסי ומוגבל. וזאת הסיבה היחידה שאנשים מעדיפים אותו... אין קשר לכסף.

על זה אני מדבר..

תוכנות IM זה קטסטרופה מבחינת ריכוז.

ותוכנות IM בטלפון סלולרי זה עוד יותר גרוע אפילו.

אבל אני מסביר לך שוואטסאפ היא לא "תוכנת IM".

בהגדרה הטכנית אולי כן, אבל בהגדרה הטכנית גם SMS זאת "תוכנת IM".

פורסם

אפילו לי, שיש לי פלאפון פחות מעשור, מושרש איפשהו בראש שSMS זה פשוט רציני יותר ו"עולה כסף".

(מה שCard אמר לגבי חבילת הגלישה גם חשוב לציון ^)

ככה זה אצלי וככה זה אצל אנשים נוספים, לפחות בגיל שלי ואצל מבוגרים יותר.

SMS זאת הודעה, WhatsApp זאת שיחה.. זה קצת שונה.

ד"א WhatsApp היא IM, וSMS לא.

"Instant messaging (IM) is a type of online chat which offers real-time text transmission over the Internet."

אתה קצת סוטה מהנושא - לא נאמר שאנשים מעדיפים WhatsApp,

נאמר שSMS מרגיש יותר "רציני" ו"חשוב" לעומת WhatsApp..

פורסם

ד"א WhatsApp היא IM, וSMS לא.

"Instant messaging (IM) is a type of online chat which offers real-time text transmission over the Internet."

אתה דמגוג ולכן אני עוזב את הדיון המטופש הזה. שיהיה לך בהצלחה.

פורסם
  • מחבר
אבל אני מסביר לך שוואטסאפ היא לא "תוכנת IM".

בהגדרה הטכנית אולי כן, אבל בהגדרה הטכנית גם SMS זאת "תוכנת IM".

לדעתי זה בכלל בכלל לא נכון.

ובדיוק מהסיבות שאמרת בעצמך.

WhatsApp נוחה, והיא Live,

לכן היא IM.

SMS פחות נוח, ולכן הוא לא IM..

הוא למעשה כמו אימייל קטן..

פורסם

אתה פשוט לא מסוגל לנהל דיון כי אתה לא מסוגל להודות שאתה טועה.

פתחתי ויקיפדיה כדי לתקן אותך, דבר שלא כל כך רלוונטי לנושא, אז ציינתי את זה בסוף ההודעה בד"א.

http://en.wikipedia.org/wiki/Instant_messaging

פורסם
אתה קצת סוטה מהנושא - לא נאמר שאנשים מעדיפים WhatsApp,

נאמר שSMS מרגיש יותר "רציני" ו"חשוב" לעומת WhatsApp..

מצחיק.

אתה בעצמך סוטה מהנושא - הנושא הוא שזה מטופש להיות מנותק מהעולם ולפספס הודעות לפעמים באיחור של 15 דקות.

מי שזה לא מעניין אותו, שיבורך.

אם אתה מעדיף להמשיך להתקנטן כמו ילד קטן על ההגדרה המדוייקת של המושג "IM" בויקיפדיה - תמשיך להנות פה עם עצמך :)

פורסם

אני הסכמתי מההתחלה שהקטע הזה מטופש,

אבל גררת את הדיון לנושא עקרוני אחר - האם SMS רציני יותר או פחות מWhatsApp.

פורסם

אני לא גררתי שום דיון לשום דבר - אני טענתי שזה לא מתקבל על הדעת להיות מנותק מהעולם בדיליי קבוע של 15 דקות, ואתם אלה שהחלטתם להכניס לדיון איזושהי טענה מטופשת שתוכנת מסרים מידיים X (נקרא לה "Handcent" לצורך הדוגמה) היא "רצינית" יותר מתוכנת מסרים מידיים Y (נקרא לה Whatsapp לצורך הדוגמה) ולכן זה בסדר אם השניה לא תהיה זמינה.

הכי מצחיק זה שהתוכנות האלה כלכך זהות מבחינת המשתמש הסופי (שתיהן משתמשות במספר הטלפון הנייד שלך כאמצעי זיהוי) שצריך להיות טכנולוג בשביל בכלל להבין מה ההבדל ביניהן. לצורך העניין לרוב האנשים המבוגרים שאני מכיר אין שום מושג וגם לא מעניין אותם מה ההבדל בהגדרה הטכנית לצורה שבה מתקבלת ההודעה ב-Handcent או ב-ChompSMS לעומת ההגדרה הטכנית לצורה הטכנית שבה מתקבלת ההודעה ב-Whatsapp.

אבל הויכוח הזה אידיוטי כמעט כמו מי שלא אכפת לו לחיות בדיליי של 15 דקות מהעולם :)

ביי.

פורסם

ביי.

Card, יש את האפליקציה הזאת -

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1179809

שבודקת בפירוט מה משתמש בכמה סוללה, מה מעיר את המכשיר ממצב שינה וכו'.

בPlay Store היא עולה כסף, אבל המפתח נותן להוריד אותה בחינם (גרסה מלאה) דרך ת'רד הפיתוח בXDA.

השתמשתי בה בעבר כדי לברר אם יש משהו שמעיר את המכשיר ממצב שינה (מה שגורם לבזבוז סוללה רב במצב המתנה),

אך לא מעבר לזה ככה שאני לא ממש בטוח מה היא מפרטת ומה לא.

התקנתי עכשיו, נראה אם זה נותן מידע מעניין..

פורסם
  • מחבר
אבל הויכוח הזה אידיוטי כמעט כמו מי שלא אכפת לו לחיות בדיליי של 15 דקות מהעולם :)

ביי.

חחחח

תומר:

d30DK נתן מקודם עוד תוכנה לגבי הסוללה

GSam Battery Monitor

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gsamlabs.bbm&hl=en

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים