עבור לתוכן

האם המהרה יכולה לגרום לטעויות חישוב?

Featured Replies

פורסם

אני מנסה המהרה במחשב שמריץ תוכנית חישובים מספריים ב-FULL LOAD וקראתי הערה שמאמץ יתר על מעבד עלול לגרום לטעויות

בתוצאות המתקבלות. מישהו יכול לאשר או להכחיש? יש אפשרות לבדוק את העניין?

פורסם

אני מניח שאם ההמהרה תחמם את המעבד לטמפרטורות גבוהות מדי, למשך הרבה זמן, אז ייגרם לו נזק, והוא יעשה טעויות בחישוב, אך אני חושב שהוא ייתקן אותן אוטומטית, דבר שייאט את הפעולה.

פורסם

שמעתי מחבר שלי ששמע מחבר שלו שחבר שלו (ברצינות, השרשרת הזו אמיתית) עשהו אוברקלוקינג ללא קירור מספק ויצא לו ש1+1=50 בחישוב... אבל זה מגורם שלישי, אז לך תדע כמה זה נכון...

פורסם

אם המעבד מחזיר ש1 ועוד 1 זה 50 אז הוא לא היה מצליח לעבור בכלל את ה BOOT כדי להריץ את התוכנה שעושה את החישוב הזה, אני לא מאמין שזה אמיתי :nono:

פורסם

PRIME95 מדווח על שגיאות חישוב וכשזה קורה בד"כ הסיבה היא OVERCLOCKING

פורסם

זה נכון כשהמעבד שלי התחמם יותר מדי באוברקלוק רצחני זה נותן שגיות כשנכנסים למשחק וכדומה ... :-[

פורסם

אתם מדברים על פונקציות שבטח קשורות לכל מני סטים והרחבות של המעבד כמו MMX או SSE, וגם בתוכנות שמנצלות את היכולות האלה.

אם המעבד הגיע למצב שהוא לא יכול לחבר שני מספרים נכון, אחת הפונקציות הכי בסיסיות של המעבד לדעתי, אז סביר להניח שהוא לא ממש יעבוד

פורסם

בטח ובטח כל המהרה כל שהיא מגבירה את מ"ס הטעיות פר יחידת זמן!

פורסם

בטח ובטח כל המהרה כל שהיא מגבירה את מ"ס הטעיות פר יחידת זמן!

לא בהכרח...

המהרה אמורה לגרום למעבד לרוץ יותר מהר,לפעול יותר מהר.

ברגע שיש טעויות אז המעבד ישקיע משאבים בלתקן אותם, דבר שיאט את המערכת כולה, ובקח לא עשינו כלום.

ועובדה שלפי ניסיון המהרה בדרך כלל עושה את המחשב יותר מהיר ויותר חזק.

פורסם

כשהמעבד מתחממם יותר מידי הקוטביות של הטרנזיסטורים יכולה לדלוף ולשנות כיוון

וכך איזשהו ביט שהיה אמור להיות 0 פתאום נהיה 1 וזה גורם לטעות

ודרך אגב אין למעבד שום אפשרות לתקן טעות.

פורסם

בעיה של טעויות בחישוב יכולה לנבוע גם מSIGNAL נמוך של המעבד, שנתן להתגבר על זה ע"י העלאת הVCORE - וזו אחת מהסיבות המרכזיות להרמת הVCORE כשעושים OC, או ע"י העלאת CPU COMMAND DECODE בBIOS לערך HEX גבוה יותר.

פורסם

ודרך אגב אין למעבד שום אפשרות לתקן טעות.

צודק

פורסם

זה תלוי באלף ואחד גורמים.

זה כן יכול לגרום טעויות של חישוב אבל תלוי באיזה חלק במעבד, ובכמות של הטעויות.

כמו שאמרו, אם זה עושה טעויות בפעלת חיבור פשוטה, אז אין סיכוי שהמעבד יעשה POST.

אבל, בניגוד למה שציינו מקודם חלק מהאנשים, כן יש חלקים במעבד שיודעים "לתקן" שגיאות, אם למשל נדפק ה L1 או ה L2 בצורה קלה אז הוא כן יעבוד, אבל לא בצורה יציבה וגם יותר לאט. לזכרון יש בדיקות ותיקון שגיאות ובמקרה שכן יש שגיאות ספורות כל פעם אז הוא יתקן אותן אבל יעבוד לאט יותר.

כמו שאמרתי זה תלוי באלף ואחד גורמים וכל מקרה לגופו...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים