עבור לתוכן

איזה לוח אם עדיף למחשב AMD2500?

Featured Replies

פורסם

אני הולך לקנות מחשב חדש ורציתי לדעת מה עדיף מבין שלושת לוחות האם הבאים:

GIGABYTE 7N400L

ABIT KB7A

ABIT NF7S

ABIT NF7SL

מה ההבדלים בינהם בביצועים אמינות ופיטשרים ובעיקר מה ההבדל בין שני הלוחות האחרונים NF7S ו-NF7SL

ואם למישהו יש איזה ביקורות או דעות עליהם זה יעזור.

זה די דחוף לי, כי אני צריך להחזיר תשובה ולסגור על המחשב ;D

תודה!!! :)

פורסם

ה-NF7-SL וה-NF7-S זהים למעט מתאם אשר קיים בגרסת ה-S אשר הופך הארד דיסק מבוסס ATA רגיל ל-SATA. חיפוש היה פותר לך את השאלה זו שכן היא נשאלה כבר בעבר. מבין כל הלוחות אשר כללת הייתי ממליץ על ה-ABIT NF7-SL.

פורסם

תיקח את הNF7-SL, לוח מצויין!

פורסם
  • מחבר

לא הבנתיייי

ניסיתי לחפש אבל התבלבלתי ולא מצאתי הבדלים!

בכלל לא מצאתי את הלוחות האלה.

מצאתי NF7-S NF7-M NF7-M

ולא מצאתי NF7-SL

למה אין אותו באתר של אביט???

בקיצור מצאתי שההבדלים בין הNF7 ל-NF7-S הוא שמשהו עם תמכיה בSATA... אבל זה די בלבל אותי...

רציתי לדעת כמה דברים שלא הבנתי- האם יש לשני הNF7ים כרטיס קול soundstorm (שבבר MCP2) והאם יש לשניהם SATA ומה עוד יש להם כי הדגמים האלה ממש ביבלו אותי...

הNF7-SL יקר יותר ב100 שקל מה-NF7-S אז לא נראה לי שיש להם רק הבדל אחד.

ועכשיו בקשר לגיגהבייט, האם יש לו יציאה דיגיטלית בכרטיס קול????

תודהה וזה נורא חשוב לי כי אני צריך כבר להחזיר תשובה

פורסם

The NF7-SL is something that seems to only exist in Israel. There's no hardware difference between the NF7-SL and the specifcations of the NF7-S. The single difference is that the NF7-S bundle includes an ATA to SATA convertor and the NF-SL doesn't.

Regardless, I suggest you get the Abit AN7, it's even better.

פורסם

The NF7-SL is something that seems to only exist in Israel. There's no hardware difference between the NF7-SL and the specifcations of the NF7-S. The single difference is that the NF7-S bundle includes an ATA to SATA convertor and the NF-SL doesn't.

I am with him

פורסם

אני מציע לך לקחת את אחד הלוחות האלה :

או את זה :

EPoX 8RDA3+

http://www.pch.co.il/docs/pd1847980875.htm

שבא עם כרטיס רשת של 10/100/1000 וטוב מאוד לאוברקלוקינג וכל שאר השטויות אבל לא כולל SS

או את זה :

http://www.pch.co.il/docs/pd-1705933164.htm

שבא עם כל מה שהשני בא רק לא בא עם גיגה לאן אבל כן בא עם SS וUGURU שיעזור רבות באוברקלוקינג וניטור המערכת...

שניהם לוחות מעולים , אני נוטה יותר לכיוון האיפוקס , אבל זה כבר שיקול שלך.

פורסם

The 8RDA3+ has two network controllers neither of which is a Gigabit controller, they are both regular 10/100.

פורסם
  • מחבר

נראה לי שהתבלבלת- שלSL יש את המתאם ולS אין את המתאם בגלל שהSL יותר יקר (ב-100 ש"ח)

פורסם

There's no confusion, the NF7-S is the board that exists in Abit's site and it's specifically mentioned it comes with the adapter.

פורסם

שים לב כי ברוב המקומות גרסת ה-S יקרה יותר. כנראה שבחנות אשר בדקת הם התבלבלו או משהו. במידה והם לא שמו לב לכך, אתה יכול להרוויח את גרסת ה-S במחיר של גרסת ה-SL.

פורסם
  • מחבר

בקיצור אני יכול לבחור בין הלוח של גיגהבייט -7N400L1 לבין הלוח של אביט NF7-S ולא יהיה שינוי במחיר של המחשב (אמרתי למוכר שיתן לי כמ הימים לחשוב על זה)

אני עכשיו יותר בכיוון של האביט אבל יש כמה דברים שמטרידים אותי:

1) חיבורי USB: לפי המידע באינטרנט רשום שלגיגהבייט יש 4 פורטים מאחורה (ports) ועוד 1 קונקטור (conector) בפנים. לאביט יש 2 קונקטורים אחוריים (rear conectors) ועוד 2 header בפנים.

רשמתי את המילים באנגלית כי אני לא הבנתי מה ההבדל בינהם ומה זה אומר לגבי כמות חיבורי הUSB שיש לכל לוח...

2) :FSB הלוח של גיגהבייט תומך ב400FSB ולעומתו הלוח של אביט תומך ב400FSB רק בגרסא 2 של הלוח (version 2.0) איך אפשר לדעת איזה גרסא של הלוח זה (לדוגמא אם הפסיקו ליצר בתאריך מסויים את הגרסא ה1 זה יעזור לי לשער)?

ואם מישהו מוכן להסביר לי מה זה נותן בדיוק התמיכה ב400FSB והאם במידה והוא לא תומך, זה מצדיק לוותר על האביט וללכת על הגיגבייט?

3) כרטיס קול SoundStorm: כמו שאתם יודעים לאביט יש כרטיס קול סאונד-סטורם. האם זאת נק' יתרון לטובתו או שזה סתם עוד כרטיס קול אונבורד?

ובקשר לשני האביטים- ההבדל היחידי שבינהם (NF7-S - NF7-SL) הוא של-S יש איזה שהוא ממיר שהופך הארד-דיסק רגיל לSATA?

וזה הגורם היחידי להפרש המחיר בינהם- הפרש של 100 ש"ח?

תודה רבה לכל העוזרים!!! :)

פורסם

1 .בשני הלוחות יש 4חיבורי USB מאחורה ועוד קונקטור לשתיים מקדימה(זה כבר נהיה סטנדרט)

2.הFSB הוא מהירות העברת הנתונים של המערכת(בקצרה...) אבל אתה עם AMD 2500 ככה שבמילא המעבד שלך הוא על באס 333MHZ...

אבל אני כמעט בטוח שהוא נותן לך את ה2.0 , כבר הרבה זמן לא ראיתי NF7SL שהוא לא 2.0...

3.הכרטיס קול הזה מאוד משמעותי , הוא משתווה לAudigy1/2 של Creative , והוא לא לוקח משאבי מערכת רבים.. אז רק שתידע שהוא מאוד חשוב ואיכותי לעומת כרטיסים אחרים המובנים בלוחות אם...

ההבדל בין האביטים הוא ככה , זה אותו לוח בידיוק , פשוט לגירסאת הS יש מתאם מיוחד כזה לחיבור המתח המיוחד שיש בהארדיסקים של SATA(כל חיבור כזה עולה איזה 20שקל אם אני לא טועה) וזהו...

קח בראש שקט את האביט , הוא הרבה יותר טוב(גם לאוברקלוקינג)

פורסם
  • מחבר

2. אני יודע שהAMD2500 הוא ב333 אבל במקרה שאני ארצה לשדרג מעבד בעתיד, הדבר הזה יגביל אותי.

3.עכשיו העלת לי נקודה אחרת בקשר למשאבים של כרטיסים און בורד. האם הם "לוקחים" כמות זכרון מהזכרון הפנימי? והאם זה לא כך בכרטיסי PCI?

ובקשר למתאם הזה של הS, זה מתאם שנמצא על הלוח אמ או שזה פריט שמקבלים אותו בקופסא של הלוח? (כלומר ניתן לקנות בנפרד)

ואם זה עולה בסביבות 20 ש"ח, נראה לכם הגיוני שהS יותר יקר ב100 ש"ח

והSL זאת גרסא שקיימת רק בארץ??

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים