עבור לתוכן

האם זו צורה של שמירה על איכות הסביבה?

Featured Replies

פורסם

זה נקרא חסכון באנרגייה???? :bash::bash::bash::bash:

IMG_0907.JPG

אם מבצע הסבסוד הזה, תקף רק לגבי מזגנים במצב תקין, שנשלחים לגריטה (נוהג פסול בישראל), אז איפה פה השמירה על איכות הסביבה?

חוץ מזה, זה שהמזגן החדש, חדש ובעל גז ידידותי לסביבה, זה לא אומר שהוא יותר חסכוני מאשר המזגן הישן.

עכשיו אני רואה את אחת הסיבות לכך שהממשלה שלנו באוברדראפט: בגלל כל הפרוייקטים ה"ירוקים" למיניהם שעושים בדיוק את ההיפך (חיבור מזגנים לקוצבי זמן שדופקים את הכרטיסים שלהם. החלפת תאורת פריקה עם צ'וקים מגנטים לתאורת LED אלקטרונית קצרת חיים, החלפת נורות פריקה בנורות "חסכוניות" בזבזניות באנרגיה (ביחס להספקן) וקצרות חיים. החלפת דשא אמיתי בדשא סינטטי שייצורו מזהם את האוויר, איננו מייצר חמצן כמו דשא אמיתי ומהווה זיהום סביבתי בעת השלחתו).

בקיצור, לא להתקרב למבצעים מסוג זה. חיסכון באנרגיה, איננו מהווה עילה להחלפת מוצר ישן שמתפקד כראוי או שיש בו בעיות שאפשר לתקן בקלות. ההנחייה הרווחת של לא מתקנים מוצרים ישנים, פסולה מלתחילה.

פורסם

יכול להיות , אבל לא לשכוח שזה מעניק כסף לקבלנים המקושרים ...(שזה ,כמובן ,חשוב מאוד)

מזכיר לי מדינות מסויימות באפריקה ..

פורסם

זה מבצע ירוק, אבל רק למי ששלח את העסקנים שלו לארגן את הסבסוד, ולא ירוק במובן המקובל.

2bucks.jpg

פורסם

dor123, תקן אותי אם אני טועה, זכור לי מדיונים קודמים וגם מהרמה הטכנית שאתה מציג פה בת'ראד, שיש לך נגיעה בתחום המיזוג. אם כן, גילוי נאות היה מתבקש מצידך, הרי יש לך פה אינטרס ברור נגד החלפת מזגנים מיושנים והצגת המזגנים החדשים כלא אמינים (איפה הסימוכין לטענות שהעלת?)...

אגב, אני מסכים לגמרי בעניין הדשא הסינטטי, זה נראה זוועתי (ירוק בהיר מדי, מחזיר אור בזווית מסויימות) ואני פשוט שונא את המראה והתחושה של הדבר תקוע באמצע הפארק שאני מטייל בו עם הכלב.

אבל מה הבעייה עם הגריטה בדיוק לא הבנתי?

נערך על-ידי IlyaN

פורסם
  • מחבר

מזגנים מיושנים החזיקו עשרות שנים בלי תקלות, ולא הכילו שום אלקטרוניקה שמועדת לפורענות.

מזגנים מודרניים מכילים אלקטרוניקה רגישה לברקים ומשמעות הדבר היא שאסור לכבות ולהדליק אותם מהשקע, לחבר אותם לקוצבי זמן או לשקעים עם גלאי נפח, כיוון שהדבר יכול להזיק לכרטיסים האלקטרוניים שלהם.

אני לא עובד בתחום המיזוג, אך מתעניין בו באופן כללי.

באשר לגריטה: אין שום סיבה לגרוט מזגן (או כל מוצר) שעדיין עובד בסדר או שיש בו תקלה שאפשר לתקן, במקום לתקן את התקלה/לשפץ מחדש את המוצר למכור אותו במחיר מוזל לעניים או אפילו לערבים או לפלסטינים. הגריטה עצמה מהווה זיהום סביבתי.

הדבר היחיד שאני רואה שלגריטה יש מקום, זה גריטת רכבים שניזוקו בתאונות ולכן מסוכנים לנסיעה מחשש לנפגעים/הרוגים ברכב הניזוק במקרה של תאונה נוספת.

במרבית המקרים, מטרתה האמיתית של הגריטה, היא להפוך את המוצר לבלתי ניתן לשימוש, על מנת למנוע מאנשים אספנים לאסוף את המכשירים הזרוקים מהשטח, לתקן/לשפץ אותם ולהשתמש בהם מחדש.

אין כל סיבה להחליף מוצר רק משיקולי חיסכון באנרגיה. כל התהליך של החלפת המוצר עצמו (הכולל הובלה, הסרת המוצר הישן, התקנת החדש, הובלה לגריטה) צורך יותר אנרגיה מאשר צריכת האנרגייה של המוצר הישן.

זה גם הסיבה לכך שאני מתנגד באופן גמור לפרוייקטים של התייעלות אנרגטית במקומות ציבורים ורשויות, מכיוון שזה עושה בדיוק את ההפך: החלפת מערכת תאורת רחוב המבוססת על נורות כספית, נתרן, פלואורסצנט ומטל הלייד החסינה מפני ברקים ונטולת אלקטרוניקה ופשוטה יחסית המופעלת ע"י חיישן אור או קוצב זמן פשוט, למערכת תאורת רחוב מסוג LED הנשלטת ע"י מחשב, שמספיק שברק יפגע בסמוך למערכת או אפילו שהמחשב ששולט על המערכת יקרוס, ובשביל שלא יהיה אור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים