עבור לתוכן

כושר גופני

Featured Replies

פורסם
:undecided:
  • תגובות 41
  • צפיות 18.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הבעיה שלך היא שאתה מקביל את עצמך ואת האנשים שאתה מכיר אל כלל האוכלוסיה.

מתאמן מתחיל לא יעבוד בסבלנות : ילמד תנועה וילמד אותה מחדש עם כל עליית משקל. מתאמן מתחיל יחשוב שהוא יודע את התנועה ויעמיס משקלים - מה שיגרום לו להיתקע ולהיפצע. גם אחרי שנתקעים אנשים בדרך כלל מעלים עוד משקלים בכוח למרות שהגוף שלהם לא יכול.

כשאתה עובד עם מכשירים תחילה אתה גם מתחזק,גם לומד להפעיל את השרירים בצורה יותר טובה (לעומת חוסר אימון) ולומד את המגבלות של הגוף שלך , כל זה בסיכון כמעט אפסי לכתפיים\ברכיים\גב. לאחר שאתה מתקדם,מכיר את הגוף ויודע אילו טווחי תנועה רלווטים לאיזה תרגיל אז ורק אז אתה יכול לעבור למוט ומשקולות חופשיות.

פורסם

מפריע לי שאתה יוצא מנקודת הנחה שמתאמן מתחיל לא יעבוד בסבלנות. לא צריך להסביר למתאמן המתחיל את עקרונות העבודה הנכונה כי "הוא גם ככה יעשה מה שבראש שלו"? גישה קצת עקומה הייתי אומר. אני יכול לקרוע את השריר גם בהעמסת משקל על מכונה, זה ששאר הגוף מקובע לא אומר שאין פוטנציאל לנזק.

בנוסף אתה מניח שעבודה עם מכונות איכשהו "תלמד" את הגוף שלך לפתח את המוטוריקה שדרושה בשביל לעבוד עם מוט, ואתה טועה. אני רואה מספיק מתאמנים שעושים בנץ' בסמית' במשך חודשים ואז עוברים למוט ולא מצליחים אפילו להחזיק אותו ישר, זה פתטי וזה בלתי נמנע בתרחישים כאלה. עבודה חופשית זאת ליגה אחרת לגמרי מבחינת מה שהגוף צריך להתמודד איתו, ושום ניסיון קודם במכונות לא ירכך את הנחיתה.

פורסם

99% מהמתאמנים המתחילים רוצים לראות שיפור הכי מהר שיש. כשהם מתחילים להתאמן הם מתחזקים מאימון לאימון ואז הם נתקעים ומתחילים לעשות טעויות. לא אמרתי שלא צריך לעבוד על טכניקה אחרי עבודה עם מכשירים. אמרתי שכדאי קצת להתחזק וקצת להכיר את הגוף והמגבלות שלו לפני שמתחילים לעבוד חופשי. אני מקווה שאתה מסכים שאחרי שאדם עבד במכשירים במשך חודשיים(סמית' מאשין זה גם מכשיר לפי דעתי) הסיכוי שהוא יגזים נמוך בצורה משמעותית.

קח אותי לדוגמא - אני כבר מתאמן שנתיים וחצי (8% שומן ומאסה נקיה אז ההתקדמות איטית) והתחלתי סקווט רק לאחר שנה של אימונים (בעיות גב שעברו). בחודשיים הראשונים של הסקוואט עבדתי בצורה קטסטרופלית לעומת איך שאני עובד היום למרות שהייתי כבר מנוסה בתרגילים מורכבים.אני גם רואה אין סוף אנשים עושים בנצ' פרס עם חצי תנועה ובטוחים שהם בעלי טכניקה מושלמת.

כל מה שאני אומר זה שצריך לעבוד לאט לאט ובסבלנות גם כדי להגיע לתוצאות הכי טוב וגם כדי לשמור על הגוך והמפרקים

פורסם

אתה מחזק את מה שאני אומר. גם אחרי שנה של אימונים לקח לך הרבה זמן להגיע לטכניקה טובה בסקוואט (אפילו שהיה לך ניסיון בתרגילים מורכבים), מהסיבה הפשוטה שכדי להשתפר בסקוואט צריך לבצע אותו. אני מבטיח לך שהיה לוקח לך את אותו זמן ללמוד את התנועה גם אם זאת הייתה התנועה הראשונה שהיית לומד לבצע. ההשלכה של מכונות על עבודה עם מוט היא אפסית (גם תרגיל מורכב אחד לא משליך על השני כפי שנוכחת לראות). אני חושב שדווקא ניסיון קודם עם מכונות בונה לך מצג שווא לגבי היכולות שלך, סוג של ביטחון עצמי מופרז. שהרי בין אם זה היום הראשון שלי בחדר כושר ובין אם אני ילד מתלהב כי אני לוחץ 200 קילו במכונת רגליים, בשני המקרים כשאעבור לסקוואט אצטרך להתחיל מ-0, אבל הילד שכבר לוחץ 200 קילו יחשוב שהוא צריך מקסימום להוריד 10 קילו והוא good to go.

סיכמת בזה שצריך לעבוד בזהירות וסבלנות. גישה שמתנגשת חזיתית עם "לראות את השיפור הכי מהיר שיש" כפי שציינת. אני מקווה שאתה מבין שהעניין הזה תלוי במנטליות של המתאמן ולא פונקציה של מוט VS מכונות.

פורסם

אלוהים ישמור , אתה ממש ממש לא הבנת אותי.

אני אנסה להבהיר את הכוונות שלי.

רוב המתאמנים החדשים רוצים "שיפור הכי מהיר שיש" שגורם להם לעבוד בטכניקה לא נכונה מכיוון שהמשמקל לא מתאים לכוח שהם מסוגלים להוציא מהשרירים שלהם. מה שאני אומר זה שצריך לעבוד בסבלנות ובזהירות - אבל גם אם אני אגיד את זה ל1000 מתאמנים חדשים ו"מורעלים" רק אחוז קטן מהם באמת יישם את זה.

אני חושב שצריך בהתחלה לעבוד עם מכשירים על החזה\גב\רגליים ואפילו על הכתפיים, ככה המתאמן עובד בסיכון נמוך מואד ולאחר שהוא כבר "מרגיש" את הגוף שלו כמו שצריך ולומד את המגבלות שלו אז הוא בשל לתרגילים מסוכנים כמו סקוואט דדליפט ובנצ'.

נ.ב

הדבר הכי חשוב למתאמן מתחיל זו הגישה. כשאתה נכנס לחדר כושר ורואה ערבי מוזרק (זה תמיד ערבים) ענקי שעובד בבנצ' עם חצי תנועה ולוחץ 120 קילו הרבה פעמים מתאמנים מתחילים יתחילו לחקות את התנועה שלו כי "הוא ענק אז הוא בטח מתאמן נכון"

פורסם

אני מבין אותך טוב מאוד. אתה עדיין חושב ש:

צריך בהתחלה לעבוד עם מכשירים על החזה\גב\רגליים ואפילו על הכתפיים, ככה המתאמן עובד בסיכון נמוך מואד ולאחר שהוא כבר "מרגיש" את הגוף שלו כמו שצריך ולומד את המגבלות שלו אז הוא בשל לתרגילים מסוכנים כמו סקוואט דדליפט ובנצ'.

ומתעקש לא להבין ש:

ההשלכה של מכונות על עבודה עם מוט היא אפסית (גם תרגיל מורכב אחד לא משליך על השני כפי שנוכחת לראות). שהרי בין אם זה היום הראשון שלי בחדר כושר ובין אם אני ילד מתלהב כי אני לוחץ 200 קילו במכונת רגליים, בשני המקרים כשאעבור לסקוואט אצטרך להתחיל מ-0.

בגלל זה ציינתי בהתחלה שהגישה שלך שמכונות איכשהו "יבשילו" את הגוף שלך לתרגילים מורכבים היא:

רווחת בארץ זה עשרות שנים וכזאת שהשתרשה כל כך עמוק, שכל ניסיון להארה גורר ויכוח עקר ללא מוצא (חוויתי זאת כמה פעמים)

והנה יש לי דז'ה וו, אז נעצור כאן.

פורסם

giloman- מתחילים עם מוט ריק ומתקדמים.

לומדים את התרגילים כמו שצריך ומתקדמים לאט לאט.

ואז הסיכון לפציעה מאוד קטן.

כמובן שאם יש לו בעיות גב וכ"ו זה לא מומלץ, ורצוי להתייעץ עם רופא ובעל מקצוע לפני.

בקשר לאנשים שעושים עם 120 קילו חצי חזרות בבנצ'.

שים לב שכל הpro ifbb's למניהם כמו jay cutler וronnie coleman ועוד הרבה מרימים בלי להגיע עם המוט לחזה לגמרי, וגם לא לוחצים אותו עד למעלה.

זה גורם לחזה להיות תחת לחץ קבוע והרבה יותר כבד.

אז אתה יכול להגיד שלמתאמן מתחיל זה לא נכון לעבוד ככה.

יכול להיות שזה נכון.

אבל תנסה לעשות כמוהם לאימון אחד ותראה את ההבדלים.

חוצמזה שאי אפשר להגיד שלהם זה לא פועל, נכון?

אפילו שהם על חומרים.

בכל מקרה כל מתאמן זקוק לתוכנית שכוללת גם משקלים חופשיים וכל compound movements.

אני למשל בקושי משתמש במכונות אם בכלל.

פורסם

יש לא להגיע עד הסוף ויש לעשות ממש חצי תנועה.

כעיקרון עדיף לא לגעת בחזה אלא רק כמעט להגיע אליו בכל מקרה.

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

כמה שטויות בדיון אחד..אני יתחיל בלהגיד שהפורום הזה זה מקום רע ללמוד ממנו(יש פה אמירות נכונות ואמירות לא נכונות, אבל יש כאן קצת סלט שמישהו בלי ידע יתקשה לעשות בו סדר)

lbs.co.il

kilogram.co.il

תתחיל מפה

בקילוגרם תקרא כל מאמר שאתה מוצא לנכון לקרוא - יש שם המון מאמרים מצוינים

ו-lbs זה הפורומים שלהם, אחרי שאתה קורא אם יש לך שאלות תשאל שם

בכל מקרה לשטויות שנאמרו כאן - דדליפט וסקוואט הם בדיוק התרגילים האידיאלים למתאמן מתחיל, מי ששולח מתאמן מתחיל למכונות לא מבין דבר באימונים

מתאמן מתחיל לא צריך להתעסק בבידוד שרירים(בדיוק מה שמכונות עושות) ולא להתעסק בשרירים קטנים אלא להפעיל את הגוף כיחידה מוטורית אחת כולל השרירים המייצבים ובעיקר את השרירים הגדולים בגוף - רגליים, גב, חזה, כתפיים(בסדר חשיבות הזה)

אף אחד כאן לא אמר לו "לך תעשה דדליפט, עד שבוע הבא אני רוצה לראות אותך מרים 140 ק"ג!"

כל דבר לוקחים בזמנו, ולא, לא לוקח חודשים ללמוד סקוואט ודדליפט, כמה שבועות מקסימום..אם אין מאמן אישי אפשר להעלות סרטוני טכניקה לפורומים שציינתי בתחילת ההודעה ונותנים שם פידבקים, לא אידיאלי אבל אם זה מה שיש מסתדרים ומעלים משקלים בזהירות יתרה

אין קשר בין הרמה ההתחלתית של מתאמן לשיטת האימונים שאותה הוא יעשה

אני גם כן כל החיים על מחשב, פעם ראשונה בחיים התחלתי להתאמן בגיל 21, התחלתי מסקוואט, דדליפט, בנצ' פרס, פרס ומתח ואחרי זמן קצר יחסית(בלי ליווי צמוד אגב, העלתי סרטוני טכניקה) הגעתי למשקלים לא רעים(לא של מתקדם אבל כן אזור ה-100-120 ק"ג בסקוואט ובדדליפט)

אין שום סיכוי שעם תוכנית של מכונות הייתי מתקדם באותו הקצב

פורסם

נמאס לי כבר לכתוב את זה אחרי שהסברתי את זה שוב ושוב.

ראיתי המון מתאמנים מתחילים - כמעט כולם מקצרים פינות - עיקום גב, עבודת כתפיים במקום ידיים וכמובן רגל לא בקו הברך בסקוואט. הבעיה היא שאצל המתאמן המתחיל הממוצע הישראלי לאחר ההתחזקות המהירה מגיעה התקיעה - כשהיא מגיעה הוא מעמיס עוד משקל ועובד בטכניקה לקויה - שלום פציעות.

בתיאוריה ברור שכדאי להתחיל עם סקוואט בנצ' דדליפט אבל במציאות צריך שהמתאמן ידע קודם כל על המגבלות של הגוף שלו לפני שיתחיל לעסוק בתרגילים מסוכנים.

אני מדבר מניסיון מכיון שאני רואה כל כך הרבה מתאמנים מתחילים עושים סקוואט מסוכן.

אם המתאמן הוא בוגר שמבין שמהות האימון היא גירוי השרירים וחייבם לשמור על טכניקה אז שיתחיל ישר בתרגילים המורכבים. אבל הבעיה שרובם לא ככה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים