עבור לתוכן

כושר גופני

Featured Replies

פורסם

אפשר ללמוד את התנועה ב-10 דקות, אבל בשביל להתקדם במשקלים אתה צריך כל הזמן לעבוד סביב RM5 (אם אתה הולך לפי תוכנית קלאסית שכולה תרגילים מורכבים)

ובעומסים כאלה, הצורה שלך צריכה להיות מושלמת ולא להתפרק בחזרה השלישית כי אז אתה רק מזיק לעצמך. בקיצור, חודשים.

• תגובות 41
  • צפיות 18.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

whatever.

כמו שאומרים, קרוספיט מתאים לכולם אבל לא כולם מתאימים לקרוספיט ;)

פורסם

אין שום בעיה בקרוספיט, כל עוד זה נשאר בגדר הטיפוס חבלים\מדרגות\סקוואטים משקל גוף\קפיצה בחבל

אבל בתרגילים המורכבים זה באמת מתכון לפציעות (סנאצ'ים על זמן? נו באמת) והצורה המגוחכת שהיא מבצעים מתח רק כדי להשיג יותר חזרות, פתטי.

אני הייתי ממליץ על תוכנית בסיסית של אירובי + תרגילים על משקל גוף

פורסם
לפי מה אתה קובע שקרוספיט לא מתאים למתחילים?

נסיונך רב השנים בענף?

אחי אתה צוות לשעבר אפשר לנשק לך תרגליים?:t2819:

אתה יכול להמשיך להעריץ את קרוספיט כמה שאתה רוצה..

פורסם

מסכים לגמרי עם קרוספיט

אני התחלתי קרוספיט עם כושר נוראי, אף אחד לא דחף אותי לעשות סקווטים כבדים על זמן.

להפך, לרוב יעודדו אותך להוריד משקל ולעבוד על טכניקה

היתרון הכי גדול של קרוספיט על כל ההצעות האחרות שהכי כיף להתמיד בו והוא יותר דינמי ומשתנה לעומת ריצה במסלול קבוע או רצף של תרגילים קבועים בחד"כ

ובלי כשר לפעילות, כמובן שבשביל לרדת במשקל צריך לשלב תזונה מתאימה, אם זה בעזרת דיאטנית, קבוצה או למידה עצמית

ומה שלא תעשה הכי חשוב זה להנות ולהתמיד

פורסם

קראתי פה כמה מהתגובות, חלקן ענייניות יותר וחלקן פחות. כל מי שטוען שבלי חדר כושר זה לא שווה טועה ובגדול. אתה יושב המון זמן מול המחשב, משמע השרירים כמעט ולא בתנועה. חשוב שתעשה לפחות 3 פעמים בשבוע אימון. אני ממליץ לך לעשות ריצה של רבע שעה. למתוח את כל השרירים בגוף לאט ובזהירות. לחפש מתח ומקבילים. משניהם אתה יכול לעשות עד אפיסת כוחות, מומלץ כמובן בסטים. יש לך לפחות חצי שנה עד שהגוף יבנה את עצמו ויתאים את עצמו. בכל הזמן הזה התזונה היא ללא ספק הדבר הכי חשוב. באחת התגובות ישנו פירוט יפה ונכון לגבי האכילה. אתה לא חייב חדר כושר ואתה לא חייב מאמן אישי, תן לגוף שלך להגיד לך מה בסדר ומה לא, תעשה תרגילים במשקל גוף. אם אתה יכול לשחות אני ממליץ בחום על שחייה רק קח בחשבון שאתה צריך לאכול הרבה יותר כי שחייה תעשה אותה רזה. בהצלחה. ואני לא אומר לך סתם, אני גם רוב היום מול המחשב, רק שאני זקוף עם 70 קילו שריר.המלצה ליוטיוב bodyweight workout תגשש.

פורסם

לדעתי (ומנסיון אישי מר), אם אתה רוצה לעשות פעילות בעצימות נמוכה (נגיד, קצת פק"לים והליכה בערב) אתה יכול לתכנן את זה לבד, אבל אם אתה מתכנן משהו קצת יותר רציני ומחייב מזה, כדאי לך להתייעץ קודם עם מומחים בתחום (דיאטניות/מדריכי כושר). אחרת אתה יכול לפגוע בשרירים ובעצמות (מה שקרה לי).

פורסם

אם אתה מעוניין לבנות גוף הייתי ממליץ לך לעבור עם מדריך.

ולהתחיל מהתוכנית SS.

שתעזור לך לעלות את המשקלים של התרגילים החשובים כגון:

squad, deadlift וכ"ו.

ואחרי שאתה מגיע למשקלים הרצויים בתרגילים האלה.

אתה עובר לתוכנית חלוקה רגילה רק עם בסיס מאוד חזק.

בכללי בתור מתחיל תמנע מלעשות isolation movements ותעבוד בעיקר על compound movements.

זאת אומרות לעשות תרגילים שעובדים על קבוצות שריר יותר מאשר תרגילים שמבודדים שריר.

כמו כן לך יותר על משקלים חופשיים ופחות על מכונות.

ואל תזניח את הרגליים בשום פנים ואופן, כי זה דרוש לבניית גוף מאוזן.

בתור פעילות לב ריאה הייתי ממליץ לך לעשות HILT training.

אם יש לך פציעות גב או ברכיים זה מבטל את רוב מה שכתבתי כאן.

כמו כן תלמד לחשב את כמות הmacros שאתה צריך לצרוך לפי הbmi שלך, לפני שאתה עוד חושב לגעת במשקולת.

אלא אם כן אתה רק רוצה לבנות כושר בסיסי.

הייתי ממליץ לך מאוד על הערוץ של "scooby" ביוטיוב אם סתם בא לך ללמוד.

פורסם

הדיאטה מאד חשובה.

אתה יכול להתחיל מחצי שעה הליכה ביום, כל יום בקצב מהיר יחסית למה שאתה מסוגל.

או במקרה שאתה מרגיש שאתה יכול לרוץ אז דקה הליכה דקה ריצה לסרוגין (אז עדיף אימון יום כן יום לא).

די מהר 3-4 שבועות תרגיש שיפור משמעותי.

משם כבר תוכל לבחור חדר כושר או המשך אימונים עצמיים.

האינטרנט מלא במידע על אימונים, כולל הדרכות איך להעלות את הרמה לאט.

אל תסמוך על מדריכים שמבטיחים תוצאות תוך חודש.

בתאוריה אדם במצב בריאותי תקין יכול להגיע לכושר של ריצת חצי מרתון תוך חצי שנה של אימון מסודר ונכון.

וחדרי כושר ממש לא נועדו לפיתוח שרירים בלבד.

תגדיר למדריך מה המטרה שלך (ניפוח, חוזק או סיבולת).

פורסם
הדיאטה מאד חשובה.

בתאוריה אדם במצב בריאותי תקין יכול להגיע לכושר של ריצת חצי מרתון תוך חצי שנה של אימון מסודר ונכון.

).

או מרתון בשנה :)
פורסם
אם אתה מעוניין לבנות גוף הייתי ממליץ לך לעבור עם מדריך.

ולהתחיל מהתוכנית SS.

שתעזור לך לעלות את המשקלים של התרגילים החשובים כגון:

squad, deadlift וכ"ו.

ואחרי שאתה מגיע למשקלים הרצויים בתרגילים האלה.

אתה עובר לתוכנית חלוקה רגילה רק עם בסיס מאוד חזק.

בכללי בתור מתחיל תמנע מלעשות isolation movements ותעבוד בעיקר על compound movements.

זאת אומרות לעשות תרגילים שעובדים על קבוצות שריר יותר מאשר תרגילים שמבודדים שריר.

כמו כן לך יותר על משקלים חופשיים ופחות על מכונות.

ואל תזניח את הרגליים בשום פנים ואופן, כי זה דרוש לבניית גוף מאוזן.

בתור פעילות לב ריאה הייתי ממליץ לך לעשות HILT training.

אם יש לך פציעות גב או ברכיים זה מבטל את רוב מה שכתבתי כאן.

כמו כן תלמד לחשב את כמות הmacros שאתה צריך לצרוך לפי הbmi שלך, לפני שאתה עוד חושב לגעת במשקולת.

אלא אם כן אתה רק רוצה לבנות כושר בסיסי.

הייתי ממליץ לך מאוד על הערוץ של "scooby" ביוטיוב אם סתם בא לך ללמוד.

אם אתה מציע למישהו שיושב 14 שעות ביום על מחשב לעשות סקוואט\דד ליפט\בנצ' פרס\בנט אובר המצב קשה.

פורסם

צודק, עדיף לעלות ל-15 שעות :kopfpatsch:

פורסם

מצחיק. צריך להתחיל באימוני full body במכשירים תחילה (לשרירים הגדולים) ולאחר מכן לשלב אירובי של הליכה מהירה בשיפוע. לאחר חודש חודשיים אפשר לעבור לריצה ולתוכנית ABC או AB AB

פורסם

אתה מאדיר מכונות וממעיט בחשיבות העבודה עם מוט. עבודה במכשירים מכניסה את הראש, השרירים, מערכת העצבים, הקורדינציה, וכל סיב מעביר-כוח בגוף שלך לקובייה שקשה מאוד לצאת ממנה אחר כך, גם פיזית (כי יצרת חוסר איזון בפרופורציית הגוף) וגם מנטלית. עדיף להכנס למכון כושר, לעשות 3 סטים של סקוואט ולצאת מאשר לבזבז את הזמן על כל תוכנית ABCDEFGH שתמציא לי. כן, גם אם זהו היום הראשון שקמת בו מהכסא.

אני לא אומר שאין צורך בהכנה מוקדמת, למידה של התנועות תצריך שבוע-שבועיים של עבודה עם המוט בלבד +- משקל קל מאוד, ומומלץ מאוד שתעשה בהדרכה צמודה. עם זאת, אי אפשר בכלל להשוות את התרומה שיש לשיטה זו מבחינת פיתוח כוח וגוף למה שאתה מציע.

הייתי יכול לרשום עוד עמוד שלם שמסביר את השגיאה בתפיסה שלך לגבי אימונים, אבל אני לא אעשה זאת משני סיבות עיקריות:

1. מדובר בתפיסה רווחת בארץ זה עשרות שנים וכזאת שהשתרשה כל כך עמוק, שכל ניסיון להארה גורר ויכוח עקר ללא מוצא (חוויתי זאת כמה פעמים)

2. 95% מהמתאמנים לא באמת מחפשים להתחזק, אלא רק "קצת ידיים וחזה".

מטרה לגיטימית בפני עצמה, שאת הדרך אליה כבר הצגת וסביר שזה גם מה שפותח הדיון יעשה בסופו של דבר, לא משנה כמה אני יחפור כאן.

אולם אם תרצה לערוך דיון בנושא (לטובת כלל אלה שגולשים כאן) אשמח להשתתף.

פורסם

אני פשוט בשוק מהתגובה שלך. אתה מדבר שטויות שיגרמו לפציעות של אנשים. הדבר הכי גרוע זה שכדי לתרץ את זה אתה אומר שזו גישה שקיימת בארץ ומושרשת טוב.

כדאי שתיהיה בשקט לפני שאנשים יקשיבו לך ויפרקו כתפיים\יקבלו פריצות דיסק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים