עבור לתוכן

** מותו של ה-IIX

Featured Replies

פורסם

פרשת ההתנתקות של חברת נטוויז'ן מצומת האינטרנט הישראלי (IIX) היא "קריאת השכמה" להנהלת איגוד האינטרנט הישראלי.

ה-IIX וההשקעות העצומות שבוצעו בו הם כבר בבחינת "חלב שנשפך", אך אם הנהלת האיגוד לא תתעשת במהירות, עוד נכסים של האיגוד ירדו לטימיון.

http://www.netcheif.com/blog/?p=3761

פורסם

אני חושב שנטויזין עשו צעד נכון והכרחי ומנעו גזל גדול . אני רק מקווה שזה יביא להוזלה לצרכן הקטן ולא יפגע יותר מדי בספקיות הקטנות.

אני גם מקווה שהפתרון ההנדסי של נטויזין לא יהיה בצורה של mesh דבר שיביא להאטה לפי דעתי.

פורסם

איך בדיוק הוזלה לצרכנים?

נטוויזן חסכו פחות מעלות של עובד בודד. וזה לא מה שיגרום להם להוריד מחיר.

ובקשר לחברות הקטנות שעד עכשיו יכלו להסתמך על העלות הזולה של IIX. עכשיו הן יאלצו לשלם הרבה יותר או לנתב את התעבורה דרך חו"ל.

מה שייכול לגרום לעליית מחירים. וזאת המטרה של נטוויזן. לגרום לחברות הקטנות לוותר על החבילות הזולות שלהן.

פורסם
ובקשר לחברות הקטנות שעד עכשיו יכלו להסתמך על העלות הזולה של IIX. עכשיו הן יאלצו לשלם הרבה יותר או לנתב את התעבורה דרך חו"ל.

מה שייכול לגרום לעליית מחירים. וזאת המטרה של נטוויזן. לגרום לחברות הקטנות לוותר על החבילות הזולות שלהן.

אז מה שאתה אומר בעצם הלקוח הקטן ישלם יותר על הספק כלומר 20 ש"ח יהיה חלום שנעלם.

אשמח לדעת מה הפתרון ההנדסי שנטויזין מציעים?

פורסם

הפיתרון הקודם היה "שכולם יתחברו אלינו ואנחנו נחליף את IIX" כמובן לא בחינם.

מה הפיתרון הנוכחי שלהם אני לא יודע.

בכל מקרה, פעם קודם הם ניתקו בבת אחת את הקשר.

וזה היה הכי גרוע.

אבל מאז הם פועלים להקטין את הצורך שלהם בIIX בהדרגה (הינה הסטטיסטיקה http://www.isoc.org.il/iix/cacti/cactiexports/iix.net.il_192.114.62.25.html )

לפחות למדו משהו מהפעם הקודמת.

פורסם
  • מחבר

לכל מי שתוהה -- הפתרון ההנדסי שנטוויז'ן מציע הוא מאוד פשוט -- כל ISP שירצה בכך, יוכל להקים אליה קישור גומלין בעלות אפסית ובמידה ואותו ISP ירצה שנטוויז'ן תפיץ את החיבור לשאר הספקיות, העלות שתיגבה ממנו תהיה נמוכה בהרבה מזו של ה-IIX.

פורסם

ומה רע בזה? רק שייתחייבו למחיר נמוך וקבוע לאורך זמן

פורסם

מצטער שאני מכניס לדיון קצת פן כלכלי

שאלה ראשונה

בכמה זה יוזיל את המחיר ללקוח הפשוט?

כמה שילמו הספקיות בשביל להתחבר ל IIX וכמה חוסכים כתוצאה מהמהלך הזה (האם המדינה - איגוד האינטרנט הישראלי לא עשה קופה על הספקיות? )

והכי חשוב מה יקרה לספקיות הקטנות הן מבחינת שירות מהירות והן מבחינת מחיר?

פורסם
  • מחבר

1. סביר להניח שמשתמש הפשוט לא יראה שום שינוי במחיר - לא לטובה ולא לרעה.

2. הספקיות שילמו ל-IIX , כלומר לאיגוד האינטרנט הישראלי, 72,000 שקל לשנה. יש היום כ-18 ספקיות מחוברות. אתה יכול לעשות את החשבון לבד...

3. הפתרון ההנדסי שנטוויז'ן מציע יכול רק להטיב את המצב הטכני של הספקיות הקטנות - יהיה להם חיבור ישיר (וכתוצאה מכך מהיר יותר) אל נטוויז'ן ודרכו אל שאר הספקיות.

פורסם

מה שאתה אומר כרגע יביא להפסד עצום לאיגוד האינטרנט הישראלי

לפי איך שאני מכיר את הראש של החברות שנועדו למקסם רווחים היד שלוקחת עד היום מכיס א תיקח פשוט את אותו סכום מכיס ב

שלא תבין לא נכון אני לא סובל גזל וממה שאני מבין עכשיו נטויזין דווקא עשתה צעד מבורך

ירח אפל - 72,000 שקל זה משכורת של עובד אחד לכל השנה או אולי אפילו 2 לפי חישוב שכר מינימום של מוקדן בחברה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים