עבור לתוכן

מפרט עד 3500 ללא ציוד הקפי

Featured Replies

פורסם

שלום כולם, מעוניין לשדרג את המחשב למטרת משחקים/סטרימינג/עריכת וידאו (אבל בעיקר משחקים)

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 - בתנאי שהשינוי יהיה ממש משמעותי

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רב תכליתי + משחקים

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל מה שיצא ב 2-3 שנים הקרובות

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. ללא ציוד הקפי

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך בכונן קשיח

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? קל

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ללא תוכנות, הרכבה בחנות

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. העדפה להרכבה ב IQPC אבל לא קריטי, אזור אשקלון/אשדוד

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). מעבד אינטל, כרטיס מסך NVIDIA, כרטיס קול תומך 5.1 עם יציאת SPDIF אופטית, מארז עם מקום ל 3-4 כוננים קשיחים, יציאות SATA3 ו USB3, ספק כוח לא ג'נרי

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא מתוכנן שדרוג

פורסם
  • מחבר

... Bump?

פורסם
  • מחבר

טוב.. התייאשתי, תודה בכל מקרה

פורסם

מעבד:

[..] INTEL 3470 : IVY BRIDGE, CORE I5, S1155, 3.2Ghz - TRAY - זמין במלאי ₪858

לוח אם:

[..] ASROCK H77M - מבצע מטורף עד גמר המלאי ! - זמין במלאי ₪430

זיכרון:

[..] KINGSTON 8GB DDR3 1600 1.5V CL11 ₪322

כרטיס מסך:

[..] GAINWARD GTX660 2GB GDDR5 - RETAIL ₪976

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-24NS70 X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪113

מארז:

[..] COUGAR SOLUTION (FRONT USB 3) w/o PSU + ENERMAX NAXN 450W - זמין במלאי ₪413

קרור למעבד:

[..] COOLERMASTER HYPER 101 ₪71

הרכבת מחשב:

[..] קניית מוצרים ללא הרכבה ₪0

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪3183

מפרט זה הורכב באתר: www.IQPC.co.il

למשלמים במזומן\שיק אחד, הפקדה - 2% הנחה!

עד 5 תשלומים בשיקים ללא ריבית - שיק ראשון לתאריך הקניה

נשאר תקציב, תוכל לשלב בחריגה SSD מהיר למערכת ההפעלה בנפח של 120GB.

אם אתה רוצה לנצל אותו לטובת כרטיס מסך חזק יותר אתה יכול, אבל ההתעקשות הדי מיותרת על נוידיה במקרה הזה

תהפוך כרטיס כמו ה-660TI שהוא הקפיצת מדרגה הבאה מבחינת הביצועים ללא משתלמת כלל כשיש את ה-7870XT

שזול יותר ומשתווה לביצועיו.

*צריך להוסיף עוד 50 שקלים על ההרכבה, שכחתי להוסיף.

לגבי ה-OC, התוספת ביצועים הזניחה מאחד קל (במיוחד בגיימינג) לא שווה את התוספת במחיר, מדובר

בתוספת של כמה מאות שקלים.

פורסם
  • מחבר

יש לי 2 כוננים של 2 טרה ו SSD של 250 גיגה. מאז ומעולם הייתי עם נוידיה ותמיד הייתי מרוצה, האמת שאני קצת פוחד לעבור ל ATI.

פורסם

פוחד ממה?

פורסם
  • מחבר

קשה לי להגיד... פוחד מהלא ידוע? אני אשאל משהו אחר. אם התקציב שלי היה 4500, מה היית משנה? בעיקרון אני יכול לקנות מעבד, כרטיס מסך, ספק כוח וזיכרון בחו"ל כי אני בארה"ב מחצית מהזמן ואין בעיה לקחת את החלקים הקטנים איתי במטוס.

פורסם

פחד מהלא ידוע... חצי מהפלטה משתמשת בחומרה של AMD, אתה יכול להיות רגוע.

השיקול שלך צריך להיות מחיר=תמורה.

אם אתה נמצא הרבה בחו"ל אז מרבית המפרט פה לא רלוונטי.

אתה יכול לקנות מעבד במחירי ארה"ב שהסבירות שתידרש מימוש אחריות בעתיד היא די אפסית.

זכרונות זה גם משהו שכמעט ולא תופס מקום והסבירות לתקלות יחסית נמוכה.

כמו בכל מקום גם שם מה לקנות זה תלוי בהיצע ובזמינות של החומרה בחנות.

אתה יכול לקנות מעבד 3470\3570 תלויי במחירים ובדילים הקיימים בחנות.

כל לוח ערכת שבבים H77\B75 עם היציאה האופטית שאתה צריך יעבוד, מרבית הלוחות יתמכו ב-7.1 ערוצים.

תבחר בהתאם להיצע ומחירים.

זכרונות DDR3 בנפח 8 ג'יגה או 2X4GB הכי זולים יהיו הכי משתלמים.

כרטיסי מסך, תלוי בתקציב ובדרישות - 660\670\7950\7970\7870XT.

חפש גרסה משתלמת וזולה של אחד מהכרטיסים. יש מגוון גדול של חברות שכוללים קירורים שונים ומגוונים.

ספק, חברות מוכרות וטובות יש בלי סוף, SEASONIC\CORSAIR\ENERMAX\FSP ועוד ועוד, יש גם לא מעט

ספקים "אקזוטים" שלא תיתקל בהם הארץ שמיוצרים ע"י אחת מהחברות הגדולות אם זו סיסוניק או FSP וכ', גם הם

יעשו את העבודה. תמיד אפשר להתיעץ משם או לחפש מעט ביקורות ברשת אם אתה לא בטוח.

בגדול ספק איכותי 500W יספיק לכל כרטיס.

מה שבטוח חפש דילים משתלמים, כל עוד המחשב נמצא פה, אין ממש טעם לקנות חומרה משם אם ההפרש

במחיר זניח.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות, אני אחשוב איך לבצע את הקנייה. כמובן הרבה יותר קל להרים טלפון לחנות בארץ ולקבל את המחשב מוכן אחרי יומיים אבל מצד שני, קנייה בחו"ל בטח תחסוך לי קרוב לבית 1000 שקל. טוב, נראה ושוב תודה

פורסם

אל תבנה על חיסכון של 1000 ש"ח.

רוב המחירים בחו"ל דומים לאלה שבארץ. החיסכון הגדול ביותר יהיה כנראה על כרטיס מסך. אם אתה נוסע המון, אולי גם מימוש אחריות יהיה יחסית פשוט עבורך.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, זאת הסיבה שחשבתי שהחסכון יכול להגיע ל 1000 ש"ח... ראיתי את ה GTX660 באתר בחו"ל במחיר באזור ה-200 דולר. אני אלך על ה 3470 כי לא רואה שינוי ששווה את ה-100 ש"ח הבדל. את כל המערכת ארכיב בארץ וכרטיס מסך אביא מחו"ל עוד שבועיים. :)

תודה על העזרה! :)

פורסם

תראה זה מאוד תלוי איפה אתה קונה, אפשר לקנות את ה-3470 בערך ב-550 שקלים בחול. זה משהו ששווה

לקנות שם כי בכל זאת מדובר במחיר של ה-I3 בארץ וזה הרכיב הכי אמין (וקטן) במערכת, את הלוח שבמפרט

לדוגמא אפשר למצוא בסביבות ה-250 שקלים. אפשר לחסוך גם כמה שקלים על הזכרונות, והכרטיס מסך הוא

כמו שנאמר מהמשמעותיים ביותר.

את המארז (כמובן) וספק הייתי קונה בארץ.

פורסם
  • מחבר

לא קריטי אבל טוב לדעת...

בסופו של דבר הבנתי שלא מספיק לי יציאת TOSLINK בלוח אם, חייב גם תמיכה של DOLBY DIGITAL LIVE ולכן אני אקנה כרטיס קול Creative Sound Blaster Recon3D PCIe, שזה 800ש"ח בארץ (300ש"ח בחו"ל). יש טעם להחליף ללוח אם זול יותר או שזה זול גם-ככה?

פורסם
  • מחבר

המשכתי לקרוא באינטרנט והבנתי שבתוספת של 100 דולר בערך אפשר לשדרג את המערכת ל i3570K ומאוורר Hyper 212 Evo שיאפשר לי אוברקלוק למעבד בצורה דרסטית.

מה שלא ממש הצלחתי למצוא זה מה בדיוק במערכת יהיה ה bottleneck? כרטיס המסך? או המעבד?

פורסם
קשה לי להגיד... פוחד מהלא ידוע?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים