עבור לתוכן

בעיה בכרטיס מסך או במסך?

Featured Replies

פורסם

יש לי כרטיס מסך חדש מסידרת 7950 של רדאון. נקנה לפני כחצי שנה.

המסך שלי הוא 23 אינץ' של LG ונקנה לפני כשש שנים. המסך התחיל לזייף כבר לפני כמה שנים (מפסיק לעבוד וצריך לנתקו ולחבר אותו מחדש לחשמל) אך מעבר לכך לא שמתי לב לבעיות אחרות.

בחודש האחרון שמתי לב שלפעמים, לשבריר שניה בלבד, מופיע בחלקו התחתון של המסך פס שחור עבה ברוחב של מילימטר אחד או שניים.

מבדיקות של 3dmark (לא חדשות, לפני כמה חודשים) כרטיס המסך שלי פעל בהתאם למצופה ממנו.

הכרטיס כלל לא מתחמם (38 מעלות) [על פי aida ועל פי catalyst) וגם לא במשחקים שאני משחק בהם אינני רואה ארטיפקטים או בעיות אחרות. הכרטיס מעודכן לדרייבר הכי חדש (יציב)

אז מה דעתכם?

פורסם

אם ניתוק וחיבור של המסך מהחשמל עוזר אז כנראה בעיה במסך, אתה יכול להצליב את המסך אם מחשב אחר ואת המחשב אם מסך אחר כדיי לוודא

תפתח את המסך ותבדוק קבלים. אם כשהמסך מתכבה ה power LED מתחיל לעשות פלאשים מהירים וקצרים (לא כמו הבהוברגיל של stand by יכול להיות גם קבל קטן בצד מתח גבוה של המעגל - תנסה להחליף אותו במקרה כזה (יכול להיות שהוא שרוף, פשוט לא תמיד יש בפנים מספיק חומר כדיי ליצור לחץ שיגרום לקבל להתנפח)

הפס השחור הוא בדרך כלל בעיה מהמחשב אבל יכול להיות גם משהוא במסך. אם מצאת קבלים מנופחים מסך תחליף אותם ותראה אם זה מסדר גם את הפס השחור

פורסם
  • מחבר

כן זה בהחלט נשמע לי כמו קבל אבל נעזוב את זה לרגע. הרבה יותר מפריע ומפחיד אותי זה הפס השחור שמופיע לפרקים. מה זה יכול להיות במחשב? הכרטיס מסך?

ולמה זה מופיע באותו המקום?

פורסם
  • מחבר

הקפצה...

פורסם

אני חושב מיידית על 3 אפשרויות אם הפס השחור :

קודם כל תבדוק אם הבעיה נשארת אם המסך או אם המחשב

מסך :

בבקר ה VGA/DVI של המסך (הכרטיס שבו נמצאים חיבורי ה VGA/DVI) יש מעבד תצוגה, יכול להיות שהוא נדפק או לא יודב טוב על המעגל, או שהכבל (כבל גמיש או צמה) שמחברים אותו לפאנל לא מחוברים טוב, או שיש לכלוך שמקצר איפה שהוא. יתכן שתוכל לראות איפה בדיוק הבעיה אם זה בעיה של כבל. אתה יכול לנסות לשחק אם הכרטיס הזה כשהמסך פתוח ולראות אם קורה משהוא (זהירות על הכרטיס של הספק כוח/תאורה, יש שם מתח גבוה וגם קבל שנשאר טעון זמן מה אחריי שאתה מנתק מהחשמל)

בפאנל LCD יש בקר LVDS וממנו נכנסים כבלים שטוחים אם הרבה מאוד חוטים (חוטים של כל עמודת פיקסלים) לתוך הפאנל, ופסים אנכיים של שחור או צבע לא נכון קשורים בדרך כלל לנזק פיסי לכבלים האלה. לאורך הקצה של הפאנל (אם אתה מפרק את המסך, זה נמצא מאחורי המסגרת המתכתית של הפאנל) יש כמות קטנה של מוליכים שיורדים לאורך הפאנל, ו 3-4 ציפים שמקודדים מתוכם את השורות של הפיקסלים (כל ציפ אחראי על פס אופקי של 1/3-1/4 מגובה המסך בהתאמה). הציפים האלה נראים כמו ליבה (דומה לליבה של כרטיס מסך) מלבנית דקה וארוכה. אם אחד מהם מתחיל לא לעבוד יציב (בדרך כלל ם כן בגלל בעיה מכאנית של מוליכים קרועים וכו) זה יכול לקרות. אם זה אין הרבה מה לעשות חוץ מלנסות ללחוץ את המסך למצב שבו זה עובד טוב

האם כשאתה לוחץ (בעדינות) על המסך באיזור הקצוות של הפס השחור זה משנה משהוא ?

מחשב :

בעיה בכרטיס מסך או זיכרון שלו יכולים לגרום לדברים כאלה, במקרה כזה זה סוג של ארטיפקט כמו כל ארטיפט אחר שכרטיס מסך לא תקין יכול לתת. אם זה כרטיס מסך מובנה על הלוח, תנסה להוציא ולהכניס / להוציא 1 ולבדוק רק אם 1 / להחליף את ה RAM ותבדוק אם זה מסתדר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים