עבור לתוכן

כמה שאלות למתחיל...

Featured Replies

פורסם

מה נשמע חברים

יש לי כמה שאלות

אני התחלתי בלמידה עצמית של שפת C ובכללי מבוא למדעי המחשב

כרגע אני יודע שפת C בסיסית מאוד

לאיפה אני ממשיך? איך אני מתקדם עם הלמידה

מה הנושאים במתמטיקה שאני צריך להתחיל ללמוד

איזה סדר לימוד צריך להיות?

כי סיבוכיות הבנתי פחות בגלל מתמטיקה...

כל טיפ יתקבל בברכה תודה,

פורסם

בשביל סיבוכיות אתה צריך ללמוד על גבולות (ובפרט על פונקציות, רציפות, נגזרות, אינטגרלים) או בקיצור חשבון אינפיניטיסמלי.

פורסם

^^ מה שהוא אמר.

הרמה הבסיסית של סיבוכיות לא דורשת ידע ברמה גבוהה מדי, למיטב ידיעתי מה שלומדים בתיכון אמור להספיק.

שים לב שלא ממש צריך לדעת סיבוכיות כדי לדעת לתכנת, ואפשר בהחלט לתכנת בלי לדעת מתמטיקה בכלל.

השלב הבא הוא פשוט ללמוד לכתוב תוכנות יותר ויותר גדולות ומורכבות.

יש סיבה מיוחדת שאתה לומד דווקא C ולא שפה יותר מתקדמת ונוחה? (ג'אווה, #C?)

פורסם

אם כבר הוא התחיל עם c שימשיך, אין עם כך בעיה מיוחדת.

השיטה הטובה ביותר היא לכתוב תוכניות לאו דווקא גדולות ומסובכות יותר (לפחות בהתחלה) אלא כאלה שילמדו אותך על נושאים חשובים.

חפש תרגילים שעוסקים בנושאים כמו הקצאת זיכרון, מצביעים, קריאות וכתיבות לקבצים, מימוש מבני נתונים...

פורסם
  • מחבר

אני רוצה להירשם למדעי המחשב שנה הבאה

ולהגיע לשם עם ידע

תחילת הסמסטר הם מלמדים ג'אווה אז ככה שאין לי בעיה להתחיל ללמוד JAVA

בכל מקרה אני חושב שכן חשוב לי המתמטיקה וטוב לדעת איזה סוג תודה...

עוד דבר איפה בדיוק יש תרגילים כאלה?

יש ספרים שאפשר לקנות?

כי תמיד במידע באינטרנט חסר משהו

אם יש לכם פה אתרים או ספרים מומלצים ללמידה מורחבת של JAVA ועוד דברים שנראים לכם רלוונטי אני אשמח

שוב תודה

פורסם

כדאי ללמוד על בעיות מפורסמות והפתרונות שלהם (לא בהכרח בסדר הזה)

if else, לולאות, פונקציות, מצביעים, מבנים

מיון מערכים (בועות, מיון מהיר, מיון מנייה וכו' - יתרונות וחסרונות של כל אחד מהם)

חיפוש במערכים (חיפוש סדרתי, בינארי - כנ"ל יתרונות וחסרונות)

רקורסיה (מן הסתם לפני מיון מהיר) - היתרונות והחסרונות וצורת עבודה ברקורסיה

מצביעים לפונקציות

גרפים

יש המון המון דברים ללמוד, לדעתי האישית דווקא עדיף להתחיל ללמוד מ-C/C++ ולא מ-C#/Java כי הדרך מ-C ל-C++ היא לא קשה (התמקדות בלימוד OOP בעיקר) והדרך מ-C++ ל-C#/Java זה בסה"כ ללמוד את התחביר

פורסם

יש המון המון דברים ללמוד, לדעתי האישית דווקא עדיף להתחיל ללמוד מ-C/C++ ולא מ-C#/Java כי הדרך מ-C ל-C++ היא לא קשה (התמקדות בלימוד OOP בעיקר) והדרך מ-C++ ל-C#/Java זה בסה"כ ללמוד את התחביר

כמו שאמרתי הרבה פעמים: לא לומדים C או ++C בדרך לשום דבר. לומדים אותן רק אם רוצים ללמוד אותן. אם רוצים ללמוד ג'אווה או #C - לומדים ג'אווה או #C. אם רוצים ללמוד לתכנת, עדיף שפה שנוח וקל ללמוד ושתקנה כלים נכונים, מאשר שפה שאולי יש סיכוי שתהיה קצת יותר שימושית. זה אבסורד לומר ש"הדרך מ-++C ל-C#/Java היא יותר קלה", כשמלכתחילה ללמוד C#/Java מאפס זה יותר קל מאשר ללמוד ++C.

פורסם

ברור שהכי קל זה להתחיל מ-C# ולהישאר שם

אבל ביום שתצטרך C++, או סתם לשלוט בניהול זיכרון ב-C# (וראיתי מקרים כאלה), מתכנת שלא למד הקצאת וניהול זיכרון לא ידע מה לעשות

בסופו של דבר, מתכנת לפעמים מחליף שפות, תצא מנקודת הנחה שאתה לא תתכנת כל החיים ב-C#

במצב כזה מעבר הרבה יותר נוח וקל זה C/C++ -> C#/Java ולא הפוך

חוץ מזה שלמי שלומד את זה בשביל להתפרנס מזה אח"כ, מתכנתי C/C++ מרוויחים יותר ממתכנתי C#/Java, ואני עוד לא דיברתי על זה שיש יותר משרות ממתכנתי C++

פורסם

יש ויש. יש מתכנתים רבים וטובים שלא נגעו בקוד unmanaged מימיהם, ויש גם מתכנתים שהמצב אצלם בדיוק הפוך ממה שתיארת - הם כל כך רגילים ל-unmanaged והם לא הצליחו לעבור ל-managed.

מה שאני אומר הוא כזה דבר: המעבר מ-++C ל-#C הוא אכן יותר קל מהכיוון ההפוך, אבל כשתוסיף לזה את הלימוד של ++C מאפס לעומת הלימוד של #C מאפס, לדעתי #C מנצח.

פורסם

נתקלתי בהרבה מתכנתים, רובם רגילים ל-unmanaged, אפילו אחד מהם לא התקשה אפילו בטיפה לעבור ל-managed כשהיה צריך

לדעתי האישית, ממה שאני רואה, האיכות של מתכנת שמתחיל מ-C# נמוכה יותר, ההבנה שלו נמוכה יותר, והיכולת לעבור ל-unmanaged תלויה בהרבה דם יזע ודמעות

אתה שוכח שהחיים הם לא C# וזהו, מתכנת עובר בקריירה שלו כמה וכמה שפות

בתפקיד אחד אני עברתי כמה וכמה שפות, לא לדבר על עבודה, שאם יש צורך אז אתה צריך לכתוב בשפות כאלה ואחרות.

קח את זה כנקודת התחלה, אתה לא תתכנת כל החיים שלך באותה שפה, ואחרי שלמדת unmanaged יהיה לך קל ופשוט ללמוד כל שפה, managed או Unmanaged

פורסם

כאן נכנס ההבדל בין ללמוד לתכנת לבין ללמוד לפתח תוכנה.

פורסם

מה אתה יכול לעשות כשאתה יודע לתכנת אבל לא לפתח תוכנה? :lol:

פורסם

פיתוח אלגוריתמים. יש הרבה רקע מתמטי שמיושם בהרבה דברים.

פורסם

כן לצערי ראיתי מודולים שנכתבו ע"י אנשים שיודעים לתכנת אבל לא לפתח תוכנה

לכן הסמיילי הצוחק

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה לכולם אני אמשיך עם ההמלצה של הסדר למידה

כרגע אני במערכים מצאתי אחלה חומר לימוד

בכל מקרה אני ממשיך להיתקל בדברים שלמדתי שפתאום לא ברורים לי

למשל...

#include <stdio.h>
#define NUM 10

void main() {
int i;
int A[NUM];

printf(“Please enter %d numbers:\n",NUM);
for(i=0; i<NUM; i++)
scanf("%d",&A[i]);

printf("numbers in reversed order:\n");
for(i=NUM-1; i>=0; i--)
printf("%d\n",A[i]);
}

מה המשמעות של NUM-1

האם זאת הדרך להדפסה הפוכה? למה - ?

שוב תודה בן,

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים