עבור לתוכן

עזרה| כמה שאלות על Noctua NH-14D שקניתי עם המחשב החדש

Featured Replies

פורסם

קנה שני מאווררים ושים אותם מקדימה, זו האופציה הטובה ביותר שלך כרגע..

• תגובות 46
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אוקי נגיד ויעביר את העליונים?

מה עם כל האוויר החם הכלוא למעלה, אולי עדיף לפחות להעביר אחד מהעליונים למטה?

פורסם
  • מחבר

חח תודה על התגובות!

אם לא צריך מאווררים נוספים, אשמח לדעת מה כן צריך ^_^

ואין לי מושג אם יהיה לי מספיק חיבורי חשמל למאווררים בלוח אם אם אקנה 2 נוספים, זה כבר 5..

יש לי תלוח אם Asus P8Z77-V LX2

פורסם

הוא ציין שיש לו שני מאווררים למעלה ואחד מאחורה. אם יש אחד מקדימה, ששלושתם יוציאו אוויר. אם אין, אחד מלמעלה שיעביר קדימה שיכניס ושניים שיוציאו.

פורסם

אחלה..

פורסם
  • מחבר

חח אז מה הוחלט, לקנות אחד מקדימה מאותו סוג וזה יספיק?

או שעדיף 2 בכל זאת? כי 45 ש"ח לפה או לשם לא ישפיעו עלי חזק...

העיקר שיעבוד מעולה וכמה שפחות רעש יחסית לתועלת.

פורסם
מצטער להפריע לדיון שלכם חברים,

אך כרגע דברתי עם הטכנאי שהרכיב לי את המחשב.

וכמו שחשבתי, הוא הסביר לי שהוא הפך את המאוורר של המארז בכוונה על מנת שיכניס אוויר מבחוץ, האוויר הזה יגיע למאוורר נוקטואה יעברו דרכו ויצא דרך המאוורר האחורי של המארז שמוציא אוויר.

אני אצייר לכם דקה תרשים שתבינו למה אני מתכוון. (לפחות זה מה שאני הבנתי מדבריו)

243rrza.jpg

1)השאלה האם זה בסדר?

או שעדיף להפוך את הנוקטואה למצב מאוזן כמו שהוא צריך להיות ואת המאוורר העליון של המארז להפוך שיוציא אוויר.

אם ככה מאיפה יכנס אוויר למאוורר של המעבד? אין לי מאווררים קידמיים או תחתונים במארז..

3)ועד כמה מסובך להחליף את המאוורר לבד? לפי מה שראיתי באינטרנט זה שטויות רק צריך להשיג משחה טרמית.

אם תוכלו להגיד לי מאיפה אפשר להביא אחת כזאת, ואם יש משחה מיוחדת למאוורר הזה או שכל המשחות זהות?

איך צריך למרוח נכון את המשחה, לשים רק כמות קטנה באמצע, או למרוח את הכמות על כלל המעבד?

וכמובן עם מה להוריד את המשחה הקיימת כי קראתי שצריך להוריד עם אלכוהול וזה נראה לי מוזר קצת =\

תודה!

1) לא זה לא בסדר.

הסירקולציה בתמונה מטומטמת!!!

הוא יצר לולאת אוויר חם.

אותו אוויר שיוצא מאחורה נכנס שוב מלמעלה.

כמה טיפש אדם יכול להיות?

בנוסף האוויר "שנודע בשם פרינס והיה פעם קר" שנכנס מלמעלה, מקטין את כמות ולחץ האוויר קר שנכנס מקדימה למטה, וכך חלקים אחרים כמו הרדיסקים למשל לא נהנים מהסירקולציה.

בסירקולציה נכונה המאווררים אחורה ולמעלה אמורים להוציא אוויר.

קדימה ולמטה להכניס אוויר.

אין יותר יעיל מזה!

לא צריך להיות גאון כדי להבין.

אפשר לפתור את הסירקולציה עם הפיכת מאווררי קירור המעבד(מבלי לפרק את הצלעות), והפיכת מאוורר המארז העליון כך שיוציאו אוויר.

בעיקרון הכי חשובים במארז הם מאווררי ההוצאה, כי אוויר נמשך כבר ימצא את הדרך להגיע לשם.

אוויר נדחף לא בהכרח יעבור במסלול הנכון ללא לחץ של מאווררי הוצאה.

כל ילד יודע מה אפשר לעשות עם קש שתיה, ומשקה(שאיפה, נשיפה).

לכן אם יש לך מאוורר אחד, עדיף שיוצא מאחורה או למעלה.

אם ישנם שני מאווררי מארז, עדיף אחד מוציא אחד מכניס, או שני מוציאים במידה והמארז אטום, ואין מקום לאוויר להיכנס חוץ מקדימה למטה.

אם ישנם שלושה מאווררים עדיף שניים מוציאים ואחד מכניס.

וכולי וכולי...

אם יש לך שלושה מאווררים במארז, שניים למעלה ואחד מאחורה(שכולם אמורים להוציא, לא להכניס!!!), אתה יכול להעביר את העליון הקדמי, לקדימה למטה.

לפרק את קירור המעבד זה חתיכת סיפור, ולא הייתי ממליץ למי שאינו מנוסה לעשות זאת.

אני הייתי פשוט הופך את המאווררים שלו ופותר את העניין.

הבעיה שכדי להוציא את הקליפסים מה12CM צריך להפעיל כוח.

הקליפסים גמישים וחזקים, אך בהפעלת כוח רב(שדרוש במידה מסויימת) ישנה אפשרות שאתה עלול להרוס אותם בטעות.

פורסם

תכלס בינתיים כל עוד אתה לא עושה OC אני מבטיח לך שאתה רחוק מבעיית התחממות עם הקירור הזה , אפילו עם סידור כל כך טיפשי ...

תריץ OCCT רגיל (לא על LINPACK) לשעה (לתת למארז להתחמם ולא רק למעבד) ותראה מה הטמפרטורה של הליבה החמה ביותר.

פורסם

פותח התרד מצטער אבל אני לא מבין למה אתה סתם שובר את הראש, אין צורך בהוספה של מאווררים או קניה של חדשים או פירוק של הקירור, כמו שהומלץ לך כבר בתחילת התרד, הפיכה של המאווררים הרלוונטים (גג+קירור) והסירוקלציה שלך מצויינת.

פורסם

אתמול קיבלתי את המחשב מKSP , גם אני הזמנתי P280 ולי כל המאווררים מוציאים אוויר , אך הם רועשים . העפתי אותם ושמתי 2 NUCTUA ואחד SFLEX של SCTHE .

אגב אם הרעש מפריע לך אתה יכול לחבר מתאם L.N.A. שמגיע עם המאווררים שלך או U.L.N..A [ יש שחור וכחול[ , הכחול פשוט מוריד ל RPM נמוך מדי.. , עדיף את השחור .

פורסם

למה לעשות את זה ? במאמץ אתה במשחקים אני מניח ובמילא עם אודיו .

במנוחה אי אפשר לשמוע את המאוורר אלא אם הגדרת אותו בביוס כPWM ואין לך את הגרסא של סוקט2011 עם מאווררי PWM, במצב כזה המאווררים כל הזמן ירוצו במיהרות מלאה.

פורסם

איך אם אין לו אפילו אחד שמכניס אוויר קר?

פורסם
איך אם אין לו אפילו אחד שמכניס אוויר קר?

מה שיוצא ממקום אחד, נכנס באופן טבעי ממקום אחר.

זה לא שאם אין מאוורר הכנסה, אז מאווררי ההוצאה יוציאו את כל האוויר עד שיהיה וואקום. :roflmao2:

פורסם

ידוע אך גם צריך לעזור להם להכניס, זה כמו גלון מים שאתה מנסה לרוקן ומתקשה, אך כאשר תעשה חור כדי שיותר אוויר יכנס הגלון ישפך מהר יותר, אם תדחוף אוויר דרך החור, הגלון ישפך אפילו יותר מהר מפני שיש מה שידחוף את המים, ברור שמה שיוצא מלמעלה נכנס מלמטה, אם תוסיף אפילו מאוורר אחד להכנסה השהות של האוויר החם במארז תתקצר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים