עבור לתוכן

עזרה| כמה שאלות על Noctua NH-14D שקניתי עם המחשב החדש

Featured Replies

פורסם

ניסיתי מתי ששברתי מאוורר אחורי וחשבתי פשוט לשים אחד של הקירור צמוד לאחורה של המארז. אין מצב להוציא את זה כמו שצריך ולהשתמש מחדש.

ובוא תהיה בטוח שטכנאי של KSP לא עשה את זה במיוחד, אם הוא היה חכם ומשקיע הוא לא היה עושה את זה, אלא משאיר את המאוורר העליון למטה ... זה היה יותר יעיל .

• תגובות 46
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש לי גם את המאוורר ואומנם לא ניסיתי אבל אני די בטוח שאי אפשר להרכיב אותו הפוך.. הברזלים לא יתפסו

פורסם

ברור שהתפסנים לא עובדים לכיוון ההפוך.

אבל את המאוורר אפשר להפוך, ואת התפסנים אפשר להוציא ולחבר לצד השני של המאוורר.

פורסם
  • מחבר

מצטער להפריע לדיון שלכם חברים,

אך כרגע דברתי עם הטכנאי שהרכיב לי את המחשב.

וכמו שחשבתי, הוא הסביר לי שהוא הפך את המאוורר של המארז בכוונה על מנת שיכניס אוויר מבחוץ, האוויר הזה יגיע למאוורר נוקטואה יעברו דרכו ויצא דרך המאוורר האחורי של המארז שמוציא אוויר.

אני אצייר לכם דקה תרשים שתבינו למה אני מתכוון. (לפחות זה מה שאני הבנתי מדבריו)

243rrza.jpg

1)השאלה האם זה בסדר?

או שעדיף להפוך את הנוקטואה למצב מאוזן כמו שהוא צריך להיות ואת המאוורר העליון של המארז להפוך שיוציא אוויר.

אם ככה מאיפה יכנס אוויר למאוורר של המעבד? אין לי מאווררים קידמיים או תחתונים במארז..

2) יש לי מאחורי הכונן לחצנים שמאפשרים לי להנמיך את מהירות העבודה של המאווררים, ושמתי לב כשאני מנמיך את המאוורר האחורי שמוציא אוויר, הרעש נעלם!

יכול להיות שזה המאוורר עצמו של המארז תקול? או שזה בגלל ההרכבה הלא נכונה של הנוקטואה ?

3)ועד כמה מסובך להחליף את המאוורר לבד? לפי מה שראיתי באינטרנט זה שטויות רק צריך להשיג משחה טרמית.

אם תוכלו להגיד לי מאיפה אפשר להביא אחת כזאת, ואם יש משחה מיוחדת למאוורר הזה או שכל המשחות זהות?

איך צריך למרוח נכון את המשחה, לשים רק כמות קטנה באמצע, או למרוח את הכמות על כלל המעבד?

וכמובן עם מה להוריד את המשחה הקיימת כי קראתי שצריך להוריד עם אלכוהול וזה נראה לי מוזר קצת =\

תודה!

פורסם

מי שם מאוורר שיכניס אוויר בחלק העליון של המארז? אוויר חם עולה למעלה...

המצב הטבעי הוא שמאווררים שמכניסים נמצאים בדרך כלל למטה או באמצע גג..

אני הייתי מוסיף עוד 2 מקדימה או משהו..

פורסם
  • מחבר

השאלה האם יש צורך?

יש 3 במארז, 2 על הנוקטואה שגם ככה חזקים מאד ועוד 2 בכרטיס מסך GTX 670 של ASUS

פורסם

אין לך בריירה כי אתה צריך מאווררים שיכניסו אוויר למארז ואין מצב שכאלה שמכניסים ישבו באחד משלושת המקומות שקיימים לך שם(שני העליונים והאחורי), אני לא מדבר על הנוקטואה מפני שזה בתוך המארז, תהיה חייב שניים מקדימה בתחתית המארז, מה שעדיין אומר ששלושה מוציאים ושניים מכניסים(לחץ שלילי), גורם ליותר כניסת אבק, אבל לפחות תהיה סירקולציה כי כרגע אין לך כזו..

פורסם

ההמלצה שלי ככה: תעביר את המאווררים העליונים לקדימה, אפשר ב-P280.

את הקירור (הנוקטואה) תסובב ככה שיוציא אוויר לכיוון המאוורר האחורי.

והנה לך מחשב עם זרימת אוויר בריאה.

אני לא סופר מאווררים של כרטיסי מסך, הם דואגים לכרטיס ופחות משפיעים על שאר המחשב.

אצלי זה ככה:

שניים מקדימה דוחפים, אחד על הקירור מושך לכיוון חוץ, ואחד אחורי שמוציא אוויר.

פורסם
  • מחבר

אין לי בעיה לרכוש עוד 2 מאוורים ולשים אותם מקדימה,

כמה עולה מאוורר טוב כמו המאוורים של המארז? 40 ש"ח בערך?

כאלו שישמרו על השקט ..

רק הקטע שיש לי דלת בקדימה של המארז, ומאיפה יכנס אוויר למאווררים הקדמיים כשהדלת סגורה?

יש ממש קצת מרווח בית המארז לדלת בצדדים אני לא חושב שזה יספיק =\

וכן יש אפשרות לשים 2 בקדימה של המארז P280

פורסם

אני מכיר את המארז, עבדתי איתו לא פעם בשביל חברים.

האוויר נכנס, יש בצד מרווח עצום לכניסת אוויר, כך הרעש לא מגיע למשתמש והאוויר נכנס, סמוך עליי, הם לא היו שמים סתם מקום למאווררים.

המאווררים שהם כמו שבאו עם המארז נקראים antec two-cool הנה קישור: http://ksp.co.il/?select=.1066..186..108.&list=1&sort=2&glist=1&uin=17397&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 (לא זמינים דגמים בלי לד בארץ)

אם אתה קונה שניים לחזית, את המאווררים למעלה תהפוך כדי שיוציאו אוויר.

כמובן שלסובב את הקירור עדיין תקף

פורסם
  • מחבר

הבנתי תודה, זה כנראה מה שאעשה...

אשמח אם תוכל לענות לי על 2 השאלות הנוספות

"

2) יש לי מאחורי הכונן לחצנים שמאפשרים לי להנמיך את מהירות העבודה של המאווררים, ושמתי לב כשאני מנמיך את המאוורר האחורי שמוציא אוויר, הרעש נעלם!

יכול להיות שזה המאוורר עצמו של המארז תקול? או שזה בגלל ההרכבה הלא נכונה של הנוקטואה ?

3)ועד כמה מסובך להחליף את המאוורר לבד? לפי מה שראיתי באינטרנט זה שטויות רק צריך להשיג משחה טרמית.

אם תוכלו להגיד לי מאיפה אפשר להביא אחת כזאת, ואם יש משחה מיוחדת למאוורר הזה או שכל המשחות זהות?

איך צריך למרוח נכון את המשחה, לשים רק כמות קטנה/פס באמצע, או למרוח את הכמות על כלל המעבד?

וכמובן עם מה להוריד את המשחה הקיימת כי קראתי שצריך להוריד עם אלכוהול וזה נראה לי מוזר קצת =\

"

תודה!!

פורסם

גם לי יש כזה באנטק שלי, פשוט המאוורר של בעל שליטה עם שלושה מהירויות וrpm גבוה, הוא כנראה כרגע עובד על מקסימום מהירות סיבוב ולכן הרעש, אני לפני שהיה לי בקר שליטה במאווררים, שמתי אותו על הכי נמוך ורק בעת באנצ׳ים(בדיקות), משחקים העלתי אותו למקסימום סיבוב שאוטומטית מלווה ברעש חזק יותר...

פורסם
  • מחבר

שאלה נוספת שרק עכשיו עלתה לי לראש,

האם שתי המאוורים של הNOCTUA אמורים להיות באותו כיוון ?

במידה והוא הפך את המאוורר האעמצי שאני יחליף אותו גם..

פורסם

לא התנסתי עם כזה אבל לפי הגיון כולם אמורים להיות לכיוון היציאה( המאוורר בגב המארז).

פורסם
  • מחבר

אוקיי.

ובמידה ואני יוסיף 2 מאוורים קדמיים שמכניסים וישאיר 2 עליונים שמוציאים ועוד 1 אחורי שמוציא.

זה אומר שתיהיה לי זרימת אוויר שלילית או איך שלא קוראים לזה?

כי אם אני יעביר את 2 המאוורים העליונים לקדימה, יכנס לי הרבה לכלוך דרך החורים שנמצאים בחלק העליון של המארז =\

ואז מה עשינו בזה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים