עבור לתוכן

עזרה| כמה שאלות על Noctua NH-14D שקניתי עם המחשב החדש

Featured Replies

פורסם

שלום רב לכם!

אתמול קניתי מחשב חדש בKSP אילת, ולא יכולתי שלא לשים לב למאוורר הענק NH-14D. (!)

אך אחרי דפדוף קצר באינטרנט נראה לי שיש בעיה באופן שבו הרכיבו את המאוורר הזה.

נתחיל מהחלקים:

מאוורר: Noctua NH-14D

לינק לדף המוצר: http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=34&lng=en

מארז: Antec P280 Window

לינק לדף המוצר: http://www.antec.com/product.php?id=704504&fid=6&lan=us

מעבד: Intel i5 - 3570K

לוח אם: Asus P8Z77-V LX2

שאלה 1

בכל התמונות שראיתי באינטרנט המאוורר הזה מותקן בצורה אופקית ישרה, לדוגמא:

2vv1cie.jpg

ואילו אצלי הוא מורכב בצורה אנכית, ככה:

24eue7t.jpg

אני לא מבין למה הוא עשה את זה ככה? זה מכוער, אבל זה לא הקטע.

השאלה אם זה בסדר ככה או שלא?

או שאולי הוא עשה את זה בכוונה?

כי יש לי 2 מאווררים למעלה ו1 במאחורה של המארז, אז אולי הוא עשה את זה כך שמאוורר אחד של המארז יכניס מבחוץ אוויר ואז זה יגיע למאוורר של המעבד?

ואז מאיפה יצא האוויר החם? מהמאוורר האחורי?

או שזה לא תקין וצריך עכשיו להפוך את המאוורר לצורה אופקית?

ראו תמונות:

שאלה 2

בהמשך לשאלה הראשונה.

לפי תמונות שראיתי ברשת של המארז שקניתי, וגם לפי מה שרשום באתר, 2 המאווררים בחלק העליון של המארז והמאוורר בחלק האחורי אמורים להוציא אוויר.

אבל, אצלי במארז שמתי לב שהאחורי אכן מוציא אוויר, ולמעלה אחד מוציא אוויר ואחד מכניס (זה שמעל המאוורר NOCTUA).

אפשר לראות בתמונות אפילו שהם מורכבים אחד הפוך מהשני.

השאלה היא האם הוא עשה זאת בכוונה שיכנס אוויר לנוקטואה מבחוץ, או שהוא עשה זאת בטעות ועכשיו זה דופק לי תאיוורר במארז?

ראו תמונות:

איך רואים את המאווררים העליונים בתמונות ברשת:

(שלושת המאוורים מוציאים אוויר)

fans-620.jpg

איך זה אצלי במארז:

(עליון אחד מוציא אחד מכניס)

4q0nj8.jpg

שאלה 3

שמתי לב שיש גם רעש מוזר כשהמחשב דולק, וזה מהאיוורר.

אולי בגלל אחד השאלות שהעלתי לפני, אחד הגורמים של זה יוצר רעש כזה.

הרעש אמנם לא חזק אך שומעים אותו, רעש "מנענע" כזה, קשה להסביר, לכן הקלטתי שתוכלו לשמוע.

יש תרעשים של המאוורים שהם בסדר ויש עוד רעש ברקע שמגיע מאיזור המאוור של נוקטואה.

השאלה אם הרעש הזה תקין, או שמה הוא נובע מהתקנה לא תקינה של המאוורר\ חלק במאוור לא תקין או פגום?

לינק לסרטון:http://www.youtube.com/watch?v=aCA3PRn-U4M

(שימו לב לרעש כשאני שם את המצלמה ליד המאוורים העליונים)

שאלה 4

איך האיוורר במארז בסה"כ?

לפי מה שאני רואה חוץ מהרעש הקטן החריג הזה, המארז מאד שקט יחסית,

המפרט נקנה כדי שבעתיד אם ארצה לבצע OC למעבד שI5 K אוכל לעשות בלי בעיה.

3 מאוורים במארז

2 במאוורר למעבד

2 מאוורים בכרטיס מסך ASUS GTX670

והאם לפי שהסרטון שהעלתי הוא רועש או שזה תקין ככה? כי עד עכשיו עבדתי שנים עם מחשב נייד ושכחתי כבר עד כמה מחשב נייח מרעיש חח..

ואם תוכלו גם להסביר איך פועלת זרימת האוויר במארז עם כל המאוורים האלה אני ישמח!

תודה רבה לכל העוזרים!!!

• תגובות 46
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

1. אכן הרכיבו לך אותו הפוך (תמוה מאוד).

2. זה בכלל מוזר. מאווררים אחוריים ועליונים מוציאים אוויר, קדמיים תחתונים מכניסים.

פורסם

חוסר מקצועיות רציני מצד ksp

מי שהרכיב לך את המערכת לא היה לו מןשג מה הוא עושה בכלל.

פורסם
  • מחבר

עדיף היתי מרכיב תמחשב לבד..

עכשיו הם שמו לי מדבקות שאם אני פותח אותם ותיהיה לי תקלה אני אצטרך להביא להם את החלק התקול בעצמי ולא את כל המארז,

מצד שני הם לא השאירו לי משחה למעבד כדי שאוכל בעצמי לשנות את המאוורר =\ והבנתי שאם משנים את המאוורר חייב למרוח משחה מחדש שלא יווצרו בועתו אוויר (האמנם?)

מה אתה ממליץ?

וייתכן כי הרעש המעצבן נובע מזרימת אוויר לא נכונה בין המאווררים האלו.?

פורסם

יכול להיות. אני הייתי מחזיר להם את המחשב ושירכיבו אותו כמו שצריך, כולל משחה תרמית חדשה.

פורסם

לא יודע מי המציא את ההתקנה הזאת החנות או זה שהרכיב את המחשב, אבל הסירקולציה כמו שחקרת היא לא מלמעלה למטה אלה ההפך. הוא פשוט הפך את המאוורר העילון שזה אומר שהוא עשה את זה בכוונה תחילה ולא סתם המציא.

בכל מקרה מבחינת התקנה של הקירור יש לוחות אם ומערכת שלא מתאפשר להתקין את הקירור הזה בצורה מאוזנת ולכן מתקינים אותו במאונך (כמו אצלך), עם זה אין בעיה, מה שכן במקום להתקין את המאווררים שיוציאו אוויר לכיוון הגג, הוא התקין אותם הפוך ועוד הפך את המאוורר העליון "לחיזוק" :facepalm:

בכל מקרה אם אתה מפרק וכו אתה יכול לבדוק אופציה של התקנה מאוזנת, אם לא אז פשוט להפוך את שלושת המאווררים (לא אמור לדרוש פירוק של הקירור ומריחת משחה), והרעש שאתה מציג זה רעש "נורמלי" של שאיבת אוויר דרך חורי האיוורור, ברגע שתהפוך את המאוורר הלעיון הרעש אמור להיחלש/להיעלם.

תעדכן אותנו בתוצאות :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

האמת שיש מקום וזה מוזר מאוד, הזכרון RIPJAW-X לא מפריעים כלל למאוורר .

וכמו שחשבתי, במצב כמו שהוא עכשיו כל האוויר החם יוצא לכרטיס מסך במקום הפוך למעלה למאווררים שיוציאו אותו החוצה, חח והוא אף שם חיזוקית כמו שאמרת עם המאוורר ההפוך D:

לא יודע אם לבכות או לצחוק.

תודה על התגובות חברים, פניתי לנציג של KSP נחכה לתשובה.

אשמח לעוד תגובות/המלצות וכ'ו.

לילה טוב!

פורסם

אותי מדהים שעדיין ממשיכים לקנות מהם

פורסם

בעיקרון אפשר להרכיב את הקירור כך שיוציא אוויר מאחורה, או מלמעלה אם יש לך מאוורר מוציא עליון.

מה עדיף? תיאורטית מבחינה חיצונית עדיף שהאוויר יצא מלמעלה(כי הנטיה הטבעית של אוויר חם לעלות). ומבחינה פנימית יכול להיות שיש סירקולציה טובה יותר ממשיכת אוויר מלמטה(כי כך יזוז יותר אוויר מסביב לחלקים שצריכים קירור).

לגבי מיקום המאווררים, בדרך כלל תצורת המאווררים היא PUSH PULL, ואצלך מורכב PULL PULL.

בגלל שהמאוורר העליון של הקירור משמש כמנהרה המתחברת עם המאוורר העליון של המארז, יכול להיות שיש לחץ גדול יותר בPULL PULL PULL, מאשר שהיה ב PUSH PULL SPILL PULL.

לא יודע אם המרכיב בKSP היה מודע לכל זה, אבל יכול מאוד להיות שוודקא השיטה הזאת היא הכי יעילה.

לגבי המאוורר העליון השני של המארז שמכניס אוויר, נראה לי רעיון גרוע(אלה אם כן הזכרונות לא מקבלים מספיק איוורור).

עדיף שכל המאווררים למעלה ואחורה יוציאו אוויר, והאוויר הקר ידחף\ימשך מקדימה ולמטה במארז.

כדאי לוודא שהמאווררים של קירור המעבד עובדים לכיוון הנכון.

לך תדע... (אני בעצמי עשיתי טעות איתם בהרכבה הראשונית של אותו קירור בדיוק)

פורסם

זה לא שהוא הרכיב אותו שיוצא אוויר מעלה במקום מטה (שגם לא היה הכי טוב כי הוא היה מביא אוויר חם מהכ. מסך ) .

הוא הרכיב אותו שיוצא אוויר חם לתוך המארז. ושישאב אוויר בדיוק מתוך המאוורר העליון שמוציא אוויר.

מי שעשה את זה אידיוט ביותר . אתה צריך לסדר את זה , למרות שאין מה להיות לחוץ כי עם גוף קירור כזה מפלצתי אפילו בלי מאווררים לא תהיה בעיה אני מאמין לשחק .

להוסיף לארכיון KSP :ugly26:

פורסם
זה לא שהוא הרכיב אותו שיוצא אוויר מעלה במקום מטה .

הוא הרכיב אותו שיוצא אוויר חם לתוך המארז. ושישאב אוויר בדיוק מתוך המאוורר העליון שמוציא אוויר.

צלעת הקירור סימטריות.

המאווררים מגיעים מורכבים לכיוון מסוים על צלעות הקירור, ואפשר להפוף אותם בקלות.

(שגם לא היה הכי טוב כי הוא היה מביא אוויר חם מהכ. מסך )

בדיוק להיפך.

סירקולציה אפקטיבית אמורה ליצור חיכוך עם חלקי החומרה, לחמם את האוויר הקר שנכנס, ולפנות אותו החוצה יחד עם החום העודף כמה שיותר מהר.

אי אפשר להתעלם מהחום שהכרטיס גראפי מייצר.

עדיף להוציא אותו ביעילות ולשמור על טמפרטורת רכיבים ומארז כללית נמוכה יותר.

פורסם

אני מניח שאין לך את הקירור . או שלפחות לא ניסית להרכיב את זה הפוך .

אני אומר בוודאות שהמאווררים יונקים אוויר מלמעלה (מהמאוורר שפולט) ופולטים מטה. אין שום סיכוי שאני טועה ולא ניתן להרכיב את זה אחרת בלי אזיקונים או משהו. הברזלים שעל המאווררים לא מאפשרים להרכיב הפוך ככה את המאוורר העליון , את האמצעי כן .

וכל עוד אין בעיה של התחממות יתר של הכרטיס מסך, אין שום סיבה להעזר בקירור של המעבד לפנות חום מהכרטיס מסך. אתה סתם מאבד ביצועי קירור ויכלת פשוט לקנות מאוורר זול יותר ולהתקין אותו נכון, אם כבר אתה עושה את זה .

פורסם

אתה 1000000% טועה.

יש לי את הקירור, ואפשר להפוך את המאווררים.

פורסם

למה להתעקש אם אתה לא יודע. אני ניסיתי את זה פעם .

אתה יכול להפוך את המאוורר האמצע והוא יתפס על החצי הימני של הגוף קירור (עם הקליפסים המתכתיים) במקום על השמאלי. אבל המאוורר השני לא יוכל להפתס בגוף קירור , אי אפשר לתפוס את הקליפסים אחורה. הם לא הפכו אותו , המאוורר העליון יונק אוויר מלמעלה.

פורסם

למה אתה חושב שאי אפשר להרכיב את הקליפסים על הצד השני של המאוורר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים