עבור לתוכן

וירטואליזציה ואחסון על קצה המזלג ?

Featured Replies

פורסם

שלום רב ושבוע טוב לכל באי הפורום ,

שמי רון , ולא ידעתי באיזה פורום לפתוח את הטופיק ,אז פתחתי אותו כאן ,ואם יש למנהלים צורך להעביר את הטופיק לפורום אחר ,אז אין בעיה .

רציתי לקבל מידע ,שאני חושב שיעזור לי ולעוד הרבה אנשים לעשות סדר בראש .

הרבה אנשים בעולם ה"טכנולוגי" זורקים או מכירים חצאי מושגים ,ולא יודעים איך לחבר אותם אחד לשני . (ESXI ,VSphere וכו...) .

רציתי לדעת אם יש איזשהו מדריך מפורט (אפילו לא מפורט אלא רק על קצה המזלג) ,שמסביר את כל המבנה החדש שבו עובדים ארגונים היום ,לדוגמא מה זה בדיוק ESXI ,מה זה Vcenter ,איך מקשרים את כל העניין לStorage וכו ... ,ואני בטוח שלרובכם זה "פיס אוף קייק" ,אבל ישנם אנשים (כמוני) שהיו שמחים יותר להבין איך הכל מתחבר(לוגית) ויוצר את סביבת העבודה המוכרת לנו כיום .

אני מצטער שסירבלתי את הכל ולא התמקדתי במשהו ספציפי ,אבל פשוט אני בעצמי מרגיש מובלבל ,כך שאינני יכול להתמקד בדבר שאינני מבין בו .

תודה רבה מראש ,

רון

פורסם

אין תשובה אחת פשוטה. יש 3-4 חברות בשוק היום שמובילות את נושא הוירטואליזציה (מכונות וירטואליות)

יש 3-4 חברות שמובילות את תחום ה-STORAGE.

בד"כ בסביבת וירטואליזציה מסחרית, אתה מעוניין ב-STORAGE איכותי נפרד מהשרת שמריץ את המכונות הוירטואליות.

יש הרבה דרכים להתחבר ל-STORAGE הזה וזה תורה בפני עצמה.

אתה יכול להתחיל מלעבור באתרים של החברות המובילות (Vmware, Microsoft, Citrix) ובאתרי חברות האחסון (EMC^2, Netapp) ותמצא שם המון חומר.

אח"כ תוכל לבחור להתמקד בפתרון ספציפי ולחקור אותו...

כל השמות שהעלת ויש עוד הרבה זה שמות של מוצרים וטכנולוגיות (וכל חברה נותנת לאותה טכנולוגיה שמות אחרים).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה דני על ההמלצה ,וזה מה שאעשה אם לא תהיה ברירה ,

אך רציתי לדעת אם יש ממש מדריך מקוצר אפילו שמאגד בתוכו את כל הטכנולוגיות האלה .

אם אתם רוצים עוד יותר הכוונה למה אני מתכוון אז הכוונה ,כשיש מכונה וירטואלית ,על מה היא רצה? על VC ?על ESXI ?באיזה משאבים היא משתמשת? איך היא מתחברת לרשת ? וכו וכו ..... אלו רק דוגמאות...

מצפה לעוד תשובות בבקשה חברים .

פורסם

בויקיפדיה יש הרבה מידע, אומנם לא מלא אבל אתה יכול להתחיל משם.

בעברית - המידע די בסיסי.

באנגלית - מורחב מאוד - כנס להרחבות בכל תת נושא, אתה יכול כך להתגלל במשך שעות על כל הנושאים: http://en.wikipedia.org/wiki/Virtualization

פורסם
  • מחבר

Kalen ,

תודה רבה ,ואתחיל באמת לקרוא משם .

אם עדיין יש מישהו שמכיר חומר טוב בעברית ,עדיין אשמח ,כי אני חושב שאבין טוב יותר בעברית .

שוב תודה Kalen ,דני ושאר החברים תודה מראש .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים