עבור לתוכן

קניית זכרונות יד שניה

Featured Replies

פורסם

שלום.

המחשב שלי די ישן, כמעט בן 8 שנים.

למחשב יש זכרון RAM בנפח 1 ג'יגהבייט. זה בעצם שני סטיקים שכל אחד מהם הוא בנפח של 512MB

ואני מעוניין להוסיף לו עוד זכרון, כי המחשב איטי מאוד. אפילו סתם גלישה באינטרנט זוללת את כל ה-1GB של הזכרון, והמחשב איטי בטירוף.

יש לי 3 שאלות ברשותכם:

1) הזכרונות הם מותג של החברה Geil. האם אפשר לשים ביחד איתם זכרונות של חברה אחרת והכל יעבוד?

2) בנתונים של לוח האם כתוב שהקיבולת המקסימלית של הזכרונות בלוח האם היא 4GB של זכרון. עכשיו הייתי רוצה לעשות דבר כזה: שני חריצים של הזכרון הם כבר בשימוש (יש סטיק של 512MB בכל חריץ). נשארו לי שני חריצים פנויים. ואני מעוניין להגיע לנפח של 4GB זכרון במחשב שלי. לכן הייתי מעוניין לרכוש סטיק אחד של 2GB וסטיק נוסף של 1GB, וככה בסה"כ אני מגיע לנפח של 4GB זכרון במחשב שלי. (512MB+512MB+1GB+2GB = 4GB)

השאלה שלי היא האם החריצים של הזכרון בלוח האם בנויים לכך שיהיה אפשר לשים סטיק של 2GB בחריץ אחד. (1GB בכל חריץ זה כמובן שאפשר, אך האם יש אפשרות לשים סטיק של 2GB בחריץ אחד?)

מודל לוח האם שבמחשב שלי: Gigabyte GA-K8NF-9 (למי שזוכר)

וזה קישור לנתונים של לוח האם http://ee.gigabyte.com/products/page/mb/ga-k8nf-9_1x/

קישור נוסף לסוגי הזכרונות המומלצים ללוח האם הזה:

http://download.gigabyte.eu/FileList/Memory/mb_memory_ga-k8nf-9.pdf

בקישור האחרון לא מופיעה אפשרות של סטיק של 2GB, האם זה אומר שבעצם אין כזאת אפשרות?

3) הזכרונות במחשב שלי עובדים ב-CL2.5, האם אפשר לשים ביחד איתם זכרונות שעובדים ב-CL3 לדוגמה?

סליחה על המגילה ותודה רבה על הקריאה :yelclap:

נערך על-ידי Dr. Computer

פורסם

אני אצא מנקודת הנחה שמותקנת על המחשב מערכת הפעלה "32bit", מערכת כזו לא יכולה לנצל יותר מ- 3.5 ג'יגה ראם בערך, לכן אין טעם להגיע למשהו מעבר לכך.

לדעתי עדיף לך לקנות 2 סטיקים של ג'יגה (שכנראה יהיה קל יותר למצוא ביחד מאשר בודדים של גי'גה ושתיים).

בנוגע ל- CL, פשוט צריך לשים לב שאם תשים זכרון עם תזמון גבוה יותר (כלומר, איטי יותר) - זה התזמון שכלל הזכרונות יעבדו בו, גם אם הם מדורגים נמוך יותר.

פורסם

^ הלוח שלו תומך בעד 1GB לסלוט, מדובר על DDR לכן יהיה ממש קשה למצוא כאלו.

לי יש שני סטיקים של 256MB DDR בבית עם זה מעניין אותך.

פורסם
  • מחבר

^^^ תיקנתי את הקישור לנתונים של לוח האם

אור, תוכל בבקשה להראות לי איפה כתוב מה שאתה אומר? שהלוח אם שלי תומך בעד 1GB לסלוט?

תודה

פורסם

Memory

Dual channel DDR 400 / 333 / 266 184pin

4 x DIMM slots up to 4GB

פורסם

DDR יש לך עד 1GB (לסטיק), הלוח תומך בעד 4GB כולל ויש לו 4 סלוטים...

פורסם
  • מחבר
הלוח תומך בעד 4GB כולל ויש לו 4 סלוטים... .

בסדר, שאלתי בגלל שאולי יכול להיות זכרונות של 2GB לסטיק, וככה הייתי מגיע ל-4GB ביחד.

(512MBx2 שכבר יש לי, ועוד סטיק של 1GB וסטיק נוסף של 2GB - ביחד זה 4GB)

DDR יש לך עד 1GB (לסטיק)

אתה בטוח בזה ב-100%?

לא עניתם לי על השאלה הראשונה בבקשה:

הזכרונות שלי (512MBx2) הם של היצרנית Geil. האם אפשר לשים ביחד איתם זכרונות של יצרנית אחרת והכל יעבוד?

זכרונות לדוגמה של A-DATA, Samsung, Kingston וכו' ?

פורסם

תשים עוד שניים של 512 באותה מהירות וזה יתן לך מספיק.

לא תרוויח כלום מלהגיע ל-4 ג'יגה, ולפני שאתה מתחיל להשקיע במחשב בן 8 שנים, תבדוק כמה עולה מחשב חדש קומפלט עם 4 ג'יגה זכרון (רמז... יש גם בפחות- מ 1500 ש"ח שיעבדו פי 100 יותר מהר).

פורסם

כן ל-DDR לא יצרו זיכרונות של 2GB.

נכון, להשקיע במחשב כזה זה בזבוז כסף.

פורסם
  • מחבר

אז אני הולך על 2 סטיקים שכל אחד מהם הוא בנפח 1GB.

וככה אני אגיע ל-3 ג'יגה. (יש לי ממי לקנות וזה יעלה רק כמה עשרות שקלים)

ואז נראה מה הביצועים של המחשב, ואם לא יהיה שיפור אז נקנה מחשב אחר.

אבל אני צריך תשובה בבקשה על השאלה ששאלתי:

הזכרונות שלי (512MBx2) הם של היצרנית Geil. האם אפשר לשים ביחד איתם זכרונות של יצרנית אחרת והכל יעבוד?

זכרונות לדוגמה של A-DATA, Samsung, Kingston וכו' ?

תודה

פורסם

קיים סיכוי קטן מאוד (אפסי) שתהיה בעיית תאימות, אך כנראה שלא תהיה בעיה.

פורסם
  • מחבר

הסתכלתי בחוברת המידע של הלוח אם שלי, וכתוב שם המשפט הבא:

If four DDR memory modules are installed, please use memory of the same storage capacity in order to use dual channel memory and for BIOS to detect all the DRR memory modules

אם הבנתי נכון, אז אני לא יכול לשים אצלי במחשב שני סטיקים נוספים של 1GB (בנוסף ל-512MBx2 שכבר יש לי) בגלל שאז כלל הזכרונות אצלי במחשב לא יהיו בעלי אותו נפח, ואז המחשב לא יידלק בגלל שהביוס לא יזהה את הזכרונות בכלל, או שהביוס יזהה רק חלק מהסטיקים, אבל בטוח שלא את כולם.

האם אני צודק?

ולכן אני אהיה חייב לקנות שני סטיקים נוספים של 512MB כל אחד, ורק כך להפעיל את המערכת.

נערך על-ידי Dr. Computer

פורסם

למיטב הבנתי הכוונה היא רק שיהיה זכרון זהה (לפחות בנפח, מהירות וכד') עד אותו ערוץ ולאו דווקא בין הערוצים.

אני לא חושב שצריכה להיות בעיה עם הוספת 2 סטיקים של ג'יגה כל אחד.

פורסם

בדרך כלל המגבלה היא בתוך הזוג, ולא בין הזוגות.

פורסם
  • מחבר

משום מה אני לא הבנתי כמוכם.

אני צריך תשובה חד משמעית אם אתם יכולים, לפני שאני אשלם סתם על הזכרונות

kdani, כשאתה מדבר על זוג- אתה מדבר על שני זכרונות בעלי אותו נפח?

נערך על-ידי Dr. Computer

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים