עבור לתוכן

אודיו קדמי מעוות, איך לבודד את הבעיה?

Featured Replies

פורסם

יש לי פרקטל R4 כמארז, ולאחרונה האודיו מקדימה נשמע מעוות עד כאב, אי אפשר לשמוע דיבור של אנשים ומוזיקה נשמעת מעוותת.

קרה פעם במחשב של סבתא והתברר שבדריבר של האודיו היה מוגדר מצב קריוקי, אבל כאן אין כלום.

איך אני יודע אם הבעיה היא בחיבור על הלוח או בשקע במארז?

אם הבעיה היא במארז, פרקטל דיזיין יעשו משהו?

ד"א, היום פתחתי את המחשב והחיבור ללוח נראה בסדר, אין לכלוך או פינים עקומים והכל היה מחובר כראוי.

תודה :D

פורסם

תנסה לנתק מהלוח את הכבלים של USB/1394 הקדמיים ותראה אם יש שינוי

אם החיבור מהמארז הוא תקע ולא חוטים בודדים, תבדוק אם החיבור מהמארז הוא AC97 או HDA ומתאים ללוח - החיבור הלא נכון יעבוד אבל יכול לתת תופעות כאלה

אם הצליל נשמע כמו "הד מעל מים" תבדוק שהחוט של אדמה מהחיבור קול הקדמי מחובר לפין הנכון בלוח (אם החוטים הם בצורת חיבור נפרד לכל חוט ולא תקע). תנסה להשאיר רק את החוטים ל front left/right ואדמה מחוברים ותראה אם יש שינוי

פורסם
  • מחבר

זה HDA, כברכ מזמן לא עשיתי טעות כזאת :P

זה מחבר אחד להכל, כל החיבורים מחוברים למקום הנכון.

לנתק את כל ה-USB? איך זה יכול להיות קשור?

אתה אומר הבעיה מקורה במארז או בלוח?

פורסם

בעיות נפוצות שאני מכיר :

חיבור USB קדמי - החיבור מעביר מידע דיגיטלי, "הצליל" של זה זה רעשים שמזכירים קצת מודם 56K / "צלילים של מחשב" של סרט מצוייר / רעש קבוע / קליקים במרווחים קבועים וכו - תלוי בסוג של החיבור, אם עובר בו מידע באותו רגע וכו. עכשו הקטע שהרבה פעמים החוטי אדמה של הכבל USB מהלוח והכבל של היציאות קול, מחוברים ביניהם בכרטיס הקטן שאליו מולחמים 2 השקעים מאחורי הפאנל הקדמי. ואז מה קורה ? חלק מהזרם של ה USB (שמכיל "רעש דיגיטלי") זורם לאדמה של הכרטיס קול במקום של ה USB, ומשרה את ההפרעות גם על החוטים שמעבירים את הקול עצמו. אם אתה מנתק את ה USB הקדמי (ובכלל כל פורט דיגיטלי קדמי שנמצא באותו כרטיס ביחד אם התקעים של הקול) וזה מסתדר - זה הבעיה

"הד מעל המים" - קורה כשאין חיבור אדמה לתקע של האוזניות (תופעה כזאת ניתן לפעמים לקבל בנגן MP4 אם מוציאים את התקע קצת החוצה), מה שקורה זה שבמקום שהרמקול הימני יקבל Right והשמאלי Left, שתיהם מקבלים (Right-Left) כלומר את ההבדל בין 2 המתחים. הצליל העיקרי מתבטל ונשארים רק ההבדלים שבין הרמקולים (ההדים של הצליל מכיוונים שונים - מה שקובע את הכיוון של הצליל בהקלטה) ובגדול זה נשמע כמו צלילים שמגיעים מרחוק מעל שטח גדול של מים. אם יש תופעה כזאת זה אומר שחוט האדמה מחובר לפין הלא נכון בלוח או שהחוט קרוע איפה שהוא

פורסם
  • מחבר

אבל הפאנל הקדמי של ה-R4 מכיל חיבורים נפרדים לכל ממשק, אין שום קשר בין ה-USB לאודיו.

אני ארחיב, אני מתכוון בצד של המארז, כל חיבור מגיע למארז, שם יש PCB עם מחברים, המחברים לא קרובים אחד לשני.

החוט נראה בסדר והכל מחובר למקום הנכון.

גם האוזניות שאיתן בדקתי הן בסדר.

פורסם

כמעט בכל המארזים שראיתי ב PCB הזה האדמה של תקעי ה USB ותקעי הקול מחוברת ביניהם, מה שמאפשר להפרעות של USB לעבור למעגל של הקול

פורסם
  • מחבר

טוב, נבדוק

פורסם
  • מחבר

טוב, בעסה, ניתקתי את כל ה-USB שהיו מקדימה (זה כל מה שיש) ועדיין ללא שינוי.

אם משחקים ממש עם החיבור אז לרגע הצליל בסדר, ככה שהבעיה היא בשקע של המארז.

השאלה מה עושים עכשיו?

הולכים לאייבורי לממש אחריות?

מדברים ישירות לפרקטל? (מה הם יכולים לעשות משוודיה? לא נראה לי שאפשר לסדר את זה בלי להחליף את כל הקונסטרוקציה של הפאנל הקדמי (אמנם לחוטים יש קונקטורים, אבל השקעים במארז מחוברים ל-PCB אחת)

אוי המזל הרע שלי... (גם לוח אם, גם מארז :errrr: )

פורסם

תפרק את ה PCB שיש עליו את החיבר, אתה יכול לראות משהוא לא תקין ? (משהוא שניתן לסדר בהלחמה קטנה ?)

זה קורה אם אוזניות נוספות או רק אם אלה ?

פורסם
  • מחבר

זה קורה עם כמה אוזניות ועם הרמקולים.

אם מחברים את אותן אוזניות (חדשות, 7H) למאחור הכל בסדר.

פורסם

אוליי מגע מנותק ב PCB, תפרק אותו ותסתכל למשל אם אחת מההלחמות שבורה

עיוות שנשמע כמו "הדים מעל מים" זה אדמה מנותקת - תבדוק את הרגל האמצעית/הקדמית של השקע והקו שהולך אליה

פורסם
  • מחבר

מחר נפרק ונבדוק.

תודה על עזרתך!

פורסם
  • מחבר

פירקתי, ווואלה, המחבר של האודיו רופף מהצד של השחור! (אדמה)

הידקתי אותו, חיברתי הכל חזרה והכל עובד מצויין!

תודה רבה על העזרה שלך!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים