עבור לתוכן

עבודה

Featured Replies

פורסם

אני בן 19 ואין לי ממש כיוון בחיים. אם אני לא עושה כלום אז לפחות שאני יעבוד.

השאלה במה? חשבתי על שיעורים פרטיים כי יש לי 5 יחידות באנגלית ואני דיי טוב באנגלית. הבעיה היא שאני לא יודע ממש איך ללמד מישהו כי האנגלית באה אלי בטבעיות אפשר לומר. (יום אחד קמתי והאנגלית שלי הייתה טובה, כנראה מכל המשחקים ששיחקתי)

אמא שלי רוצה שאני יקח קורס במשהו אבל אני לא ממש סומך על קורסים. והרגע היא אמרה לי ש"כל קורס טוב" אז לשכנע אותה יהיה כאב ראש רציני. חשבתי על להתפתח בנושא מסוים במחשבים כי אני אוהב לעבוד איתם ולהיות בבית בכללי. אבל אני לא יודע מה הכי כדאי היום.

במה הייתם ממליצים לבן 19 לעבוד?

• תגובות 31
  • צפיות 4.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תעשה משהו ,עבודה לימודים משהו

היתי במקום שלך אחרי הצבא ,וזה מדכא להיות במצב כזה שאין שום מתרות לטווח הארוך

אתה צעיר מאוד ,עם אין לך אף מחויבות או מיסגרת ,תחליט על איזה עבודה,לימודים,טיול, משהו

ותעשה את זה

בנוסף תעשה רשימה של דברים שאתה רוצה לקנות או לעשות ,ואין לך כסף לזה כרגע ,דברים כמו דירה ,מכונית משהו בכיוון

ואז תחשוב איך אתה תגיע לזה בתיכנון לטווח ארוך

תאמין לי להיות תקוע בבית זה לא בדיוק תענוג

פורסם
  • מחבר

אני דווקא מאוד אוהב להיות תקוע בבית.

אני פשוט לא יודע במה כדאי לי לעבוד. ובמיוחד אמא שלי לוחצת עלי לחפש קורס כלשהו ולי אישית קורסים נראים חארטה דיי גדולה.

פורסם

זה התוכניות שלך לעתיד?

פורסם

אין לך מה להתרגש מאמא שלך, אמהות תמיד היסטריות לגבי עתיד הילד שלהן. זה לטובתך.

בכל מקרה, אין צורך להסתתר מאחורי ״קורסים הם שטויות״, תגיד את האמת הנכונה. אתה לא רוצה ללמוד!

וזה בסדר, אתה צעיר ואחרי התיכון, אף אחד לא מכריח אותך ללכת ללמוד.

אבל כדאי שתחשוב על הדברים הבאים:

1) יש קורסים שהם גרועים ויש קורסים שהם טובים. הכרתי אנשים שעשו קורסים שקידמו אותם רחוק וכאלה שלא.

אני עכשיו לומד הנדסת תוכנה, יש תלמידים פה שעשו קורסים בפיזיקה אחרי התיכון ועכשיו לא רק שזה עוזר להם כיום, הם עוד מלמדים אותי מה שהיה הרגע בשיעור.

אם אתה מתכוון ללכת לקורסים, לך לידועים שמביניהם. הם עושים את העבודה. נקודה.

אם לא תצליח בקורס, באשם הוא אתה.

2) אתה צעיר, אתה יכול לעשות טיול בחו׳ל ולשחרר את הראש כמו שצריך :cool2:

3) תחפש עבודה פשוטה ליד הבית. גם זה ירגיע את אמא שלך שאתה לא בבית, וגם תרוויח קצת כסף.

פורסם

תנסה להכנס לתחום התקשורת, קרא קצת באינטרנט על CISCO CCNA, יש מכללות טובות בארץ שמעבירות את הקורס בצורה טובה, בסיום ההסמכה תקבל מקצוע מכובד.

פורסם
  • מחבר

זה התוכניות שלך לעתיד?

תוכנית לעתיד? דיי בסיסי אבל חשבתי ללמוד כלכלה.

אין לך מה להתרגש מאמא שלך, אמהות תמיד היסטריות לגבי עתיד הילד שלהן. זה לטובתך.

בכל מקרה, אין צורך להסתתר מאחורי ״קורסים הם שטויות״, תגיד את האמת הנכונה. אתה לא רוצה ללמוד!

את האמת שאין לי בעיה ללמוד כל עוד יצא לי מזה משהו. ניסיתי ללמוד תכנות אבל במקום ללמוד איך לפרש את מה שיש לי בראש למשהו שהמחשב יבין אני מקבל "תקרא 500 עמודים ותקווה שתוכל לחבר את החלקים". אולי זה פאק שלי כי אני באמת לא מסתדר עם קריאה, אני מסתדר עם דברים מעשיים הרבה יותר.

וזה בסדר, אתה צעיר ואחרי התיכון, אף אחד לא מכריח אותך ללכת ללמוד.

אבל כדאי שתחשוב על הדברים הבאים:

1) יש קורסים שהם גרועים ויש קורסים שהם טובים. הכרתי אנשים שעשו קורסים שקידמו אותם רחוק וכאלה שלא.

אני עכשיו לומד הנדסת תוכנה, יש תלמידים פה שעשו קורסים בפיזיקה אחרי התיכון ועכשיו לא רק שזה עוזר להם כיום, הם עוד מלמדים אותי מה שהיה הרגע בשיעור.

אם אתה מתכוון ללכת לקורסים, לך לידועים שמביניהם. הם עושים את העבודה. נקודה.

אם לא תצליח בקורס, באשם הוא אתה.

היית יכול להמליץ על משהו?

2) אתה צעיר, אתה יכול לעשות טיול בחו׳ל ולשחרר את הראש כמו שצריך :cool2:

טיול לחו"ל לא מעניין אותי בכלל. אם אני יכול לראות את זה בGOOGLE STREET VIEW אז למה לי בכלל לצאת מהבית?

3) תחפש עבודה פשוטה ליד הבית. גם זה ירגיע את אמא שלך שאתה לא בבית, וגם תרוויח קצת כסף.

מה שחשבתי לעשות. רק שאני לא יודע לאיזה עבודה כדאי.

תנסה להכנס לתחום התקשורת, קרא קצת באינטרנט על CISCO CCNA, יש מכללות טובות בארץ שמעבירות את הקורס בצורה טובה, בסיום ההסמכה תקבל מקצוע מכובד.

אני יחפש קצת על זה. תודה.

למה לא עשית צבא?

פסיכיאטרית מקופת החולים הפנתה אותי לקב"ן ומשמה הכל התגלגל.

פורסם

במה הבעיה שלך עשויה להפריע לך בעבודות שונות?

פורסם
  • מחבר

את האמת שאני בעצמי לא יודע. אני צריך לחכות עד לסוף יולי כדי לקבל אבחון. וזה אחרי שביטלו את האפשרות שיש לי אוטיזם.

אבל מה שאני יכול להגיד ב100% זה שאני אוהב (מעדיף, בעצם) להיות עם עצמי.

פורסם

כדאי קודם לדעת את המגבלות שלך לפני שאתה שורף זמן וכסף.

פורסם
  • מחבר

תספר את זה לאמא שלי.

פורסם

תלמד מה שאתה אוהב ומתחבר אליו.

אם חשבת על תיכנות תנסה קודם לקרוא באינטרנט ולנסות לתכנת קצת לבד.. אם אהבת- תמשיך ללמוד בצורה מקצועית.

בהצלחה

פורסם

איך האנגלית שלך?

אם טובה אז כנס לcoursera יש שם קורסי וידאו מצויינים בחינם במלא נושאים מעניינים.

אל תגביל את עצמך לתחום מסויים שם, יש שם הרבה דברים מעניינים, אולי זה יעזור לך להבין מה אתה אוהב.

פורסם

עד שיתברר לך המצב שלך - קורסים באינטרנט ולמידה עצמית.

בהמשך, הייתי ממליץ לך להתנדב לצבא, לתפקיד שתואם את האבחון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים