עבור לתוכן

המחשב של אבא שלי נפל אבל הוא עדיין עובד, האם אני עדיין צריך לדאוג לדיסק הקשיח

Featured Replies

פורסם

שלום.

היום, כאשר הייתי במחשב של אבא שלי עם אוזניות השמע שלי, בעת שרציתי להזיז את הרגל הימנית שלי, היא פגעה בכבל ה-USB שלהן (שהיה מחובר לאחת היציאות USB הקדמיות של המחשב), והכבל נכרך סביב הרגל שלי תוך שהרגל שלי גוררת באמצעותו את מארז המחשב.

כתוצאה מכך המחשב כולו נפל על הרצפה תוך כדי מעיכה ושבירה של תקע ה-USB של האוזניות שהיה מחובר בחזית (המחשב דלק בזמן הנפילה), כאשר הרגל שלי לכודה בין הכבל של האוזניות ומארז המחשב.

האוזניות הלכו פייפן (תקע ה-USB נשבר, ואין אפשרות להחליף תקע או כבל לאוזניות ללא התמחות במודינג), אך המחשב שרד את הנפילה ואף המשיך לעבוד כמו תקין. והדיסק הקשיח לא קרס.

השתמשתי בתוכנת האבחון של יצרן הדיסק הקשיח (Western Digital Data LifeGuard Diagnostics for Windows) בהפעלה במצב בטוח, כדי לבצע בדיקת Smart ובדיקת סקטורים פגומים (למעט הבדיקה השלישית שכותבת אפסים על הדיסק הקשיח שעלולה למחוק את תוכן הדיסק הקשיח, אף אחד משני הבדיקות שביצעתי אינן מסוכנות), והוא עבר את שניהן (כלומר הדיסק הקשיח שלי הוא במצב בסדר).

אבל האם אני עדיין צריך לדאוג לאפשרות של קריסה עתידית של הדיסק הקשיח, גם אם שרד את נפילת המחשב?

פורסם

תמיד צריך לדאוג לדיסקים הקשיחים, כי הם מדיום אלקטרו-מכאני ולכן יותר מועד לפורענות. רצוי בלי קשר לצור גיבוי של כל החומרים האישיים.

אם הדיסק עבר את כל הבדיקות בהצלחה הוא לא צפוי לסיים את חייו מוקדם יותר באופן משמעותי.

מה שכן, רצוי לראות שבפנים הכל בסדר וזרימת האוויר תקינה.

בקשר לאוזניות, תיקון אמור להיות דבר פשוט מאוד, ואם יש לך חבר עם מלחם בבית (יותר נפוץ ממה שאתה חושב) תוכל בקלות להתקין לו תקע usb חדש.

פורסם

בדרך כלל מערכות הפעלה יודעות לזהות אם יש פגם בדיסק הקשיח. בכל מקרה, עדיף תמיד לגבות מידע חיוני (מידע כזה שיודעים שאם יאבד, הלך עלינו) על התקן חיצוני.

פורסם
  • מחבר

יש לאבא שלי דיסק קשיח חיצוני לגיבוי הנתונים שבמחשבים שלי ושל אחי בביתו וכן במחשב שלו במשרד, אך התהליך יכול לארוך הרבה זמן.

פורסם

תגבה-

תמונות, מסמכים אישיים, עבודות, שמירות של משחקים, סרטונים שצילמת, הקלטות וכל דבר אחר שיצרת בעצמך וחשוב לך.

אל תגבה-

הורדות, סרטים, מוזיקה, התקנות של תוכנות וכו'.

אתה כמובן יכול לקחת יוצאים מן הכלל, אבל תגבה ביחוד דברים שאין לך עוד עותקים שלהם. אפילו אם זה לוקח זמן. וצריך תמיד לגבות מידע חשוב.

אולי אתה עוד תודה לי על זה יום אחד, ביחוד אם יש לך משהו יקר או חשוב ששמרת. שיחזור זה חתיכת ברוך יקר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים