עבור לתוכן

מחשב מתחיל להריץ בגרפיקה

Featured Replies

פורסם

אהלן!

כל משחק שמצריך שימוש בגרפיקה מתקדמת כלשהי, המחשב מתחיל להרעיש בצורה מטורפת, וקשה לדעת מאיפה זה בדיוק...

מספיק שאני עושה ALT + TAB והמחשב נהיה שקט שוב, עד שאני חוזר למשחק. זה מהכרטיס מסך? כי פעם בדיוק באותו משחק המחשב היא שקט... מה הבעיה והפתרונות האפשריים? תודה!

פורסם

שנייה, אני יבדוק מאיפה מגיע הרעש.... רגע זה המחשב שלך לא שלי, אז תבדוק בעצמך, אנחנו צריכים לנחש?

פתח את המארז ובדוק מאיפה מגיע הרעש.

פורסם
  • מחבר

כתבתי שקשה לדעת מאיפה הרעש כי זה נורא חזק, ושאני חושב שזה מהכרטיס מסך , אין צורך בסרקסטיות

פורסם

ומה אתה רוצה שאנחנו נעשה?

אתה היחיד שיכול לבדוק את מקור הרעש. יכול להיות כרטיס המסך, יכול להיות הספק ויכול להיות המעבד...

פתח את המארז תפעיל את המשחק ובדוק את מקור הרעש.

מה המפרט המלא, כולל ספק (דגם+חברה)?

פורסם

ראשית- רשום בבקשה את מפרט המחשב שלך ע"מ שנדע עם אנו מתמודדים פה.

שנית, פתח בבקשה את דופן המארז ותאט את פעולת המאוורר בכרטיס המסך (לחץ על אמצע המאוורר קלות ע"מ להאט אותו).

במידה והרעש לא מגיע ממנו- עשה זאת לכל מאוורר שיש לך במארז עד שתזהה את מקור הרעש. ברגע שתזהה באופן וודאי, בדוק אותו פיזית האם הוא תקין (כלומר אין שום דבר שנוגע בו כמו כבלים למשל). לאחר מכן נבדוק לעומק מה יכולה להיות הבעיה.

פורסם
  • מחבר

כן הרעש באמת מהמאוור של הכרטיס מסך, הוא נראה נקי יחסית, וחסר לו חתיכת פלסטיק אחת קטנה, אבל לא משהו שמפריע לתפקוד שלו...

כרטיס מסך ATI Radeon HD 5670

פורסם

בטוח? מוזר (מאוד) שחסרה שם חתיכת פלסטיק.

לצערי אין לי כרטיס ATI לכן לעומק לא אוכל לעזור לך, אבל נסה להכנס לדרייבר של הכרטיס (קטליסט) ובדוק תחת לשונית overdrive שהכל שם דיפולטי ושתחת מעבר למצב תלת-מימד המעבד לא קופץ ל-100 אחוז. אם יש תוכנה אחרת שהתעסקת איתה- בדוק גם שם כמובן.

בנוסף, תוריד תוכנה המנטרת את טמפרטורת הכרטיס (כגון GPU-Z או MSI Afterburner שניתן להוריד חינמית) ובדוק מה הן הטמפרטורות שלו במצב מנוחה. לאחר מכן כנס לאיזה משחק (כשהתוכנה פתוחה ברקע), שחק כמה דקות, מזער אותו ואז רשום מה הטמפרטורות שנמדדו בזמן המשחק.

פורסם

רק לא לשכוח שאנו מתקרבים לימי הקיץ החמים, ולכן הגיוני ביותר שהמחשב יעשה יותר רעש בעומס מבעבר.

ניקוי יסודי של המארז והרכיבים, + עצות של YairZ אמורים לשפר את מצב הרעש.

פורסם
  • מחבר

האמת זה לא חדש מאוד, רק עכשיו החלטתי לבדוק את העניין.

הטמפ' הממוצעת של הכרטיס כשהמשחק לא עובד היא 68-69 מעלות והמהירות מאוורר על38% (שנראה לי מעט נמוך)

וכשהמשחק עובד הטמפ' עולה בכ10 מעלות ל78... אין לי כ"כ הערכה לזה, האם זה גבוה מדי?

זה מגיע גם ליותר מ78, עכשיו תפסתי את זה על 90

פורסם

אני מניח גם שהטמפרטורות האלה הם אחרי שהמאוורר מעלה את הסל"ד שלו.

לכרטיס כזה 78 מעלות במאמץ זה לא קריטי, אבל 90 מעלות זאת בהחלט התחממות יתר.

נסה לנקות מעט את הקירור (מאוורר וצלעות הקירור) במידה ויש אבק.

פורסם
  • מחבר

כן כבר ניקיתי... כנראה צריך להחליף את המאוורר

פורסם

אתה יכול לתת לי תמונה של הדגם המדוייק שיש לך (בצע חיפוש בגוגל) ע"מ שאראה איך נראה הקירור שלך.

לרוב לא ניתן להחליף את המאוורר וכנראה גם שהבעיה היא לא בו, זה יכול להיות גם כי גוף הקירור לא יושב טוב מעל הליבה או המשחה התרמית כבר לא אפקטיבית וכדומה. בכל מקרה לא משתלם להתעסק איתו יותר מדי, שכן זה כנראה יעלה קרוב מעלות כרטיס חדש שכזה בחנויות.

יש לך זרימת אויר תקינה במארז?

פורסם

הכרטיס שיש לך הוא 5670 של ג'יגבייט - http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=3312#ov

לפי ביקורות שראיתי, בחלקן הכרטיס הגיע ל-85 מעלות במאמץ. בהתחשב בחום של הארץ (אחת כמה וכמה אם אתה גר באיזור הדרום), אין זה מפתיע שהכרטיס מגיע לך ל-90 מעלות.

אמרת שזה לא חדש, יכול להיות שפעם אחרונה שזה קרה היה בקיץ שעבר?

פורסם
  • מחבר

זה לא שזה קרה, הפסיק, ועכשיו חזר. זה בכלל לא היה פעם(אפילו כשהרצתי את אותו משחק לא היה רעש).

זה בכמה חודשים האחרונים קורה, פשוט לא ממש שמתי לב לזה כי לא שיחקתי בכלום. מה שמפריע לי זה הרעש הבלתי נסבל, למרות שניקיתי...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים