עבור לתוכן

מחשב חדש לא נדלק -פרטים בפנים

Featured Replies

פורסם

בעיה מאד מעצבנת, נדרש פה סיוע המומחים.

הרכבתי כבר הרבה מחשבים בעבר. הפעם הרכבתי מחשב HTPC במארז CoolerMaster 361. המפרט בגדול הוא לוח ג'יגהבייט H61MA-DV2; מעבד i3-2120; זיכרון 4GB; כ. מסך ATI 6450; ספק SeaSonic ss-400ET.

לאחר ההרכבה וחיווט והכל, אני בא להדליק את המחשב - ואין תגובה. כלום. לא נדלק, המאווררים אפילו לא עושים חצי סיבוב. בדקתי שוב מתג הספק, חיבור פאנל קדמי, הכל במקום. חיברתי ספק חלופי, גנרי, והופ! הכל נדלק.

השלב הבא היה לבדוק את הספק המקורי. אין ברשותי מערכת שלמה לבדיקה אז פשוט סגרתי מעגל עם מהדק נייר בחיבור 24 פין וחיברתי לחשמל. נחשו מה.. הוא נדלק. WTF??

לא נראה לי שמשהו מקצר כי המחשב עבד היטב מאתמול וכל הלילה. וגם אם משהו היה מקצר, בהדלקה הראשונה לפחות היה צריך להיות חצי סיבוב של הספק. מה שעוד מפתיע זה שהספק עובד )לפחות כך נראה( בהדלקה מחוץ למארז.

למישהו יש רעיון או כיוון פעולה אפשרי מכאן?

פורסם

כנראה יש משהו עם הספק..

ניסית לחבר בחזרה שוב להדליק?

אין לך שום דרך לבדוק מתחים?

פורסם

אם יש לספק אחריות שלח אותו לתיקון..או תחליף אותו בחנות אם הוא חדש.

אם לא ולא.

אז תפתח תסתכל מה הולך בתוכו..ותנסה לבדוק..אולי עם מולטימטר?(בתקווה שיש לך אחד כזה בבית)

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה.

יש ברשותי מולטימטר אבל האמת שאני לא ממש יודע להשתמש בו :nixweiss:

ניסיתי לחבר מחדש את הספק תוך חיווט מחודש ולדעתי עליתי על הבעיה. חיברתי את ה-P.W LED לאדום במקום לירוק. יש מצב שזה קיצר..?

בכל מקרה עכשיו חיברתי לירוק והכל עובד!

פורסם

היי,

כנראה שזו הבעיה, קרה לי אותו מקרה בדיוק. המחשב לא נדלק, חיברתי שוב את הלדים בדרך אחרת כמו שהיה צריך, ונדלק.

זה כנראה משפיע על ההולכה החשמלית במחשב, מה שגורם לסוג של קצר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים