עבור לתוכן

הפסקת חשמל וכיבוי המחשב

Featured Replies

פורסם

שלום רב

בהפסקות החשמל המחשב שלי עושה ריסטרט ולא מתכבה.

אני מפחד שמשהו ישרף אם החשמל יקפוץ כמה פעמים כמו שקרה לי היום.

מצרף תמונה מהביוס:

https://www.dropbox.com/s/ag3ccgdemiq71w5/IMAG0674.jpg

תודה לעוזרים

פורסם

אם מדובר בנפילות מתח או הפסקות חשמל של שנייה, הביוס עלול שלא להספיק להגיב להפסקת החשמל ולכבות את המחשב. לפי דעתי צריך כמה שניות נוספות שהמתח למחשב יהיה מנותק בשביל שהמחשב לא יחזור לעבוד לאחר חזרת אספקת החשמל.

הדרכים היחידות להגן על המחשב מפני הפסקות חשמל קצרות ונפילות מתח (בהן הביוס לא מספיק לכבות את המחשב) הן:

1. מגן ברקים עם הגנת נחשולים, השהייה והגנת מתח נמוך/גבוה (Q-protector מומלצים).

2. מכשיר אל פסק.

פורסם

תבדוק את הגדרות power off בביוס

פורסם
  • מחבר

תבדוק את הגדרות power off בביוס

אני אבדוק את המחירים של האל פסק,אך הPOWER OFF זה תפריט בביוס או שבתפריט שלפי התמונה שהעלתי?

תודה

פורסם

פספסתי את התמונה. ההגדרה נכונה.

פורסם

ההגדרה נכונה, עכשו אפשרויות נוספות :

בין הספק והלוח של המחשב יש חוט שנקר pwr good. החוט הזה הוא דיווח תקינות מהספק למחשב - הוא מעביר 5V כשהספק "תקין" ו 0V כשהספק "לא יציב". התפקיד שלו הוא, שכשאתה דליק את המחשב הספק יכול "לעלות" ולהתייצב, לוודא שהמתחים תקינים, ורק אז לתת בחוט הזה 5V כדיי לדווח ללוח "המתחים התייצבו ומחשב יכול להתחיל לעבוד". מצד הלוח, הלוח צריך להיות בנוי בצורה שגם אם הוא מקבל מתחים, הוא "משותק" עד שהוא לא מקבל את ה"אישור" הזה (כדיי שהמחשב יתחיל לעלות רק כשהספק מאשר שהמתחים יציבים ולא ישר על הרגע שהמתחים הופיעו)

איך ניתן לבנות את מנגנון ה "שיתוק" של הלוח ? בהרבה לוחות מעגל הבקרה של הלוח (זה שמחוובר בין היתר למפסקי הפעלה ו RESET, ל BIOS, ולמערכת ה "שיתוק") בנוי כך שהוא מדמהלחיצה ארוכה על RESET כשהוא רוצה "לשתק" את המחשב - והתוצאה היא בדיוק מה שרוצים - אם אתה מחזיק את ה RESET לחוץ המחשב לא יעלה

עכשו תחשוב שיש הפסקת חשמל ממש מהירה, הספק עצמו לא מספיק להתכבות ולכן הלוח עדיין מקבל מתחים, אבל המעגל בקרה של הספק כן מתריע שהספק מאבד יציבות והמעגל של הלוח מגיב ב "שיתוק" של הלוח לשניה, בדיוק כמו שאמור להיות.... כלומר בלחיצה על RESET......

שאלה ראשונה היא, ממה יש את ההפסקות חשמל האלה ?

זה יכול להיות בעיה בחשמל בבית שלך. אצל חבר שלי הית תופעה זהה (מחשב עושה ריסטים באקראיות) ואחריי קצת חיפושים ובדיקות הגעתי ללוח החשמל של הדירה. הלוח נראה תקין לחלוטין מבחוץ, אבל ברגע שהורדתי את הפלסטיק הקדמי ראינו שכל השורה של החיבור התחתון בין המפסקים בלוח חשמל שחורה ונמסה לכל האורך (כי החשמלאי שהרכיב את הלוח עשה אותה אם חתיכות קטנות של חוט דק, וגם לא הידק את הברגים כמו שצריך.....). נתתי מכה קטנה לאחד מהמפסקים אם המברג ועף ניצוץ מהשורה של החיבורים. החלפתי את המפסקים והלוח עצמו (שנמס באיזור מאחורי המפסקים) וזה סידר את הבעיה

באותה מידה זה יכול להיות בקוסת חיבורים, או בעיה בשקע וכדמה. ביות כאלה יכולות לעשות הרבה נזק למכשירי חשמל בית וגם לגרום לשריפה לכן קודם כל תבדוק ם זה בעיה בחשמל

ספקים איכותיים ולהספק גבו מכילים קבלים גדולים יותר, וזה מאפשר להם להחזיק מעמד בנפילת מתח קטנה בלי לאבד יציבות ולכן מעלה את הסיכוי שהמחשב יעבור את הנפילה בלי לעשות ריסט. איזה ספק יש לך כרגע ?

פורסם
  • מחבר

האמת יש לי ספק פשוט לדעתי..

שהגיע דרך הרכבה מכונה בKSP לפני 3 שנים. (Golden Tiger ,לא זוכר בדיוק כמה וואט)

האמת שהבנתי בעיר שלי היו היום עוד כמה מקומות עם הפסקות חשמל,ככה שאולי היום באמת זה לא משהו בבית אלא בתוך העיר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים