עבור לתוכן

בעייה של שימוש מוגזם בזכרון ראם בוינדוס 8

Featured Replies

פורסם

הבעיה היא במחשב סמסונג שיש בו וינדוס 8 מובנה (אם הייתי יכול להחליף לW7 בלי לאבד אחריות הייתי עושה את זה מזמן) [לינק לאתר היצרן-לדגם המחשב]

זה מחשב של חברה שלי, והוא הגיע ישר בעייתי! כמעט מיד הראה סימנים של איטיות.. 90%+ של RAM בשימוש שגרם לכמעט כל דבר בערך לקרוס

אחרי חיפושים באינטרנט, התגלה שתוכנית מסויימת בשם "intellimemory" שבאה מובנית עם מחשבי סמסונג שכביכול אמורה לעזור להעלות את הביצועים של הזכרון RAM פשוט עושה בדיוק ההפך, והמחשב הזה הוא לא הראשון.

לאחר שהסרנו את הגורם המחשב עבד חלק וללא בעיות.

במהלך הזמן המחשב נשלח לתיקון (הארד דיסק שפשוט מת)

ובמהלך התיקון, הוחלף כמעט הכל, לא הבנתי למה בדיוק, כי האימות של הוינדוס צרוב על הלוח אם, או משהו כזה.

בכל מקרה, חזר מתיקון, התקנה נקיה של וינדוס, שוב-הסרנו את המזיק לזכרון והמחשב עבד מצויין במשך כ3 חודשים.

היום, הכרום קרס כמה פעמים.

והתחילו להופיע התרעות של Your computer is low on memory

הזכרון בשימוש של מעל 80% אחרי עלייה של הוינדוס.

ולא באמת מובן לי למה.. בעיקר כי 4GB אמורים להיות יותר ממספיק בשביל גלישה באינרנט......

למישהו יש הצעות?

פורסם

תוכל לצרף תמונה של כל התהליכים שלך ב Task manager? (מנהל המשימות)

תלחץ מקשי Ctrl alt del ביחד כדי למצוא אותו.

פורסם

הזכרון אמור להיות מלא, זו צורת העבודה של WINDOWS מויסטה והלאה. ביטלת במקרה את הזכרון הוירטואלי? או שבכלל מדובר על מקום פנוי בכונן C?

פורסם

הזכרון אמור להיות מלא, זו צורת העבודה של WINDOWS מויסטה והלאה.

מה?! ממתי?! אני עם לפטופ של דל עם 14 גיגה ראם (באתחלה היה 6, אבל הייתי חיב לשדרג בגלל bf3 ומכונות וירטואליות) ווינדוס 8 64 ביט, והממוצע צריכה שלו מהעליה ובמצב idle הוא בערך עד 2 גיגה. איך תוכל להסביר את המצב הזה?

פורסם

לא אוהב להתפרץ לדלת פתוחה, אבל אני חייב לציין שיש לי בעיה זהה עם ווינדוס 8 מהרגע הראשון שהתקנתי אותו + עשיתי התקנה נוספת מחדש. התפוסה המינימלית היא אכן 2 ג'יגה כמו שהוא אמר, ולרוב מגיעה גג ל-3 ג'יגה עם אפליקציות פתוחות, אבל במקרים מסויימים הוא יכול להגיע לתפוסה של 50% מהזיכרון תוך איזה שעה, ובכל פעם זו אפליקציה אחרת ש"מרשה לעצמה" לאגור כל כך הרבה. (12 ג'יגה זיכרון סך הכל)

היה חשוב לי לחזק את הבסיס של הבעיה שלו והייתי שמח לשמוע פתרון. עד כה שיטוט בגוגל לא מעלה פתרון.

פורסם

בפועל, איפה בעצם ה"בעיה"?

אתם סתם מסתכלים על מספרים ומחליטים שיש בהם "בעיה".

פורסם

לא מבין למה הזלזול הזה WIN8 זה אותה שיטה שהעתקו ממכשרים חכמים אחרים

שמשתמשים בפלש דיסק או SSD מהיר ומנסה להיות יותר טוב מהם מהמערכת של גוגל

אבל שיטת העבודה של שניהם לא טובה ניהול הזיכרון לא טוב

כי כל תוכנה יכולה לגשת חופשי ולגנוב כמה זיכרון שהיא רוצה

ומערכת ההפעלה לא עושה כלום גם WIN8 גם הכרום וגם האנדרואיד

אותה שיטה היא אומרת זה תכנות שעבדות ברקע

ורק המשתמש על אחריותו יכול להפסיק אותם מלשיבת בזיכרון שלא היה בעיות

כך תמיד הזיכרון מלא והם אומרים מה אתם רוצים זה אמור לעבוד

מהר יותר מהזיכרון לא צריך לטעון את התכניות כל הזמן מהדיסק האטי

שיטה ממש מעצבנית כי תכנות שצריכות הרבה זיכרון זה תכנות של עריכה

ואז יש שגאות כאלה ואחרות בגלל שתכנות ישבות בזיכרון גם שאתה לא משתמש בהם

עד לאתחול הבא וחוזר חלילה אותו דבר לי אין פתרון אולי במשך הזמן היה פתרון

פורסם
:bash:
פורסם
:facepalm: ממש תגובה לא לעניין ולא חכמה שלא אומרת כלום ומראה על יותר זלזול חבל
פורסם

זה בהחלט זלזול, כי אתה מדבר על דברים שאתה לא מבין בהם דבר או חצי דבר.

לצורך העניין, גם אני לא ממש מבין - אך לכן אני לא טוען טענות שטותיות.

האנשים שתכננו ותיכנו את מערכת ניהול הזכרון ב WIN כנראה *קצת* חכמים. אתה בא וקוטל את המערכת הזו בגלל שנראה לך שאם הזכרון "מלא", כביכול, המערכת לא עובדת נכון, למרות שאין לך שום דבר לבסס את זה עליו.

פורסם

גם אנדרואיד עובדת על רעיון דומה.

פורסם

לא יודע מה אתכם, אבל מבחינתי אם המערכת לא מאפשרת שימוש תקין וללא קריסות במחשב, אז יש בעיה.

אמרתם שהתכנון החדש משתמש ב Ram מראש כי הוא יודע במה אתה תשתמש בסבירות הגבוהה ביותר..מאז וויסטה?

אצלי יש ווינדוס7 ב 2 מחשבים ועדיין לא נתקלתי בתופעה הזו.

(אין לי תוכנות פועלות ברקע שלא פתחתי בעצמי או יש רק כאלה שהגדרתי שיעלו עם הדלקת המחשב)

אולי הכוונה לכך שהמערכת מכינה PF על ה HDD של התוכנות שאתה עתיד לפתוח..וכך לחסוך את "חיפוש" הגישה אליהן?

נ.ב. או שזה קורה אוטומטית כשיש הרבה Ram במערכת? כי אצלי במחשב אחד 2ג'יגה ובשני 3ג'יגה ראם. ואם כן אז בטח יש דרך לבטל את זה.

פורסם

לא.

אולי תעלה צילום של הודעת השגיאה?

פורסם

הנושא עניין אותי אז חקרתי קצת עליו ומצאתי דיון טוב בנושא בפורום חו"ל כלשהו.

בווינדוס 8 אז אכן תקין, הכל תלוי בכמה Ram יש במערכת ולפי זה המערכת מנצלת את הRam כשהוא לא בשימוש לכל מני תוכנות שאתה עתיד לפתוח בסבירות גבוהה.

במקרה שבו אתה רוצה לפתוח משהו חריג שצורך הרבה זיכרון אז המערכת אמורה לסגור את כל התהליכים המיותרים בכדי לפנות מקום.

אני לא מצליח לתת קישור תקין באמצעות המסך מגע הזה..יותר מדי עצבים בוזבז כל זה כרגע. תעתיקו לכתובת לבדאם תרצו:

http://forum.notebookreview.com/windows-os-software/708513-high-ram-usage-windows-8-a-3.html

פלא זה עבד לבד :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים