עבור לתוכן

איבוד הבס והחלשות הסאונד באוזניות

Featured Replies

פורסם

לפני מספר ימים האוזניות Siberia V2 שלי הסתבכו לי בין הרגליים וחבטו בעוצמה ברצפה כתוצאה מכך (כן, אני לא העפרון החד ביותר בקלמר). לאחר מכן הבחנתי כי האוזניות איבדו את היכולת שלהן להפיק בס (בשתי האוזניות) וכמו כן לאחר שימוש ממושך גם שהסאונד הכללי נחלש פי כמה, אם כי עדיין ניתן לשמוע בבירור.

השאלה המתבקשת היא האם ניתן לתקן את האוזניות באופן ידני? ואם לא אז אילו מן האופציות עדיפה יותר: לשלוח אותן לתיקון, או קניית אוזניות חדשות? (במידה ואין זה כבר משתלם).

במידה ותהיה הסכמה כי דרושות אוזניות חדשות, אשמח להמלצה על כאלו, כאשר השימוש העיקרי הוא משחקים, סרטים ומוזיקה בדגש על איכות הסאונד (אם כי אשמח אם יהיה מיקרופון לגיימינג תחרותי).

תודה מראש לעונים :)

פורסם

מוזר מאוד שיהיה איבוד של עוצמה ובאס, זה משהו שאני לא יכול להבין למה שבעיה באוזניה תיצור אותו (בטח שבשני הצדדים). לדעתי לא יזיק לנסות לפתוח אותן ולבדוק מה הבעיה בדיוק, אבל זה דורש קצת יידע באלקטרוניקה בסיסית ואני לא חושב שטכנאי אלקטרוניקה ירצה להתעסק עם זה - תנסה להיעזר בחבר עם קצת יידע באלקטרוניקה. לדעתי כדאי לבדוק האם יש בעיה בשלט הווליום שנמצא על החוט, במידה ולא מוצאים שם בעיה אז אפשר לנסות לחבר אחד מהדרייברים של האוזניות ישירות לכרטיס הקול (ולהגביל את העוצמה בכרטיס הקול כמובן) ולבדוק האם הבעיה עדיין קיימת או שהיא נעלמה - זה לפחות יעזור להבין האם הבעיה בדרייבר או לא.

פורסם
  • מחבר

הגברת אלקטרוניקה זה ידע בסיסי מספיק?

פורסם

מה הכוונה הגברת אלקטרוניקה?!

האוזניות האלה מתחברות ל-USB או לכרטיס קול? אם זה לכרטיס קול אז שום הגברה אין שם.

פורסם
  • מחבר

מצטער על אי ההבנה, התכוונתי למגמת אלקטרוניקה בבית ספר.

פורסם

לא יודע מה בדיוק לומדים שם, אבל אני מניח שכן.

פורסם

נשמע כמו בעייה של יציאה מפאזה, חיבור הGND באחת האוזיות כנראה התנתק מהמכה.

פורסם

אם אחת מהאוזניות התנתקה מהאדמה למה שזה ייצור בעיה של מחסור בבאסים?! בצד אחד ישמעו בדיוק אותו הדבר, ובצד השני לא ישמעו כלום כי עם חוט אחד מחובר שום זרם לא יכול לזרום שם. אם כבר אז אולי יש בעיה האדמה התנתקה לגמרי (בין 2 האוזניות לבין הכרטיס קול) זה ייצור מצב שכל מה שאמור להתנגן בצד אחד יישמע בשניהם (אבל בצד השני יהיה בפאזה הפוכה), וכל מה שאמור להיות בשניהם לא יישמע בכלל.

פורסם

צודק, לא חשבתי על זה עד הסוף. כנראה הבעייה במיקרופון או הבקר ווליום על הכבל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים