עבור לתוכן

בבקשה עזרו לי לבחור מארז שקט

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

בתקופה הקרובה אני עומד לקנות מחשב חדש

חשוב לי שהמחשב לא יעשה רעש של מטוס ממריא ואם ניתן אז שהוא לא יפיק רעש כזה שאוכל לשמוע אותו ממרחק של מעל 4 מטרים

המערכת עצמה עומדת לכלול כרטיס מסך HD7970 של גיגבייט בעל 3 מאוררים, הקירור למעבד סביר להניח יהיה שקייט מוגן3 אבל זה עוד בבירור

כאמור אני רוצה מארז שקט ומשקיט כמה שיותר בטווח מחיר של כ 500 ש"ח (מוכן להוסיף קצת אם ישרת את המטרות שהוזכרו)

חשוב לי שלוח האם ישב בו רגיל ולא הפוך (מאווררים של כרטיס מסך כלפי מטה)

עדיף מארז בעל כניסות USB3 קדמית

פורסם
  • מחבר

ראיתי שיצא R4 האם הוא עדיף על פני ה R3 ? (מבחינת שקט ביחס לקירור)

ראיתי שיש להם מסנני אבק, באיזה דגם הם טובים יותר?

פורסם

ה-R4 חדש יותר וכולל מעט יותר פיצ'רים. ההבדלים לא משמעותיים מדי. אין הבדל במסננים...

פורסם
  • מחבר

ניסיתי למצוא עוד מידע על המארז R4 ואז ראיתי את זה:

http://www.anandtech.com/show/6102/fractal-design-define-r4-case-review-evolution-not-revolution/6

הביצועים של האנטק 1100 עדיפים גם מבחינת קירור וגם מבחינת שקט על פני ה R4 האם ניתן להבין מזה שהם עדיפים גם על פני ה R3?

פורסם

קשה לי להאמין שה-1100 שקט יותר מה-R4\R3.

בכל מקרה ההבדלים הם בעיקר בעיצוב.

פורסם
  • מחבר

בביקורת פה באתר:

http://hwzone.co.il/hardware/reviews/psu/Fractal_R4/4

הוא מגיע ל 50 דציבל- זו עוצמת רעש מאד מרשימה, לשם ההשוואה מנוע של אוטו בנפח מנוע 1800 מגיע ל 60 דציבל, האם קיימים בכלל מארזים שקטים באמת?

אני קצת מתקשה להאמין שמארז כמו ה P280 מגיע לפחות מ 10 דציבל (רעש של נשימה של אדם לא אסמתי) ואומרים ש ה R4 עדיף על פניו למרות ההבדל העצום ברמת השקט שמציגים בביקורות כנתונים יבשים, נראה שמנסים בכוח למכור כאלה...

בכל אופן- האם הפיצרים הנוספים ב R4 לעומת R3 שווים את הפרש המחירים?

פורסם

כבעלים של R4, אני מרוצה מאוד.

הוא דווקא לדעתי מאוד שונה מה-R3, הוא רחב יותר, מודרני יותר, מרווח יותר ומרגיש איכותי יותר.

שווה את הפרש המחיר (שעומד על עשרות שקלים, נכון?)

הוא משקיט לא רע, אבל אם המחשב שלך רועש אז הוא יהיה "רועש פחות" אל תצפה לניסים.

אני משתמש כרגע עם המאווררים של פרקטל (שקטים מאוד) מאוורר של נוקטואה וקירור סטוק (שהפתיע אותי לטובה כקירור זמני) ואני לא שומע את המחשב במנוחה, ובמאמץ שהסטוק מתחיל לזמזם, זה לא נורא.

עם קירור טוב לא יהיו זמזומים ולא נעליים.

עריכה

הבנתי את הבעיה בביקורת. אצל ה-P280 הם מציגים דלתא (הפרש בין הסביבה למחשב+סביבה, כדי לבודד את המחשב) ואם מתייחסים לרעש רקע של 45 דציבל, מגיעים לכך שה-P280 אף רועש מה-R4 (שהגיע ל-50 דציבל כולל סביבה, ואם נעריך שהסביבה דומה, אז הדלתא היא 5!)

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות,

אמור לי- כבעלים של ה R4 האם כאשר המחשב שלך עושה פעולה מאומצת ואתה עומד במרחק של 4 מטרים ממנו הוא נשמע כמו מטוס בוכנה?

פשוט מאד חשוב לי שהוא לא ישמע ככה

אין לי בעיה עם זמזום שקט אבל אם אפשר לשמוע את המחשב ממרחק כפי שצויין זו בעיה (הכוונה לרעש שממש מציק ושלא ניתן לעבוד עם המחשב לזמן ארוך בלי לקבל כאב ראש)... אשמח אם תחווה דעה בנושא

פורסם

אני יושב פחות ממטר ממנו, ואני לא שומע כלום.

אבל זה גם תלוי בחומרה, זה מארז טוב, אבל לא מחולל ניסים. חומרה רועשת תישאר רועשת - פחות.

ממרחק לא תשמע אותו, גם מקרוב.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה.

פתאום שמתי לב שאתה הבחור שעזר לי להרכיב מפרט בפורום מפרטים ושם אמרת שהחלקים ששמת נחשבים שקטים יחסית כך שאם מסכמים את העניין המארז R4 הוא די סבבה.

שוב תודה

נ.ב: אני קונה את המחשב עוד כמה שבועות ואפתח דיון חדש בפורום מפרטים במועד קרוב יותר לרכישה זאת כדי לעשות עדכונים ברשימת החלקים המומלצים, הודות לך אני יודע איזה מארז לבקש.

פורסם

אני מציע לך אולי לבדוק את deep silence s1 של nanoxia. למיטב ידיעתי הוא המתחרה של R3/R4 אך היתרון הגדול שלו לדעתי זה שהחלק העליון שלו בנוי כמו ארובה, שאותה אתה יכול לפתוח לזרימת אויר טובה יותר או לסגור לאיטום טוב יותר של המארז. ב-R3/R4 הגג פתוח בחלקו (גם באנטק P280) ועדיין לא הבנתי למה לעזאזל לעשות את זה במארז שנועד להשתיק.

נ.ב- זה שאתה פותח מיליון ואחד דיונים בחצי מהפורומים שיש פה זה לא רק מטרטר את האנשים שעוזרים לך, אלא גם יבלבל אותך בסופו של דבר.

אם אתה קונה מחשב ורוצה מפרט עם חומרה מומלצת, פתח דיון בודד בפורום מפרטים יום יומיים לפני הקניה, כל הדיונים האלה פשוט מיותרים.

פורסם

^ לא מדוייק, ל-R3\R4 יש מכסים לכל הפתחים, עם חומר מבודד, ואפשר להסיר אותם או להשאיר אותם.

אני השארתי.

נקרא modu-vent

פורסם

צודק, ראיתי עכשיו כמה ביקורות ואכן ראיתי שהוא מגיע עם חומר מבודד שניתן להסירו. אפשר להגיד שהפתרון של ננוקסיה נוח יותר כי אין צורך לפתוח את המארז ותו לא. מה שכן, באנטק P280 אני יודע בוודאות שאין למעלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים