עבור לתוכן

ייעוץ בתכנון קרור לHTPC

Featured Replies

פורסם

אני צריך עזרה רצינית באנשים מביני עניין בייעוץ/תכנון קירור למארז HTPC במערכת הבאה,

מצורף קובץ עם המארז

המארז הוא IPPON Q4 לוח Gigabyte 880gm-usb3

מעבד וזיכרון x4 640 4GB

מאוורר המעבד BIG shuriken

כונן קשיח 3TB

וקנייה בקרוב של 7750 או 6850

במארז הזה ללוחות micro אפשר לשים רק 80mm fan אחד לכניסת אויר בחלק התחתון של המארז (אני מנסה להימנע מ80mm משיקולי רעש).

חיתוכים בחלק התחתון של המארז לכניסת אויר מוגבלים מאוד עד בלתי אפשריים בגלל צפיפות אביזרים ותושבות המארז.

בנוסף קיים במארז ספק ATX SFX 300וואט ג'נרי מוקטן עם 80mm fan להוצאת אויר.

מוד 1 מתוכנן להחליף לספק איכותי עם מאוורר 120mm שקט. הכולל תאימות לספק ATX על ידי חיתוך החלק החיצוני בהתאמה לATX וחיתוך ריבוע פאנל עליון/מכסה המארז להוספת פילטר וגריל לאפשר כניסת אויר ל120mm PSU FAN (גובה מכסה המארז יושב בדיוק על גובה של ספק רגיל).

מוד 2 מתוכנן במקום/בנוסף ל80mm fan האופציונאלי במארז אני רוצה לחתוך פאנל עליון/מכסה המארז ולהרכיב מאוורר 120/140mm עם פילטר וגריל שיכניס אויר נקי למעבד/מארז. השאלה שלי לגבי מיקום החור, האם למקם 120/140 בדיוק מעל המאוורר של המעבד ומשם יתפזר ללוח והחוצה או למקם באזור אחר במכסה המארז שיכניס אויר למארז/לוח ומאוורר המעבד ישתמש באוויר הנקי שנכנס למארז לקרר את המעבד.

אני מודע שבדרך כלל משתמשים במאווררים בחלק עליון להוצאת אויר חם החוצה. לכן אני רוצה לשים מאוורר בעל קיבולת אויר גדולה ושקט מקסימלי ליצירת לחץ חיובי במארז בעל נפח קטן יחסית.

אני מודע שמארז גדול יותר היה פותר לי הרבה בעיות אך אני מתמקד במארז קטן משיקולים אישיים.

אני יודע שפילטרים לעיתים קרובות מקשים על זרימת האוויר, אין לי בעיה לשאוב פעם בחודש את הפילטרים תוך כדי שאיבת השטיח.

תודה מראש לעוזרים.

פורסם

המאורר של המעבד "לוקח" אוויר וזורק אותו לכיוון הצלעות קירור, ככה שאם אתה ממקום חור מעליו זה בסדר גמור ככה הוא יקבל אוויר ישירות מבחוץ ולא אוויר חם מהמארז, אין צורך להתקין מאוורר על גבי החור הזה.

חלק הבנתי וחלק לא, אם תוכל לחלק את זה ל1,2 או פשוט לעלות תמונה\שרטוט של מה שאתה רוצה (-:

פורסם
  • מחבר

תודה על המשוב,

אחדד מעט את נושא המוד 2

אני רוצה ליצור סירקולציית אויר למארז ביצירת לחץ חיובי, זאת על יד הוספת מאוורר גדול 120/140 או אולי שניים שיבטל את השימוש במאוורר80 המרעיש הקיים במארז וישפר את קרור הHTPC.

השאלה שלי היא האם:

א למקם את מאוורר 120/140 במכסה המארז בדיוק מעל קרור המעבד, שישאב אויר מחוץ למארז דרך פילטר לקרור המעבד ומשם האויר יתפזר על הלוח-אם ויצא מחוץ למארז.

ב למקם את מאוורר 120/140 במכסה המארז במקום אחר על פי המלצתכם שישאב אויר מחוץ למארז דרך פילטר אל תוך המארז.

ג האם מאוורר 120/140 אחד יספיק לקרור המארז הקטן?

פורסם

1. כבר עניתי לך בתגובה הקודמת שלא צריך.

2. אפשרי בהחלט בגלל המיקום והכרטיס מסך שאתה רוצה הייתי ממליץ לך למקום אותו איפשהו באמצע כמו בתמונה :xyxthumbs:

3. ואין צורך ביותר מזה שכן יש המון חורי איוורור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים