עבור לתוכן

עזרה בהרכבת מפרט - גיימינג, 5000 ש"ח.

Featured Replies

פורסם

שלום חברות וחברים,

זו פעם ראשונה שלי כאן אז אני מקווה שלא אעשה פדיחות לעצמי.

הנה העניין: אחרי 10 שנים של קניית מחשבים ב1500 ש"ח לצרכי אופיס/אינטרנט, הגעתי למסקנה שהגיע הזמן להתקדם! לכל החבר'ה כבר יש מחשבי גיימינג ועכשיו הגיע תורי!

המחשב עצמו יוצב בסלון וישומש כמחשב גיימינג ומדיה בשימוש כבד. האישה ואני צורכים את כל התכנים שלנו מהאינטרנט (סרטים, סדרות, מוסיקה) ושנינו היינו גיימרים בעבר (מתי בעבר? כשההורים היו אלה שהיו משלמים על המחשב...) שרוצים לחזור לגיימינג עכשיו כשהקריירות סוף סוף במסלול יציב ויש יותר זמן פנוי מבעבר.

להלן הפרטים:

1. תקציב מקסימלי: 5000 ש"ח. חשוב לציין שהסכום אינו כולל מעבד, וזאת מכיוון שזכיתי לקבל חינם מעבד i7 אקסטרים. ניתן יהיה לחרוג מהתקציב, הכל פונקציה של עלות/תועלת. אין בעיה לנצל את כל התקציב.

2. שימוש: מחשב מדיה לסלון - משחקים, עבודה משרדית, תכני HD, גלישה באינטרנט. בקיצור הכל. המחשב יחובר לפלזמה 42" של סמסונג ובשאיפה שירוץ עם גרפיקה מכובדת ביותר. סאונד עובר דרך רסיבר ורמקולי סטריאו מקצועיים.

3. ציוד היקפי: מקלדת+עכבר שמותאמים לישיבה על הספה בסלון.

4. מידת חשיבות השקט: 7/10

5. אוברקלוקינג: אין לי מושג איך מבצעים, אני גם לא הטיפוס שיתחיל עכשיו ללמוד. אני פשוט רוצה מחשב חזק שיעבוד בלי יותר מידי התעסקות. אין דבר מעצבן יותר

6. דרישות חומרה מיוחדת: SSD כמובן. למרות שהמחשב יוצב בסלון, כרגע אין לי מקום למארז HTPC קטן ליד הטלויזיה (כל המדפים תפוסים), אלא רק מארז מלא שיוצב בסמוך לכוננית.

7. שדרוגים: הרעיון הוא לקנות מחשב שיספק את הצרכים הנ"ל במשך השנים הקרובות. רעיון שעלה הוא ליצור מערך לשני כרטיסי מסך כדי לקנות אחד עכשיו ואחד נוסף בהמשך הדרך.

תודה רבה מראש לעוזרות ולעוזרים!

פורסם

ברוך הבא,

ראשית כל הפונט הקטן הזה די מוציא את העיניים, אתה יכול לסמן את כל הטקסט ולשנות למעלה את גודל הכתב לגודל

הסטנדרטי שהוא 10 או 8 או מה שנראה יותר קריא.

שנית יש לציין את דגם המעבד המדוייק שברשותך, קח בחשבון שמעבד אקסטרים הוא מעבד שמיותר לגיימינג לגמרי והתוספת ביצועים

הזניחה למדי ממעבד I5 סטנדרטי לא שווה את ההפרש העצום במחיר. גם מאחר ומעבד מרובע רגיל אינו מגביל בגיימינג כלל, וגם

מאחר ומרבית הביצועים נשענים על כרטיס המסך. מאחר והוא כבר ברשותך אפשר לשלב אותו במפרט אבל חשוב שתציין באיזה

מעבד מדובר בדיוק\ לחלופין לנסות למכור אותו במחיר ראוי ולחסות חלק נכבד מעלות המערכת.

דבר נוסף שיש לקחת בחשבון הוא שגיימינג על הספה בסלון עם מקלדת משולבת נשמע כמו רעיון לא נוח במיוחד, אלא אם אתה

משחק עם בקר שליטה בסגנון פלייסטיישן, שגם האופציה הזו לא נוחה לדעתי במשחקים רבים, הייתי בוחן שיטה אחרת.

ציין את הרזולוציה של המסך הקיים.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה!

ניסיתי לפרסם בפונט גדול יותר אך משום מה המע' לא נתנה לי... מקווה שעכשיו זה יעבוד.

את המעבד (

) אין באפשרותי למכור (מתנה מהעבודה, חתמתי על חוזה שהוא לשימוש פרטי שלי בלבד ולא למכירה). האם בניית מפרט סביב הרכיב הספציפי הזה תיצור מצב בו אאלץ לקנות מרכיבי high end אחרים כדי שהרכיבים יתאימו זה לזה?

בקשר לגיימינג מהספה - דווקא אין לי בעיה עם זה, יכול להיות שהתרגלתי.

המסך הקיים הוא ברזולוציה של 768x1024 אך צפוי שבשנים הקרובות אשדרג אותו לHD מלא.

פורסם

תראה, מדובר במעבד של שנת 09', אם אתה רוצה לשלב אותו במערכת הייתי מחפש לוח X58 יד שניה או באיזה מבצע חיסול, המחיר

של לוח חדש במחיר מלא יכול לכסות כמעט עלות של מעבד מרובע ולוח עדכניים של היום (ויותר תלוי בדגם הלוח).

בנוסף הרזולוציה של המסך נוראית ותפגע רבות, גם בשביל רזולוציה כזו כרטיס בינוני למדי יספיק.

מאחר ולא חסר תקציב למערכת גיימינג חזקה, ומאחר והרעיון של לשחק על הספה יהיה לא נוח בעליל לדעתי במגוון משחקים

רב, הייתי בוחן את האופציה להתחדש במסך מחשב עדכני FHD שיכנס התקציב הנתון, ולשלב את המסך 42' כמסך HTPC יחד עם

מערכת הסאונד שברשותך. אני מדבר על הפרדה כמובן, גיימינג נוח עם מסך מחשב על שולחן מחשב יעודי, וחיבור מסך הטלויזיה

למחשב גם כן באמצעות כבל. כך תקבל מענה גם ל-HTPC וגם תוכל לשחק בנוחות עם מסך ברזולוצית FHD עדכנית ולשפר את

החוויה פלאים. אני לא יודע אם זה יסתדר לך מבחינת מקום ואם זה אפשרי בכלל כמובן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים