עבור לתוכן

התקנת ווינדוס ולינוקס

Featured Replies

פורסם

לא בטוח שזה הפורום הכי מתאים..

אני רוצה להתקין 2 מערכות על המחשב -

האם כדאי מחיצה לווינדוס, מחיצה ללינוקס ומחיצה לשאר הדברים (משחקים, סרטים וכו)?

או שיש משהו אחר שמומלץ?

אני בדרך כלל עושה מחיצה לווינדוס (100ג'יגה) ומחיצה לשאר הדברים (400ג'יגה).

פורסם

אתה חייב לחלק למחיצות בגלל שמדובר על מערכות קבצים שונות.

המחיצה של התוכןת שלא קשורה למערכת ההפעלהת יהיה עדיף שתהיה עם NTFS כי יש תמיכה מלאה כבר שנים בלינוקס ועדיין אין תמיכה חזרה ב Windows.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

טוב אני כרגע לפני התחלת התהליך.

יש הרבה מדריכים להתקנה של 2 המערכות אבל לא כולם אותו דבר..

יש מדריך מומלץ/דרך מומלצת כלשהי? שיהיה לי בפלאפון לכל מקרה..

(אני מניח שזה לא משנה אם זה ויסטה/7/8..)

1. קודם אני מתכוון להתקין את ה8. אני אעשה מחיצה של 80GB

(כרגע אני משתמש במעט פחות מ50GB מ100GB של המחיצה. עברה רק שנה מאז הפרמוט האחרון.

80GB יספיקו, כן? :P)

2. בהתקנה של הווינדוס ליצור מחיצה של 80GB לווינדוס, של 20GB לאובנטו ומחיצה של כל השאר?

או שאת המחיצה של הלינוקס אני צריך ליצור דרך ההתקנה של האובנטו?

3. במקרה שאני אחליט שאין לי עוד צורך, אני יכול למחוק את המחיצה של האובנטו ולצרף אותה למחיצה השלישית?

4. אני רואה שבהתקנה של אובנטו יש אפשרות "להתקין לצד ווינדוס 8", למה בכל המדריכים הם בוחרים באופציה "משהו אחר"?

פורסם
  • מחבר

האמת היא שהחלטתי שאם אני ארצה לינוקס אני אשתמש בLive CD על הדיסק און קיי (הכנתי אחד וזה עובד מעולה.)

ואני מעדיף לדעת איך ולמה מאשר פתרון חילופי כלשהו (אלא אם כן הוא "איכותי" כמו הדרך הרגילה..)

פורסם

לא באמת לא מבין מה זה "איכותי" בשבילך. המערכת תעבוד באותב צרוה גם ב Wubi או VM או במקביל למערכת קיימת וגם בLive CD. באופציה השלישית כמובן תהיה בעיה שלא תוכל שלמור שום דבר שעשית.

פשוט עם רקע ושאלות כמו שאתה שואל עדיף להתחיל ממשהו יותר פשוט לעשייה.

פורסם
  • מחבר

אז למה בעצם להתקין בדרך אחרת ולא בעזרת מה שנתת לי? מה היתרונות והחסרונות?

פורסם

התקנה לצד מערכת אחרת קיימת

יתרונות: למידה על המערכת על הברזלים שלך.

חסרונות: יחיסית הרבה עבודה ידנית וצורך לבצע reboot בכל פעם שרוצים לחזור למערכת השנייה. לא בטוח שתהיה תמיכה בכל החומרה.

התקנה דרך Wubi

יתרונות: הכל נמצא בדיסק וירטואלי שאתה קובע ומצד מותקן שצורה מאוד קלה לצד המערכת הקיימת. רישום אוטומטי בתוך BCD ויכולת של שליטה במשאבים לפני התקנה.

כנ"ל לגבי הסרה.

חסרונות: אין גישה למערכת הקבצים בשום צורה מחוץ למערכת. ניתן לנסות כל מיני שיטות, אך זה סוג של עינוי סיני רוב הזמן.

התקנה דרך VM

יתרונות: יש שליטה על המשאבים של המערכת בכל שלב וניתן לבצע הרבה פעולות עם אפס סיכון (snapshots).

יש תמיכת דרייברים כחלק מהכלים של ה host.

חסרונות: העבודה היא על ה yhpervisor ולא על הברזילים. זה כמובן תלוי במה שאתה מעוניין לבדוק וללמוד.

Live CD

לא מדובר בכלל על התקנה.

פורסם

בסך הכל זה מאוד פשוט.

1. אתה מתקין את הווינדוס קודם ויוצר לו מחיצה.

2. מתקין את הלינוקס כשאתה יוצר לו מחיצה אחת (או כמה), ושם את הרוט עליה. grub אוטמטית יזהה את מחיצת הווינדוס.

3. צור אחר כך מחיצה משותפת לשניהם אם בא לך בשארית המקום (NTFS).

גמרת.

פורסם

טיפ: אם אתם רוצים לבטל את מחצית ה-system reserved של הווינדוס, אתם יכולים להרחיב אותה ולהתקין את הווינדוס בתוכה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים