עבור לתוכן

עזרה בקניית כרטיס מסך .

Featured Replies

פורסם

שבת-שלום וחג שמח לכולם... ;)

אני "גיימר" שאוהב לשחק במחשב במשחקים כבדים שהמשחק יראה טוב ויפעל מהר כרגע אני רוצה שמחשב יפעל יותר טוב ויותר מהר במשחקים ,

אז הציעו לי לשדרג את כרטיס המסך - חכיתי וחסכתי וכרגע מתאפשר לי לקנות כרטיס מסך...

התקציב שלי עומד על 1500 שח . [אבל אני מעדיף לקנות משהו ב1200 עד 1400 שישאר לי קצת כסף]

אני מחפש כרגע -כגיימר- כרטיס מסך טוב שלא יתאמץ במשחקים החזקים ויספיק לבערך שנתיים.

המליצו לי על 256 ATI R9600XT - מכיוון שמחירו סביר וביצועיו טובים , אז לקחתי את הידע ועשיתי סקר קטן במספר חנויות

שאלתי לגבי חברות זיכרון ומחיר - זה המידע שקיבלתי :

[החנויות שהציעו מחיר כגון 1600 - ו1835 -והיו כאלה - ירדו ישר מהסקר ונשארתי עם שניים סבירות]

1.ציפ מחשבים:

SAPPHIRE R9600XT 256 8X - 1415

2.BUG:

GAINWARD R9600XT256 8X- 1300

ולכן השאלות:

1.האם המחירים שנתנו לי "טובים" ?

2.מה ההבדל בחברות? - איזה הכי טובה?

3.האם אני צריך 256 מגה? - או שסיפיק לי ה128 ?

4.צוין שהכרטיס הוא - 8X- לוח האם שלי הוא 4X - האם זה משנה? -פוגם?

5. האם יש כרטיס מסך עם ביצועים יותר טובים בסביבות המחיר הזה?

[פרטי המחשב שלי:

לוח אם -אני לא יודע לבדוק אם תוכלו להגיד לי איך -אודה מאוד [אבל אמרו לי שהוא 4X]

מעבד-INTEL P4 1.7

כרטיס מסך נוכחי - INNOVISION GEFORCE 4 TI 4200 128 [כנראה יהיה למכירה]

כרטיס קול - CREATIV SOUND BLASTER 128

זיכרון פנימי - 512 SD RAM

זיכרון - 40 G

מערכת הפעלה - WIN XP HOME ]

תודה רבה לעוזרים !!!

פורסם

לדעתי תחכה , הכרטיס שלך מפעיל כל משחק שיש כרגע בלי הרבה בעיות . שווה לחכות לדור הבא שהוא לא כל כך רחוק מאיתנו.

אבל אם אתכה ממש רוצה עכשיו כרטיס חדש אז קח את הgeforce fx 5900 xt כרטיס הרבה יותר משתלם מה r9600 xt.

פורסם

אוקיי אז כמה תשובות....

1. המחירים לא טובים מכיוון שאפשר להשיג את הכרטיס הנ"ל ב1100 ש"ח.

אבל, גירסת ה256MB של הכרטיס לא שווה כי תוספת הביצועים שהיא נותנת הוא ממש אפסי, מה גם שב1200 ש"ח יש את הGEFORCE FX 5900XT שהוא הרבה יותר טוב מה9600XT. (אצל הכרטיסים של ATI הXT מסמל כרטיס חזק יותר, ואצל NVIDIA הXT מסמל כרטיס חלש יותר).

2. ההבדל בחברות משמעותי רק אם אתה מתכנן OC, ואז יהיה הבדל בקירור, בבאנדל, ובתזמוני-הזכרונות.

אם אתה אל עושה OC אין הבדל בביצועים בין החברות אז לוקחים את הכי זולה.

3. אתה לא צריך 256 מגה...128 יספיקו בהחלט, כמו שכתבתי מקודם שתוספת הזיכרון מוסיפה תוספת ביצועים אפסית כמעט ולא שווה גרוש.

4. זה אומר שאתה לא תוכל לעבוד עם AGP X8, אבל ההבדל בביצועים כמעט ולא מורגש.

5. כמו שאמרתי למעלה- הFX 5900XT, אבל בקרוב אמורה להיות ירידה במחיר של הRADEON 9800 PRO שבהרבה יותר טוב משני הכרטיסים, והוא אמור לעלות 1300-1400 ש"ח ויהיה הכרטיס הכי משתלם בשוק. ההורדה במחיר בוצעה על מנת שהכרטיסים של ATI יוכלו להתחרות בכרטיס של NVIDIA (ה5900XT) בטווח המחירים הזה (1000-1400ש"ח).

אני חושב שעדיף לך לחכות עד הירידה במחיר של ה9800 פרו בכיוון שאתה יכול לסחוב את הכרטיס הנוכחי שלך עוד הרבה זמן.

מקווה שעזרתי :).

פורסם
  • מחבר

קודם כול תודה על התגובות :-*

ועכשיו לנושא :

לצערי אני לא יכול לחכות...

1.אתה טוען שאין הבדלים בין גירסת 128 ל 256 ?

כי אני בד"כ משחק במשחקים בעלי שלבי ענק מפורטים ביותר וגרפיקה טובה שמקשה על הכרטיס - האם עקב כך אין לי צורך ב256?

2. מישהו יכול להסביר תקטע של ה8X ?

ובכלל איך אני בודק איזה לוח אם יש לי ?

3.אני שמעתי בזמן האחרון דברים מאוד לא טובים על NVIDIA וכרטיסיה...

מה גם שאני מבין שGEFORCE FX 5900 XT לא תומך בDX 9 ? -לא שאני יודע מזה אומר.... :-[

תודה רבה לעוזרים מחכה לשמוע...יש לי בערך עד מחר ::)

פורסם

נשלח על ידי: KaKa נשלח ב: היום בשעה 15:10:45

"לדעתי תחכה , הכרטיס שלך מפעיל כל משחק שיש כרגע בלי הרבה בעיות . שווה לחכות לדור הבא שהוא לא כל כך רחוק מאיתנו.

אבל אם אתכה ממש רוצה עכשיו כרטיס חדש אז קח את הgeforce fx 5900 xt כרטיס הרבה יותר משתלם מה r9600 xt."

לא יכולתי להגיד את זה יותר טוב.. ;)

לדעתי גם כדאי שתחכה, אני לא מבין מה הלחץ...גם לי יש את הכרטיס הנ"ל....ואני גם חושב שצריך לחכות לפחות עד שיצאו משחקים חדשים והכרטיסי מסך החדשים..

והקטע עם הזיכרון של הכרטיס מסך לא עקרוני, כי הכרטיס RADEON9600XT לא עושה שימוש בכזה רוחב פס..

ומה ששמעת על NVIDIA שהכרטיס לא תומך בDX9 זה שטויות במיץ....

בקשר לAGPX8, זה רק חיבור ללוח, ההבדל במהירות בין זה לX4 במציאות הוא לא ממשי.

בקשר ללוח, אתה יכול או לפתוח את המחשב ולבדוק או להוריד תוכנות שכותבות פרטים על המחשב..כמו SISOFT SANDRA או CPUZ

שניתן להשיג אותם כאן במדור ההורדות

פורסם

מה ששמעתה זה זיבולים,העניין הוא שnvidia הייתה מעורבת בשנה שעברה בכמה פרשיות שהורידו מכבודה.

אבל בסך הכול היא חברה מעולה.

עכשיו ה5900 כן תומך בdx-9 תמיכה מלאה,ומי שאמר לך אחרת כנראה לא יודע על מה הוא מדבר.

פורסם

5. כמו שאמרתי למעלה- הFX 5900XT, אבל בקרוב אמורה להיות ירידה במחיר של הRADEON 9800 PRO שבהרבה יותר טוב משני הכרטיסים, והוא אמור לעלות 1300-1400 ש"ח ויהיה הכרטיס הכי משתלם בשוק. ההורדה במחיר בוצעה על מנת שהכרטיסים של ATI יוכלו להתחרות בכרטיס של NVIDIA (ה5900XT) בטווח המחירים הזה (1000-1400ש"ח).

ה9800 פרו הוא בקצת יותר טוב מה5900 אקס טי, ההבדל הוא קטן יחסית.אני חרשתי על הנושא הזה מספיק לפני שקניתי כרטיס חדש לא ממזמן.

אז ככה שאם בארץ הוא לא ירד במחיר כמו שהוא ירד בארה"ב כרגע.

וימשיך לעמוד על תג ה1800 שייח אז לא שווה לקנות אותו כרגע.

פורסם

אתה חושב שהחנויות לא רוצות למכור את ה9800 פרו? בשביל למכור הם צריכות להוריד במחיר...וכשיש הזדמנות..אתה לא חושב שהם ינצלו אותה?

פורסם
  • מחבר

קודם כול תודה רבה על התגובות :-*

[רק להבהיר מסיבות אישיות שיקחו שני עמודים לפרט :-[- אני לא יכול לחכות...צריך להכות על הברזל כשהוא חם ! המבין יבין]

אני כנראה יקנה את ה GEFORCE FX 5900 XT 128

אך חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי גם היתקשרתי לחנויות המובילות ולהם אין את זה...

אחרי חיפושים רבים...רבים מאוד מצאתי שני חנויות שיש ברשותם את הכרטיס -

1.פנדה - היא רוצה על הכרטיס 1305 + משלוחה 1350 תוך כמה ימים של GIGABITE

2.קופיוטק - אדם מאוד נחמד שמנהל חנות הציע לי את הכרטיס ב1350 חנות הקרובה לביתי והוא טוען שהוא מספק את הכרטיס בכשעתיים שלוש - גם כן החברה היא GIGABITE

עכשיו כמה שאלות לפני קניה סופית :

1.האם גיגבייט היא חברה טובה? - אני צריך לבקש חברה יותר טובה ?

2.שמעתי שמועות על גירסת LE לא מוצלחת אשר מתחבאת תחתח השם XT האם זה נכון ?-יש ממה לפחד?

3. האם זהו מחיר טוב ?

4.למה רוב החנויות לא עובדות ומכירות בכרטיס זה ?

תודה לעוזרים !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים