עבור לתוכן

שמירת מקומות בבתי כנסת

Featured Replies

פורסם

לעניין.

ישנם בתי כנסת שכן משלמים עבור המקומות (לא מדובר במבקרים ארעיים), ויש כאלה שלא.

אמנם נהוג לשלם עבור מקומות בימים כמו ראש השנה ויום הכיפורים.

אני מכיר מקום ממש עני, בקושי מספיק להם כסף לשלם גמ"ח (גז מים חשמל), שלא לדבר על קניית סידורים וכד', שזה מתבצע ע"י כל המתנדב מהקהילה שיש לו זמן וכסף באותו זמן.

עם זאת, שמעתי על מכירת פתיחה בנעילה במקום מפואר ממש וזה הסתכם בכ-35K ₪

אז כל מקום והחיים שלו..

• תגובות 55
  • צפיות 5.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני בהחלט פחות משקיע מזמני לקיצוניות. כל ענין דתי אתה מחפש את הפריצה לדלת.

שציבור בא ודורש מקום שמור אין המקרה דומה למקום הדורש תשלום (גם אם זה הולך להוצאות המקום ). זה מה שהציבור דורש, הוא רוצה מזגן? הוא רוצה חזן פייטן,שיעורי תורה? כיבוד? רוצה נייר טאולט? רוצה אחר-כך סבון לשתוף את הידיים? רוצה נקיון המקום? וכן אלה...

לא יכול כרגע לשאול את חמי.. אך אתה יכול להביא הוכחה, לזה שביתי כנסת מתוקצבים תמידי על ידי המדינה וגם המועצה.

באופן כללי...אין לי בעיה עם פיקוח.

מרבית הדיונים שנפתחים כאן-הם בדרך של מקרים קיצוניים או מחמירים מאוד. לכן כל בעל ידע בסיסי "יגן" .

ואל תכניס לפי "חילוניים רשעים" וכדו'..

פורסם

אתה יודע, רוני, יש דברים שדי קל לבדוק. יש אתר נחמד שנקרא "התקציב הפתוח". הנה סעיף נחמד שנקרא "שירותי דת", תחת משרד ראש הממשלה:

http://budget.msh.gov.il/#000408,2012,0,1,1,1,0,0,0,0,0,0

התקציב הנ"ל, כ400 מליון שקל בסה"כ, לא כולל בתוכו את התקציבים למוסדות החינוך החרדים או לכוללים - אלו נמצאים תחת משרד החינוך, וגם לא את תקציב הרבנות הראשית שקיים בנפרד. אם אכן בתי הכנסת אינם זוכים לתקצוב מתוך הכספים הללו, מדובר בשחיתות פנימית במועצות הדתיות.

וחוץ מזה, הרי מבחינתך כל אדם שאינו דתי, או לפחות שאינו חושב שהדת זכאית ליחס מיוחד בהבדל מכל השקפת עולם אחרת, הוא "קיצוני".

פורסם

מה זה הסעיף ..בתי כנסת 75.000 שח? זה רק לנייר טואלט.

בית כנסת חייב תרומות וזה כסף שחוזר לציבור (כך כמובן צריך) .

בכל מגזר יש קיצוניים וברמה שונה.

לא ציינתי שמועצה כזאת או אחרת לא מקבלת תיקצוב.

אשאל את חמי מחר ..בדיוק באופן חודשי כמה מקבל בית -הכנסת.ואם כל בית כנסת .

פורסם

ה75,000 ש"ח הללו הם כנראה רזרבה לא ברורה כלשהי. ישנם כ200 מליון שקל לתקצוב "מועצות דתיות", כ74 מליון לתקצוב "שירותי דת" וכ33 מליון לתקצוב "פיתוח מבני דת". אשמח לדעת מה לדעתך הסעיפים הללו מממנים, בייחוד לאור קיומו של סעיף נפרד של "שכר".

אני אדגיש שוב ליתר בטחון - אין לי כמובן שום ראיה לכך שהתקציב הזה אינו מושקע בשירות לציבור (הדתי), אבל אם מתוך כל הכספים הללו אין את המעט הדרוש לתקצוב בתי הכנסת (כמה כבר צריך בית כנסת שכונתי קטן שאין בו "עובדים" במשרה מלאה, הפטור מארנונה?), זה אומר שמישהו באותן מועצות דתיות מנתב את הכספים לשימושים אחרים, או מניח אותם בכיסו.

פורסם

'פיתוח מבני דת' אינו קשור לתקצוב חודשי . לבית כנסת אין שייכות ל'שירותי דת '

http://www.dat.gov.il/

http://www.dat.gov.il/%D7%99%D7%97%D7%99%D7%93%D7%95%D7%AA+%D7%94%D7%9E%D7%A9%D7%A8%D7%93/%D7%99%D7%97%D7%99%D7%93%D7%95%D7%AA+%D7%A9%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA%D7%99+%D7%94%D7%93%D7%AA/%D7%90%D7%92%D7%A3+%D7%A4%D7%99%D7%AA%D7%95%D7%97+%D7%9E%D7%91%D7%A0%D7%99+%D7%93%D7%AA.htm

גם אם מקבלים (אדע בדיוק מחר).. עדיין תקצוב זה אינו מספיק. חשמל (עם מזגנים =המון כסף),מים,כיבוד,חזן פייטן,שיעורי תורה.ניקיון ותחזוקה וכן הלאה.

אם זה היה מספיק לקיום בית הכנסת...היו כבר קמים וצועקים.למרות שעדיין בנושא כאן.. לשמור על מושב דורש הציבור ולא בית הכנסת.

פורסם

למי אכפת בכלל אם מוכרים מקומות - אני שואל, למה בכלל אנחנו מתקצבים שירותי דת??!?!

פורסם

למי אכפת בכלל אם מוכרים מקומות - אני שואל, למה בכלל אנחנו מתקצבים שירותי דת??!?!

כי צריך לחנך את האזרח שאי אפשר לעשות כל מה שרוצים.

החיים הם גלולה מרה, והממשלה עושה את חובתה לדחוף לנו את הגלולה, בכוח אם צריך.

אם לא מקדימה אז מאחורה.

פורסם

'פיתוח מבני דת' אינו קשור לתקצוב חודשי . לבית כנסת אין שייכות ל'שירותי דת '

רוני, שאלתי אותך שאלה פשוטה מאוד, לכאורה, ולא זכיתי לתשובה. אני אחזור על השאלה: אם הכספים המיועדים ל"מועצות דתיות" ול"שירותי דת", ביחד כמעט 300 מליון שקל, אינם מכסים את הפעילות השוטפת של בתי הכנסת, מה הם כן מכסים לדעתך?

פורסם

כנראה שהכסף לא נועד לכסות את כל הוצאות הבית כנסת ואם בכלל נועד לתת משהו משמעותי (שוב רק מחר אדע).כל התקציב לכסות את כל השאר.כמו בלינק.עירובים, הכשרות, המקוואות, מדריכי

חתנים, סידור קידושין, וכו' וכו'.של כל הארץ.

פורסם

VIC - באמת שכבר נמאס. הבנו, אתה מתנגד לכפיה דתית ומימונה מכספי מדינה. בחלק מהת'רדים הנפתחים חדשים לבקרים אתה אפילו מביא טיעונים רלוונטיים. בת'רד הזה התנהלותך מזכירה עיתונאי שאין לו שמץ של מידע ורק מנסה להפריח האשמות מצוצות מהאצבע תוך כדי הסתתרות מאחורי טענת "אולי".

פורסם

זה בדיוק מה שציינתי לגבי ויקטור.מדוע לחפש בכוח. במקרה שאתה כבר יודע איך הכל מתנהל ומפריע משהו- סבבה..אבל מה הטעם כל פעם לחפור ולחפש אולי כאן לא טוב ,רגע אולי שם . לכן ציינתי קיצוניות.

כל ענין דתי אתה מחפש את הפריצה לדלת.

פורסם

גם אם גבאים מרוויחים שכר וגם אם המדינה מתקצבת בתי כנסת, יש לזה מקום בהחלט.

פורסם

אכן, אך עדיין אם 99 אחוז הגבאים לא לוקחים דבר. יש לציין זאת.

פורסם

כל הכסף שנתרם ע"י שמירת מקומות וקניית עליות לתורה וכדומה הולכים לבניית סייבורגים וקניית טכנולוגיה חוצנית

במידה ויש עודף בהכנסות אנו משקיעים זאת בחימוש ערבים בשטחים ורכישת קרקעות עבורם בירושלים חחחח

חחח למה כל הכעס על הדתיים (באופן כולל) קודם תלמד אחכ תבין ... לא כולם חרדים לא כולם אנטי חילוניים ורובנו כן עושים צבא

אז למה לחפש דברים נגד דתיים כל הזמן ? .. שנאמר : "dude... dont be hate "חחחחח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים