עבור לתוכן

שדרוג מערכת משרדית - רעיונות (עדיין ללא מגבלת תקציב)?

Featured Replies

פורסם

שלום רב לחבר שלי יש את המפרט הבא:

מעבד i5-760

לוח Gigabyte P55A-UD3R

כרטיס מסך Nvidia Geforce GT240

4GB זכרון

שני דיסקים אחד מערכת הפעלה 500GB, והשני 300GB,

Windows 7 64BIT

המחשב משמש לעבודה משרדית בלבד, לא משחקים ולא שום דבר אחר. הוא מתלונן שהוא מאוד איטי (לדעתי בגלל שחלונות מתעייפת אחרי שנתיים שלוש) אבל אין לו כוח לפרמט.

הצעתי לו לקנות SSD לעשות IMAGE למערכת ההפעלה ל-SSD החדש ולהרוויח מהירות תגובה משופרת משמעותית. האם יש אפשרויות אחרות לשדרוג כאן או שמשתלם בכלל לקנות מחשב חדש?

פורסם

לא הייתי רץ לקנות SSD, יש הבדל בין רצון לעבוד בצורה מהירה יותר לבין מערכת שלא עובדת כמו שצריך מסיבה כזו או אחרת.

ואם פירמוט כן יפתור את הבעיה, מה הטעם להוציא מאות שקלים סתם..

יכול להיות שישנה בעיה חומרתית, יכול להיות שהקשיח כבר די מיושן או שלא תקין. יכול להיות שבאמת על העסק כבר

עמוס בג'אנק שנצבר שנים וכדאי לפרמט. צריך להבין מהיכן נובעת הבעיה קודם כל, אחר-כך לחשוב על שידרוגים ושיפורים.

לקנות מערכת חדשה כמובן זה לא משהו שבכלל כדאי לשקול, זאת מערכת אוברקיל רציני לעבודה משרדית גם ככה.

פורסם
  • מחבר

רק שלהתחיל לפרמט ולהתקין הכל מחדש זה חתיכת כאב ראש, אז השאלה אם לא כדאי לעשות את זה כבר על SSD.

פורסם

אני לא יודע מה זה חתיכת כאב ראש, פירמוט והתקנה מחדש של מערכת הפעלה לוקחת 10 דקות. כמה תוכנות כבר יש

להתקין במערכת שמשמשת לעבודה משרדית? אנטי וירוס? אופיס? תוכנת ניהול כלשהיא?.. אני אישית לא מבין מה הסיפור הגדול.

שוב, אם הוא רוצה עבודה מהירה יותר מעבודה עם קשיח אפשר לשלב SSD, אבל אם מערכת שלא איטית במיוחד

ומקרטעת כתוצאה מבעיה כלשהיא מספיקה בשבילו, שווה לנסות לפרמט קודם כל ולראות אם הבעיה נפתרה,

אם בכל זאת ישנה בעיה לאחר הפירמוט ומתברר שהיא נגרמת מהקשיח, אפשר לשלב SSD או לחלופין קשיח עדכני ומהיר

שיהיה זול יותר ויעשה את העבודה לדעתי.

פורסם
  • מחבר

פירמוט והתקנה לא לוקחים 10 דקות. משהו כמו 35-40 דקות להתקנה נקיה של חלונות 7, עוד זמן לא ברור לגיבוי לפני, ושלא לדבר על השעתיים אחרי של הורדת עדכונים, שלדעתי כבר יותר מ 100 עדכונים (לא תהיה SP2 לחלונות 7 כפי שנראה). זה כבר 4 שעות במקרה שהכל הולך כמו שצריך. כמו תמיד פה חסרה התקנה פה גרסה חדשה לא עובדת. בנוסף יש על המחשב שמשמש לעבודה אקדמית גם תוכנות שונות, כלי עריכה, תוכנות סטטיסטיקה ועוד הרבה דברים אחרים.

הרעיון היה ששווה להשקיע 400-500 שקל לעשות רק IMAGE לSSD ואז אם יעבוד יותר מהר הרווחת לפחות את זה, ולפרמט בעתיד הרחוק יותר. ואז גם יש לך SSD. אבל יכול להיות שבאמת יותר יעיל לפרמט כבר עכשיו ולראות מה קורה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים