עבור לתוכן

רעיונות לבדיקת רכיבי SMD

Featured Replies

פורסם

מדי פעם יש לי צורך לבדוק רכיבי SMD מחוץ למעגל. אין בעיה לשלוף אותם, הבעיה הגדולה זה שלפעמים בתהליך הבדיקה הם פשוט עפים ונעלמים. אני לא מדבר על רכיבים עם 8 רגליים ומעלה שהם כבר גדולים, אלא בעיקר על דיודות, נגדים ורכיבים באריזת SOT23 הזערורית. אני מעדיף להמנע מלהלחים אותם שוב למקום אחר, גם ככה הם עלולים להשרף בשליפה. ניסיתי להדביק אותם לשולחן באמצעים מגוונים - לא עליתי על משהו מנצח. יש למישהו רעיון?

פורסם

אני רכשתי Tweezers שמתחברים לרב המודד.

http://www.ebay.co.uk/itm/SMD-Test-Clip-Meter-Probe-Multimeter-Tweezer-Capacitor-/150438858550?pt=UK_BOI_Electrical_Test_Measurement_Equipment_ET&hash=item2306dacf36

שים לב שיש רמאים שמוכרים את אותו מוצר במחיר כפול וגם פי 10 (בדרך כלל מוכרים מ-UK).

גם לפלוק יש TWEEZERS אבל הם יקרים להחריד.

פורסם
  • מחבר

זה יכול לעזור (אם כי יש לי פרובים שמיועדים לאלקטרוניקה, עם ראשים עדינים מאוד. לא אלו שמגיעים עם הפלוק) אבל עדיין אני חייב לקבע איכשהו את הרכיב למקום. הם לפעמים עפים לי אפילו מהפינצטה.

פורסם

עם TWEEZERS האלה הרכיבים לא יעפו לך מכיוון שהקצה של הפרובים הוא שטוח ולא עגול.

יש לי גם פופמה קטנה שנצמדת לרכיב בלחיצה קלה אבל לאחר כמה נסיונות לעבוד עם הפומפה חזרתי לעבוד עם פיצנטה בעלת קצוות מחודדים.

כול מה שרשמתי זה מנסיון בעבודה עם רכיבי SMD במידה אינצ'ית של עד 0402. עם רכיבים יותר קטנים לא עבדתי.

למרות כול מה שכתבתי והמלצתי עדיין לפעמים רכיבים הולכים לאיבוד בחדר העבודה.

פעם בשבוע אני מטאטא את חדר העבודה ומוצא את הרכיבים שהלכו לאיבוד בתוך היאה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אני אבדוק מול פינצטה עם ראשים שטוחים. עדיין, אני לא חושב שזה פותר את הבעיה.

לגבי פומפה.. הכי קטנה שלי גדולה יותר מכל הרכיב. אני לא חושב שקיימת פומפה לגדלים האלה. מה גם שדיודות למשל - עגולות.

אם מישהו מכיר את המוצר הבא http://www.buy2.co.il/o/46b14d82-2ca9-4e35-9454-5a7e677386be

או את זה http://www.bigdeal.co.il/heb/default.aspx?campaignid=5193

חשבתי לקנות חתיכה קטנה ושטחה של החומר הזה, ולעבוד עליו. השאלה איך קוראים לו, ואיפה משיגים אותו.

פורסם

יש לי גליל כמו בקישור הראשון שצירפת שאיתו אני מנקה את הריפודים במושבים של הרכב. הגליל טוב לניקוי אבל אינני יודע כיצד הוא יעזור לך עם רכיבי SMD.

אתה רוצה שהרכיבים ידבקו לך לשולחן העבודה ?

פורסם
  • מחבר

בדיוק.

החומר הזה תופס כל מה שנוגע בו לא רע בכלל, וחשבתי על זה כעל פתרון אפשרי.

פורסם

לפי דעתי הרעיון לא ממש מוצלח אבל תנסה. אתה יכול לנסות באותה מידה עם דבק דו-צדדי חלש שניתן לרכוש בטמבוריות.

בכול מקרה כאשר תנסה לשחרר את הרכיב מההיצמדות לדבק הוא עלול לעוף לך בזמן ההפרדה שלו מהדבק בעזרת

פיצנטה.

כאשר אני עובד עם רכיבי SMD אני דואג לתאורה טובה בסביבת העבודה ומניח חתיכת נייר לבן בגודל A3 על-גבי שולחן העבודה בכדי שיהייה קונטרסט טוב כאשר הרכיב נופל.

פורסם
  • מחבר

בעייתי עם דו"צ, כי הוא חד פעמי, נמרח ומגעיל. אני חושב איך זה יראה אחרי שבוע בסביבת העבודה.. ולא נראה לי טוב. היתרון בחומר ההוא שהוא רחיץ ורב פעמי.

פורסם

מגנט חזק

תנין קטן שעומד אנכית על סטנד, שבו תתפוס את הרגל האמצעית של ה SOT

וולקרו' (הדבר הזה אם השיערות/קוצים שנצמד אחד לשני - הצד של הקוצים) שבו תוכל פשוט "לשתול" את הרכיב בין הקוצים

פורסם
  • מחבר

ולקרו זה מעניין. אני אבדוק עם חתיכה שיש לי.

פורסם

לפי דעתי אתה לא צריך שום פטנטים בכדי לייעל את העבודה שלך עם רכיבי SMD. כול הפיתרונות שקראתי לאורך

האשכול רק יסבכו לך את החיים.

למה אני מסתדר עם רכיבי SMD ללא שום בעיה ?! לאחר תקופת אשכרה מסויימת אתה תהפוך להיות מקצוען בטיפול והלחמת רכיבי SMD ללא עזרים מיוחדים אלא רק בעזרת הכלים שציינתי קודם לכן.

פורסם
  • מחבר

מההודעה שלך ניתן להבין כאילו אני חובבן... צר לי לאכזב אותך, אבל אם אתה לא נתקלת ברכיבים שעפים מהפינצטה ונעלמים, כנראה שנשאר לך עוד משהו ללמוד.

מעבר לזה, כנראה שאשים את ידי על מתקן כזה http://www.wvshare.com/product/SOT6-TO-DIP6.htm

הוא אמנם טוב למספר מוגבל של אריזות, אבל זה הרוב.

פורסם

לא כתבתי שאתה חובבן. גם לי לפעמים עפים רכיבים SMD למקומות נסתרים בחדר העבודה ואני ממש לא מתרגש מכך.

המתקן בקישור שצירפת הינו מתאם מ-SMD ל-DIL ככה שאינני יודע כיצד הוא יעזור לך עם נגדים וקבלי SMD.

תתחדש

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

למה לא לבדוק את הרכיב ישירות במעגל?

אפשר לבדוק עם SMART TWEEZERS את מרבית הרכיבים

ואם זה רק קבלים אפשר עם ESR 70

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים