עבור לתוכן

תיקון boot - לינוקס וWindows

Featured Replies

פורסם

שלום ויום עצמאות שמח!

היה לי במחשב ככה:

כונן 1 נקרא לו SSD עליו מותקנת Ubuntu 12.10

כונן 2 נקרא לו HD ישן עליו מותקנת Windows Server 2012

קיבלתי כונן חדש נקרא לו HD חדש ומה שניסיתי לעשות זה להעתיק את HD ישן לHD חדש ואז להוציא את הישן.

הפעלתי בUbuntu את התוכנה GParted והעתקתי את המחיצות מHD ישן לHD חדש, כיביתי, הוצאתי את הישן הדלקתי שוב לUbuntu.

ראיתי שאכן הקבצים שלי נמצאים בHD החדש, ניסיתי להעלות את המחשב מהHD החדש (F12 כשהמחשב נדלק), במקום לקבל Windows קיבלתי מסך שחור עם סמן קטן שמהבהב.

אז העלתי התקנה של Windows 2012 מHD חיצוני שממנו התקנתי (כי אין לי CD), ונכנסתי לrepair->Command Prompt ושם הקלדתי פקודות שמצאתי באינטרנט שכנראה היו רעיון גרוע :(

bootrec /scanos

bootrec /rebuildbcd

bootrec /fixmbr

bootrec /fixboot

בכישרוני הרב הצלחתי להרוס גם את הUbuntu! עכשיו שום מערכת הפעלה לא עולה.

כשאני עושה boot מSSD הוא כותב No operating system found וכשאני עושה boot מהHD החדש, הוא עושה רק סמן מהבהב.

איך אני מתקן את שניהם ולא יוצר נזק נוסף? אני די בטוח שמערכות ההפעלה וכל המידע עדיין שם ותקינים, רק צריך לתקן את הboot.

תודה.

פורסם

מה היה ה device boot order אצלך?

אתה תצתרך לבנות את הbootloader לפי הסדר הזה ומשם לתת הפניה למערכת השניה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה, המצב היה (לפני שהרסתי) שבכונן אחד היה רק Ubuntu ובשני רק Windows ככה שכל אחד דאג לעצמו.

אגב טיפ שגיליתי עם הזמן, אם אתה רוצה להתקין מערכת הפעלה אחת בלבד על כונן הכי בטוח זה לנתק את כל הכוננים האחרים, ככה אין סיכוי שהתקנת מערכת אחת תחרבש את הקיימות.

בכל מקרה חשבתי שאני אשתף איך פתרתי את זה.

קודם כל ניגשתי לתקן את הWin.

הפתרון היה להפוך את הpartition לactive

הסבר בהודעה של Kevon Walcott פה: http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/w7itproinstall/thread/7791044e-db7f-4144-a96c-945299811f58/

תסלחו לי שאני לא מצטט, כשאני מדביק משהו בפורום הזה זה מחרבש את ההודעה ללא תקנה.

ניסיתי קודם גם כל מיני פקודות אחרות שם, כך שייתכן שזה לא היה הצעד היחיד.

אחרי זה באתי לתקן את Ubuntu. מצאתי שיש כלי שנקרא Boot-Repair והוא בא בגירסה מיוחדת של Ubuntu שהההבדל היחיד שלה כמעט זה ששמו את הכלי הזה. הורדתי, אני חייב לציין שהתרשמתי לרעה מהכלי. דבר ראשון שהוא עשה כשהדלקתי אותו זה לשאול בmessagebox את השאלה: "Is /dev/sda an external drive" ואני ציפיתי לכלי ידידותי למשתמש. טעיתי. אם רק היו שמים בסוגריים למשל את הדגם של הכונן (OCZ בלה בלה) זה היה יותר נוח. או שבכלל היו מוותרים על השאלה המיותרת.

אחרי שעניתי יש בכלי אפשרוית מתקדמות שבה אפשר לעשות *מלא* פעולות, או לחילופין לעשות תיקון אוטומטי.

עשיתי את הטעות של ללכת על אוטומטי. חשבתי שהוא יציג לי מה הוא הולך לעשות ויתן לי לאשר. פחחחחחחח לא. הוא פשוט התקין GRUB בכל המחיצות של כל הכוננים שמחוברים למחשב (לפחות זה הרושם שקיבלתי).

לא נורא, העיקר שהכל עובד עכשיו:)

סליחה על החפירה. אפשר לתמצת: אם Win לא עולה תוודאו שהמחיצה active בdiskpart. אם Linux לא עולה תנסו Boot-Repair.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים