עבור לתוכן

כמה דברים לגבי RAID

Featured Replies

פורסם

טוב, יש לי כרגע Maxtor 120GB S-ATA ו Asus P4P800 Deluxe

אני מתכנן לקנות עוד כונן כזה של מקסטור בדיוק, ולעשות איתם RAID 0

זה מה שאני מתכנן לעשות, אף פעם לא עשיתי את זה עוד אז תגידו לי אם זה נראה לכם בסדר:

1)להוריד את המחיצות מהכונן שיש לי עכשיו

2)לפרמט

3)לקנות את הארדיסק החדש (דרך אגב, אם אני אבקש מ PCH להתקין אותו עם RAID (רק את הצד של החומרה שאותו אני לא יודע) ואני גם קניתי שם את המחשב והדיסק החדש, הם יקחו כסף בשביל ה 5 דקות האלו?)

4)לבקש מהם\לנסות לבד להתקין את הארדיסק עם החוטים בינהם והכל

אוקיי, עכשיו זה החלק שאני לא בטוח בו

5) לעשות בביוס Configure S-ATA as Raid ולבטל את ה VIA Controller כי אני רוצה להשתמש ב ICH5R .

6) בהפעלה מחדש לפי מה שהבנתי יעלה מסך שישאל אותי איזה RAID אני רוצה, אני אבחר 0 כמובן.

7) זה משהו שאני לא מבין, צריך לבחור Stripe Value של 16, 64 או 128 . מישהו לומר לי מה החסרונות של ה 128 שאמור להיות הכי מהיר? ומה זה בדיוק אומר גם יעזור...

8) להכניס את הדיסק של Windows XP Pro וללחוץ F6 ולהכניס את הדיסקט עם הדרייברים, מישהו יכול לומר לי איך אני עושה את הדיסקט הזה?

9) להתקין מחדש את התוכנות והמשחקים ולבדוק מה השינוי במהירות =)

עכשיו, כמה דברים שאני צריך הבהרה לגביהם

שמעתי שזה לא בטוח להשתמש במחיצות עם RAID, זה נכון? אם כן למה?

מה אתם חושבים יהיה השיפור בביצועים, כרגע בהעתקה אני על מהירות של 25-30 מגה לשניה, אני מצפה לקבל 40-45 , נשמע הגיוני?

ודבר אחרון, כמה אתם מעריכים זה ישפר את הציון ב 3Dmark2003\2001 ?

תודה ;)

פורסם

טוב, יש לי כרגע Maxtor 120GB S-ATA ו Asus P4P800 Deluxe

אני מתכנן לקנות עוד כונן כזה של מקסטור בדיוק, ולעשות איתם RAID 0

זה מה שאני מתכנן לעשות, אף פעם לא עשיתי את זה עוד אז תגידו לי אם זה נראה לכם בסדר:

1)להוריד את המחיצות מהכונן שיש לי עכשיו

2)לפרמט איך תפרמט כשאין מחיצה ? מפרמטים בסוף אחרי שיש מערך ואחרי ששמים בו מחיצה(ות)

3)לקנות את הארדיסק החדש (דרך אגב, אם אני אבקש מ PCH להתקין אותו עם RAID (רק את הצד של החומרה שאותו אני לא יודע) ואני גם קניתי שם את המחשב והדיסק החדש, הם יקחו כסף בשביל ה 5 דקות האלו?) יש להניח שיקחו כסף.

4)לבקש מהם\לנסות לבד להתקין את הארדיסק עם החוטים בינהם והכל

אוקיי, עכשיו זה החלק שאני לא בטוח בו

5) לעשות בביוס Configure S-ATA as Raid ולבטל את ה VIA Controller כי אני רוצה להשתמש ב ICH5R .

6) בהפעלה מחדש לפי מה שהבנתי יעלה מסך שישאל אותי איזה RAID אני רוצה, אני אבחר 0 כמובן.

7) זה משהו שאני לא מבין, צריך לבחור Stripe Value של 16, 64 או 128 . מישהו לומר לי מה החסרונות של ה 128 שאמור להיות הכי מהיר? ומה זה בדיוק אומר גם יעזור... ככל שאתה מתעסק בקבצים גדולים יותר עדיף STRIP גדול יותר.

8) להכניס את הדיסק של Windows XP Pro וללחוץ F6 ולהכניס את הדיסקט עם הדרייברים, מישהו יכול לומר לי איך אני עושה את הדיסקט הזה? יש לך את הדרייבר על ה CD של הלוח, תעתיק אותו לדיסקט.

9)להתקין מחדש את התוכנות והמשחקים ולבדוק מה השינוי במהירות =)

עכשיו, כמה דברים שאני צריך הבהרה לגביהם

שמעתי שזה לא בטוח להשתמש במחיצות עם RAID, זה נכון? אם כן למה? RAID0 אומר שאם כונן אחד הולך כל המידע אבוד. שאר סוגי ה RAID בטוחים יותר מאשר כונן בודד, רק RAID0 מסוכן (פי שניים מכונן בודד).

מה אתם חושבים יהיה השיפור בביצועים, כרגע בהעתקה אני על מהירות של 25-30 מגה לשניה, אני מצפה לקבל 40-45 , נשמע הגיוני?

ודבר אחרון, כמה אתם מעריכים זה ישפר את הציון ב 3Dmark2003\2001 ? השיפור ב 3DMARK יהיה 0%.

תודה ;)

פורסם

1 אין צורך להסיר את המחיצות .כשאתה מגדיר את ה-HD כ-RAID כל המחיצות נעלמות וכך כל הנתונים עליהם

2 אין צורך לפרמט את ה-HD .אתה מפרמט בהתקנת מערכת ההפעלה ושם אתה יכול להשים מחיצות

3 אתה חייב לקנות HD נוסף רצוי אותו דבר

4 בביוס מופיע Configure S-ATA להגדיר כ-RAID ולהגדיר את הRAID כ-BOOT

(חשוב מאוד לדעת VIA Controller זה רק ל- HD IDEלא S-ATA)!!!

6 אחרי הביוס (אחרי שהגדרת את ה-HD כ-RAID )יהיה מסך חדש תלחץ על המקשים CRTL+I ושם אתה מגדיר איזה סוג RAID אתה רוצה 0 או 1

7 ב-Stripe Value אתה יכול לבחור בין 16 ל-128 ככל שהערך גבוה יותר המהירות משתפרת וכך גם יש יותר עומס על CPU

חשוב מאוד יש 3 דברים שמשפיעים על הביצועים 0-RAID .אחד סוג ה-HD והמהירות שלו ב-RPM .שניים .סוג הבקר שאתה משתמש

ושלוש. ההגדרות של Stripe Value ושל גודל CLUSTER!!!

8 להוריד מהאתר של אינטל את הקובץ iaar2_floppy ולהפעיל אותו אז הוא יבקש ממך להכניס דיסקט לכונן A .את הדיסקט הזה אתה שם

בכונן ולוחץ F6 בהתקנה

9 נכון

10 אתה אמור להכפיל את הביצועים במהירות של ה-HD

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים