עבור לתוכן

אם מזמינים טאבלט שחורג ממגבלת ה-75$ של המכס, אז בטוח הוא ייעצר ויידרש עבורו מכס?

Featured Replies

• תגובות 78
  • צפיות 32.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

חח

המשלוח השני הוא ממשלתי אבל..

זה אמור לצאת גרושים.

דרך אגב,

משהו מכיוון אחר.

נניח שהחבילה נשלחת ב-DHL, בצורה נורמלית, ובחתיכה אחת :),

ונניח שהמכס שצריך לשלם עליה, הוא 100$ למשל.

מה קורה כשהחבילה מגיעה לארץ?

אני אצטרך ליסוע למכס בשביל לשלם?

או שאפשר לשלם במקום אחר?

ואיך יודיעו לי? (מי מודיע שצריך לשלם, ומה הסכום?)

מקווה שמישהו התנסה בזה..

פורסם

שתי אפשרויות:

1. כשהמוצר במכס, הם יתקשרו אליך ויגידו לך שצריך לשלם XX שקלים עבור שחרור ממכס.

אתה תביא להם פרטי כ.א בטלפון והם יחייבו אותך (זה היה לי עם FEDEX)

2. הם ישלמו הכל, יגיעו אליך עד הבית ותצטרך לשלם על המקום את כל הסכום המדובר (זה מה שהיה לי עם DHL)

פורסם
  • מחבר

כיוון שהחבילה הזו נשלחת עם DHL, אני אתמקד באפשרות הזו:

2. הם ישלמו הכל, יגיעו אליך עד הבית ותצטרך לשלם על המקום את כל הסכום המדובר (זה מה שהיה לי עם DHL)

אתה אומר הם ישלמו את המע"מ והמכס מראש?

לא יבקשו אפילו שאני אאשר או משהו לפני שהם משלמים?

וכשהשליח מגיע הוא ייקח את הכסף בעצמו?

פורסם

אם אתה מזמין בעזרת חברת שילוח, ואתה לא מעוניין שישחררו עבורך ויגבו עמלות, צור איתם קשר לפני הגעת המשלוח והבהר להם שאתה משחרר בעצמך.

פורסם
  • מחבר

אם אתה מזמין בעזרת חברת שילוח, ואתה לא מעוניין שישחררו עבורך ויגבו עמלות, צור איתם קשר לפני הגעת המשלוח והבהר להם שאתה משחרר בעצמך.

אני מבין.

וכדי לעשות את השחרור בעצמי - איפה עושים את זה?

שמעתי שיש מכס בתל-אביב, אבל שיש גם מכס בנתב"ג,

במי מהם זה יהיה?

פורסם

אם זה דרך חברת שילוח, זה יהיה במכס נתב"ג תמיד לדעתי.

פורסם
  • מחבר

אני מבין.

אוקיי תודה..

פורסם

קח בחשבון שלהתעסק עם המכס באופן עצמי יכול להיות סיוט.

יושבים שם עסקנים/פקידים מעצבנים ועצבניים שיודעים רק לעשות צרות. אין להם כוח ואין להם רצון להיות נחמדים ולעזור. הם יכולים להתחיל לבקש ממך אישורים וכל מני שטויות ואפילו בסוף לא לשחרר לך דברים. אתה תבזבז על זה חצי יום לפחות.

אתה גם צריך לקחת בחשבון שגם אם הסיכוי נמוך יותר, בהחלט אפשר לשלם מכס על מוצרים שנשלחים בדואר "רגיל". מנסיון. המכס נוטה לוותר על אריזות שנגדיר אותן כ"מסריחות". רואים הרי שהמשלוח הוא משלוח של מוצר סיני עלוב. אתה מזמין מוצר מיצרנית מסודרת, למיטב הבנתי. יש סיכוי שמהכס לא יעזוב אותה.

אל תשכח שבסופו של דבר במכס יש אנשים. הם מכירים את השוק ואת מה שאנשים קונים. תאמין לי שהם יודעים שאנשים מזמינים טאבלטים, סמטארטפונים וכו'. מן הסתם ביודעין הם מוותרים על חלק מהדברים ומתמקדים באחרים.

פורסם
  • מחבר

מה שאתה אומר גם מבעס, וגם מדאיג..

פורסם

אני בדברים האלו הולך על ה worst case scenario. אתה לא יכול להניח שבטוח לא תשלם מכס. מקסימום לקוות ולהסתכל על שאם לא שילמת - הרווחת.

פורסם
  • מחבר

מילא להצטרך לשלם,

אבל הקטע של ללכת אליהם לשם, זה לא נשמע להיט :)

פורסם

פעם אחת עשיתי את הטעות של ללכת לשם לשחרר כונן קשיח. זה היה סיוט שאני לא מאחל לאף אחד. לא ממליץ.

פורסם
  • מחבר

מה האלטרנטיבה?

מה צריך לעשות כדי לא ללכת לשם?

פורסם

אם יש חשבונית מסודרת על החבילה שבה מצוין הסכום, לרוב החבילה לא עוצרת, אלא פשוט ממשיכה לדואר המקומי ואם יש מיסים אתה משלם במקום ולוקח.

אם אין חשבונית או שאין הצהרת עלות, או שהיא מופרכת והם לא מאמינים לה, המכס יעצור את החבילה ואתה תקבל מכתב שבו מבקשים ממך לסור לשחרר אותה או לשלוח להם בפקס הוכחת שווי. לרוב אם תשלח משהו שלא ברור לגמרי שהוא שקרי / מזויף, ישחררו את החבילה לדואר ומשם כמו בסעיף הראשון.

הצורך ללכת לשם פיזית הוא רק אם אתה רוצה להתווכח על הערך, או שאין לך דרך להוכיח בצורה פשוטה את הערך (למשל בטובין משומשים שנשלחו במתנה שאין שום חשבונית), או כמו שאמרת קודם - כשאתה רוצה להימנע מלשלם עמלות שחרור לחברת השילוח.

לגבי המקרה האחרון, אני חושב שיספיק לך ניסיון אחד מול המכס, כדי להבין שעדיף לך לשלם את העמלות במקום להתעסק בכל הקקה בעצמך. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים